SPORT


Judoweekend met prijzen voor Sportschool Goederaad


08-01-2018


door: Eric Zwaan

 


BODEGRAVEN - Op zaterdag 6 en zondag 7 januari deden de judoka’s van Sportschool Goederaad traditiegetrouw mee aan het Internationale Judotoernooi “Trofee van de Donderslag” in België. Er werd op zaterdag gejudood volgens het Braziliaans Afvalsysteem. Op deze dag kwamen de judoka’s -15 en ouder uit. In de eerste groep knokte Storm van Dijk zich na uitschakeling via een herkansing terug in het toernooi.

In een golden score partij wint hij en wordt uiteindelijk derde. Ook Gianluca Marrazza vecht zich op deze manier via een herkansing terug en wordt ook derde. In de tweede groep is het de beurt aan de dames Meta van Wensveen, Caitlin Binnendijk en Indy Spits. Zij judoën vanaf deze maand voor het eerst in een nieuwe leeftijdscategorie (-18 jaar ). Meta verliest twee partijen. Caitlin en Indy draaien sterke partijen en eindigen beiden op een derde plek op het podium.In de laatste groep is het de beurt aan de judoka’s -21 en ouder. Suzanne Baaij en Melvin Knot worden in hun eerste partij uitgeschakeld. Dion Spits eindigt het toernooi na twee verloren partijen. Zhen van Mechelen eindigt net als zijn mede judoka op een derde plaats!

Op zondag was het de beurt aan de jongste judoka’s van Eric Zwaan. Er werd gejudood volgens het reguliere poule-systeem. In de eerste groep pakte Eline van Niekerk overtuigend een eerste plaats door alle wedstrijden snel met ippon te winnen. Djedi Epping werd tweede in haar poule en Lars Leuverink eindigde als vierde. In de laatste groep was het de beurt aan nieuwkomer en jongste judoka Rowen Mak. Rowen wist ondanks sterk judo geen partijen te winnen. Hij eindigde als vierde.Volgende week zaterdag en zondag staan vier judoka’s van Sportschool Goederaad op het Espoir Matsuru Dutch Open Toernooi in Eindhoven (meetmoment voor de -18 judoka’s Caitlin Binnendijk en Indy Spits).

Op zaterdag 20 januari organiseert Sportschool Goederaad voor de 10e keer het eigen Judotoernooi in de Sporthoeve. ESTO “winterkampioen”


18-12-2017


Verslag en beeld Han Koevoets

 


 

BODEGRAVEN - De 4-0 overwinning op v.v. Cabauw en het verlies van de directe belagers in de top van de ranglijst bezorgde ESTO de titel “winterkampioen”. Een titel zonder waarde want kampioen word je aan het einde van het seizoen. Wel geeft het aan dat in de eerste ronde van de competitie tot de winterstop ESTO uiteindelijk de sterkste was. Daarnaast heeft de ploeg ook nog een periodetitel gepakt en dat geeft vertrouwen in de een mooi eindresultaat voorjaar 2018. In de laatste wedstrijd van dit jaar 2017 bleek Cabauw een lastige tegenstander die in de eerste helft vooral de vleugelspelers van ESTO onder de duim hield. Toch was er al direct na de start van de wedstrijd een onwaarschijnlijke kans. Die bal kaatste tegen de binnenkant paal en verdween niet over de Cabauwse doellijn.ESTO had daarna moeite om een bres te slaan in de stugge verdediging van polderbewoners. Weinig snelheid in de passing, tikkie breed of naar achteren, balletje net achter de man: ‘dat was een beetje het beeld’. Er waren voor ESTO enkele goede kansen om te scoren maar die werden niet benut. Overigens creëerde Cabauw geen enkele goede kans. Zo stond het na drie kwartier voetballen gewoon 0-0 en daar was eigenlijk niet zo heel veel op af te dingen. Na rust was er direct meer dreiging naar voren en dat resulteerde in de 52 minuut in een doelpunt. Invaller Job van Welie zorgde hiervoor en maakte ook het eerste doelpunt. Uit een corner tikte hij in een scrimmich de bal over de doellijn voor de 1-0. Ruim tien minuten later viel de 2-0. Maarten van Riessen kon vanaf 30 meter aan de linker flank aanleggen voor een krullend schot dat over de Cabauwse doelman de verre bovenhoek verdween. Cabauw ging iets meer naar voren spelen, daarbij zette ze ook de deur open voor meer tegendoelpunten.


Jesper de Besten maakte daar in de 70e minuut gretig gebruik van. Pingelend over de as van het veld schoot hij uiteindelijk hard raak voor de 3-0. In de 90e minuut pikte Wouter-Jan Bos zijn doelpuntje mee voor de einduitslag van 4-0. Na afloop was het feest in de propvolle ESTO kantine waar de jaarlijkse gezellige spel- en boutmiddag werd gevierd. Volgend jaar gaat op 28 januari de competitie weer verder. ESTO mag dan op bezoek bij NOCKralingen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Iedere lezer van deze verslagen wens ik gezellige feestdagen en alvast een goed begin van 2018.
 Wonderlijk weekend zorgt voor koppositie


18-12-2017


Door: Rogier van Veen

 


 

BODEGRAVEN - ”Onverwacht en toch gebeurd” dat was de Bodegraafse reactie na het laatste fluitsignaal in Haarlem. Daar nam titelfavoriet ZV Haerlem het op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust, het verloor verrassend van de Zeeuwen. De heren van BZ&PC maakte dankbaar gebruik van deze unieke kans, in een wedstrijd vol adrenaline zorgde de Bodegravers voor een klein beetje vuurwerk tegen het Brabantse Deurne.


René Peek tikt feilloos binnen ) Foto: Erwin Korevaar)
 

De Bodegraafse equipe kwam onrustig op gang. In een hoog tempo en met verdedigende fouten kwam de ploeg meermaals op voorsprong, maar wist Deurne continue bij te blijven tot 4-4. In de tweede periode kon er een klein gat geslagen worden mede dankzij een benutte strafworp, een doelpunt van (balsponsor) Pim Cluistra en het zwemwerk van Rick Sandifort.


Het gat leek in de derde periode te verdwijnen toen Deurne terugkwam tot 7-7. Vanaf dit moment kwam BZ&PC op gang en liep het in korte tijd uit naar 10-7, mede dankzij een splijtende pass van Rob Peek op Luke Rijnbeek. Rory van Amsterdam zette met de 12-8 de eindstand op het bord, waarna de talentvolle scheidsrechter Jolf van der Waaij zijn fluit definitief in de wilgen kon hangen.


”Vooraf waren alle scenario’s uitgedacht door de heren van BZ&PC, behalve deze” zei Herman van Tongerloo na de wedstrijd. ”Haerlem kwakkelde al weken, iets dat in Bodegraven begon nadat wij zelf hier de zege weggaven. Vandaag viel het kwartje eindelijk eens goed en konden wij profiteren. We zijn er echter nog niet, we zijn nu pas begonnen”. Door het verlies van Haerlem en de winst van BZ&PC staan de ploegen inmiddels beide op 27 punten en haakt De Zeeuwse Kust nog serieus aan met 24 punten.


Naast het gat in punten is nu ook het doelsaldo met Haerlem gekrompen van 40 doelpunten naar 10.
”Iets waar we vooralsnog niets aan hebben” zei Tjeerd Schaafsma na afloop van het duel tegen Deurne. ”De onderlinge strijd gaat bepaald worden in onderling resultaat. Indien we daar 7-8 winnen, dan komt het doelsaldo pas om de hoek kijken. ” Die onderlinge strijd zal plaats vinden op 24 februari in Haerlem, maar de ploeg mag eerst aantreden in de kwartfinale beker op 13 januari in Den Haag.
 Mooie overwinning voor Heren 1 van VSTS


18-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

BODEGRAVEN - Op donderdag 14 december speelde Heren 1 van VSTS hun laatste wedstrijd van het jaar 2017. De wedstrijd was uit tegen VV Haaglanden HS2.


De eerste set begon voor ons wat moeizaam. Al snel kwamen we een paar punten achter en de hele set bleef dat ook zo. Er werd hard gewerkt voor elke bal maar met een gebrek aan concentratie werden er ook veel onnodige fouten gemaakt. Gelukkig konden we aan het einde van de set de punten wel maken. We wonnen de eerste set met 27-25.


De tweede set moest echt beter dan de eerste, dit was niet een wedstrijd waar we punten mochten laten liggen. En in deze set ging het ook gelijk een stuk beter. Vanaf het begin stonden we steeds een paar punten voor en tegen het einde van de set werd deze voorsprong alleen maar groter. We wonnen de tweede set met 25-17.


De derde set verliep vrijwel hetzelfde als de tweede en die wonnen we met 25-16. In de vierde set had Haaglanden het zwaar. De motivatie was eruit en wij waren met onze servicedruk te sterk. Toch kon Haaglanden zich nog wat herpakken maar het was al te laat. We wonnen ook de vierde set met 25-17.


Een 4-0 overwinning om het jaar mee af te sluiten en een mooie eerste helft van het seizoen om op terug te kijken en op door te bouwen. We staan nu op de eerste plaats in de competitie met Kalinko HS 2 op de tweede plaats, vijf punten onder ons. In het nieuwe jaar gaan we met die stand verder. Onze eerstvolgende wedstrijd is pas op 13 januari. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, namens Heren 1!
 

 VSTS dames 1 verliest met 2-3 van VVU dames 2


18-12-2017


Door: Teun Vink

 BODEGRAVEN - Op zaterdag 16 december speelden de Bodegraafse dames hun laatste wedstrijd van 2017 uit tegen Utrecht dames 2. In de basis werd er gestart met Marianne Polderdijk en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero. Op de buitenkant Donna Sluijs en Yvonne Vink. Dana de Jong als speelsters en Karin Klein op de diagonaal. De dames kwamen langzaam opgang, maar door overtuigend terug te komen wonnen de dames de eerste set met 25-23.
In de tweede set begonnen de dames weer matig. Judith Terpstra en Elvira Duiven werden erin gewisseld om het spel scherper te krijgen. Helaas kwam de motor te laat opgang en werd de tweede set verloren met 25-22.


In de derde set kwam Karin Klein op het midden en kwam Dana de Jong weer terug op de spelverdeling. De dames van VSTS waren gebrand om de set te winnen. Toen Elvira Duiven in deze set aan service kwam, gingen alle remmen los. VVU kreeg de service van Elvira Duiven niet onder controle en dit bracht de set naar de dames van VSTS met 25-19.
In de vierde set waren de dames van VSTS het spoor bijster en wisten ze niet te scoren. VVU had een stevig blok en wisselde hun aanval af met prikballen. VSTS kreeg hier geen vat op en deze set was zo voor bij, 25-14.


Je zou denken dat VSTS geleerd zou hebben van de vierde set, maar al snel stond er een achterstand van 8-1 op het bord. Na de veld wissel gingen alle knoppen om bij de dames van VSTS. De servicedruk nam toe en het scorend vermogen ging omhoog. VSTS deed er alles aan om de set te winnen, maar met een set stand van 13-15 verloren de dames ook de vijfde set.
Door wisselvallig spel van VSTS waren er hele mooie momenten deze wedstrijd, maar helaas ook diepte punten. Genoeg redenen om weer hard te trainen in 2018 om de wisselvalligheid eruit te krijgen.
 Naziem Akabbouz slaagt voor 6e dan Taekwondo (육단)


18-12-2017


bron: Van de redactie

 Gouda – Nijmegen: Naziem Akabbouz is weer een stap verder in de Taekwondowereld. Afgelopen zaterdag is hij op het door de Taekwondobond Nederland georganiseerde Nationaal danexamen te Nijmegen geslaagd voor zijn 6e Dan Taekwondo.
 
Het examen bestond o.a. uit een theorie gedeelte waarbij een proefschrift en een uitgebreide taekwondo CV beschreven moest worden. Tijdens het examen diende deze scriptie te worden toegelicht en verdedigd. Het praktijkgedeelte bestond uit het demonstreren van 4 hoge stijlvormen & 6 breektesten.

Het praktijkgedeelte van het danexamen verliep erg goed en vooral de afsluiting van de meervoudige breektest ging zeer vloeiend met als gevolg dat alle 6 planken in een poging werden gebroken.

Met zijn proefschrift genaamd "Topsport- en talentontwikkeling" heeft de 42 jarige Gouwenaar zijn steentje willen bijdragen bij het opzetten van een talenten programma voor taekwondoka’s met de ambitie zich te ontwikkelen tot succesvolle topsporters.

Het examen heeft bijna een jaar lang intensieve voorbereiding en training gekost. Maar het was de moeite meer dan waard. Na een lange en indrukwekkende carrière in Taekwondo is Naziem Akabbouz hiermee toegetreden tot een illuster rijtje van geringe aantal Nederlandse 6e danhouders in deze koreaanse krijgskunst.

Na ruim dertig jaar ervaring in de taekwondosport, waarvan 15 jaar als trainer / coach is dit een mooie prestatie waar Naziem keihard voor gewerkt heeft.

Naast het Nationale 6e Dan diploma ontvangt Naziem ook het internationaal erkende World Taekwondo-diploma dat wordt afgegeven door de Wereld Federatie te Seoel, Korea. Dit is de enige Internationale Taekwondo organisatie die Olympische erkenning geniet.Voetbaluitslagen zondag 3e klasse C


17-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

Blijdorp

Haastrecht

4 - 2

DONK

AGE-GGK

 

ESTO

Cabauw

4 - 0

Gouderak

Bodegraven

0 - 4

Hillegersberg

Stolwijk

Afg

NOCKralingen

ASW

3 - 2

Zoetermeer

HOV/DJSCR

4 - 2

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

ESTO

11

8

2

1

26

45

10

+35

2

DONK

10

8

0

2

24

23

10

+13

3

Haastrecht

11

8

0

3

24

43

20

+23

4

Zoetermeer

11

6

2

3

20

29

25

+4

5

Hillegersberg

9

6

1

2

19

49

30

+19

6

AGE-GGK

10

6

1

3

19

34

21

+13

7

Stolwijk

10

6

1

3

19

24

13

+11

8

Blijdorp

11

5

2

4

17

20

16

+4

9

NOCKralingen

11

5

1

5

16

25

27

-2

10

HOV/DJSCR

11

4

0

7

12

17

32

-15

11

Bodegraven

10

2

2

6

8

16

23

-7

12

Cabauw

11

2

1

8

7

20

38

-18

13

ASW

11

1

1

9

4

16

37

-21

14

Gouderak

11

0

0

11

0

4

63

-59

 

 Voetbaluitslagen zondag 1e klasse B


17-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

BMT

Olympia

1 - 2

Hoogland

Unitas

Afg

Nieuwerkerk

Delft

5 - 0

Poortugaal

VELO

1 - 4

RVC '33

Spartaan '20

2 - 3

VOC

Den Hoorn

1 - 1


STAND


Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

 

1

Unitas

9

8

1

0

25

31

6

+25

2

Olympia

10

6

1

3

19

20

15

+5

3

VELO

9

5

2

2

17

20

13

+7

4

VOC

11

4

4

3

16

18

11

+7

5

Hoogland

8

4

2

2

14

16

13

+3

6

Boshuizen

9

4

1

4

13

23

18

+5

7

BMT

10

3

4

3

13

17

16

+1

8

Spartaan '20

10

4

1

5

13

20

20

0

9

Nieuwerkerk

10

4

1

5

13

20

22

-2

10

Poortugaal

10

4

0

6

12

14

25

-11

11

Den Hoorn

10

3

1

6

10

11

16

-5

12

RVC '33

11

3

1

7

10

17

25

-8

13

Delft

9

1

1

7

4

5

32

-27

 

 BZ&PC met gemengde gevoelens de winterstop in


17-12-2017


Tekst: PR BZ&BC

 

 

 


BODEGRAVEN - De Bodegraafse waterpolodames moesten in De Kuil hun meerderen erkennen in de nummer twee van de competitie MNC Dordrecht. BZ&PC gaf zich echter niet zomaar gewonnen. In een spannend duel waren de gasten uit Dordrecht net iets fortuinlijker en stapten met een 6-7 winst het bad uit. Periodestanden 2-3, 2-1, 2-2, 0-1. Veel krachtsverschil viel er tussen beide ploegen niet op te merken. Sterker nog, BZ deed zichzelf tekort door het missen van drie strafworpen en enkele 100 procent kansen.


Foto: OttenZien/ Olaf Otten


“Balen", was de korte en veelzeggende analyse van coach Ton Kloosterman. “Ik vond dat we goede controle hadden in onze verdediging. In aanvallend opzicht schoten we te kort. Niet zozeer in het creëren van kansen, maar puur in het afronden. We moeten veel meedogenlozer zijn. We denken er te makkelijk over en gooien nu een bal te vaak gewoon op het doel. Als we dat overtuigender doen, met een echte killersmentaliteit, maken we vanavond vier, vijf extra doelpunten en win je zo’n wedstrijd. Nu zitten we met een zuur gezicht en lege handen.”


2017 was een succesvol jaar voor de Bodegraafse equipe. In april werden de dames op overtuigende wijze kampioen en promoveerden naar het een na hoogste niveau. In de Eerste Klasse kreeg de ploeg te maken met flink meer weerstand. “We hebben ons spel uitgebreid met enkele patronen”, vervolgt Kloosterman. "Zowel in onze aanval als in de verdediging hebben we verschillende systemen ingevoerd. Ook in manmeer-situaties hebben we veel geïnvesteerd en hebben we meerdere oplossingen. Voor 2018 is het doel om al deze systemen verder te perfectioneren. Daar zullen we in trainingen en tijdens wedstrijden hard aan blijven werken”, besluit hij.


BZ&PC hervat de competitie na de feestdagen. 20 Januari staat dan in Vlaardingen de wedstrijd tegen ZVVS op het programma. In zwembad De Kulk klinkt om 20:45 uur het eerst fluitsignaal van 2018.

Zaterdag 16 december
BZ&PC - MNC Dordrecht: 6-7
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-2, 0-1
Doelpunten BZ&PC: Jennifer den Besten 2, Callan Delil (foto), Kim de Vor, Lisa Stolwijk, Lotte Huisman.
Saves keepster Patricia den Heijer: 7


 

 


Rohda’76 overwintert met perspectief


17-12-2017


Door: Ad van den Herik

 


 

BODEGRAVEN - Een snel doelpunt binnen een minuut bleek voldoende voor de volle winst van Rohda’76 tegen koploper NSV’46: 1-0. Door de overwinning verkleinden de Bodegravers het gat naar de lijstaanvoerder tot vier punten.


De eerste de beste aanval van Rohda’76 leverde direct een doelpunt op. De op rechts doorgebroken Esli Westmaas zag tot zijn eigen verbazing een zwabbervoorzet achter de NSV-goalie belanden bij de tweede paal: 1-0. Een lekker begin voor de thuisclub die in de eerste helft het meeste gevaar stichtte. Schoten van opnieuw Westmaas - waarvan één op de lat -, Mitchell van Waveren en Tim van der Werf kregen geen bekroning in de vorm van een doelpunt.


In de tweede helft ontspon zich een gelijkwaardige strijd. Een keer mocht Rohda’76 niet mopperen toen keeper Nova Markarian hulp kreeg van de lat. Aan de andere kant had Stephan Wahl pech bij een afstandsschot en kreeg Wessel Sterk een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de jeugdige spits had net iets te veel tijd nodig om het karwei vakkundig te klaren.
Door de verdiende driepunter doet Rohda’76 weer volop mee voor de bovenste plaatsen. Een mooi perspectief voor de hervatting van de competitie na het winterreces.

Esli Westmaas – maker van de enige treffer – staat op het punt zijn tegenstander te passeren.
Foto: Kees van der Wilk
 


Voetbaluitslagen zaterdag 4e klasse C


16-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

 

 

Floreant

Linschoten

2 - 1

Kamerik

Woubrugge

3 - 1

Rohda '76

NSV '46

1 - 0

Siveo '60

Sportief

0 - 0

SPV '81

Rijnstreek

3 - 2

Woerden

Aarlanderveen

2 - 1

Zevenhoven

Moerkapelle

1 - 1

 

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

NSV '46

12

9

0

3

27

40

13

+27

2

Woerden

12

7

4

1

25

34

18

+16

3

Rohda '76

12

7

2

3

23

32

14

+18

4

Aarlanderveen

11

7

1

3

22

29

15

+14

5

Floreant

11

7

1

3

22

24

14

+10

6

Siveo '60

12

6

2

4

20

21

15

+6

7

Kamerik

11

5

1

5

16

23

24

-1

8

Woubrugge

12

5

1

6

16

20

24

-4

9

Zevenhoven

11

4

2

5

14

14

21

-7

10

Linschoten

12

4

1

7

13

18

28

-10

11

Rijnstreek

11

4

0

7

12

16

26

-10

12

SPV '81

11

3

0

8

9

15

39

-24

13

Moerkapelle

12

2

2

8

8

17

36

-19

14

Sportief

10

1

1

8

4

10

26

-16

 

 


Dames BZ&PC onderuit tegen koploper Zwolle


13-12-2017


door: PR BZ&PC

 

 

BODEGRAVEN - Twee wedstrijden binnen 24 uur bleek iets te veel van het goede voor de Bodegraafse waterpolodames. In Zwolle wist ranglijstaanvoerder Swol de ongeslagen thuisstatus te behouden en won met 8-6. Het eerste kwart gaven de BZ’ers niet thuis. Op gretigheid werden ze in die openingsfase afgetroefd. De 7-2 achterstand die begin derde periode op het bord stond, kon niet meer worden ingehaald. BZ kwam nog knap terug tot 7-5, maar er was onvoldoende tijd om aanspraak te maken op de winst.


“We begonnen niet goed”, analyseert coach Ton Kloosterman. “Swol schoot in de eerste periode drie keer en drie keer was het raak. Wij hadden zeven kansen zonder enig doelpunt. De vermoeidheid van gister zat er duidelijk nog in. Dat was het verschil. De hele wedstrijd moesten we in de achtervolging. Dat deden we goed, maar de opgelopen achterstand aan het begin van de wedstrijd konden we niet meer goedmaken.”Foto: Erwin Korevaar

Zaterdag 16 december speelt de Bodegraafse equipe hun laatste wedstrijd van 2017. In zwembad De Kuil is MNC Dordrecht te gast. Om 19:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.


Zaterdag 9 december
Swol 1894 – BZ&PC: 8-6
Periodestanden: 3-0, 3-2, 1-1, 1-3
Doelpunten BZ&PC: Suzan Kaynar 3, Niki Hukker 2, Callan Delil.
Saves keepster Patricia den Heijer (foto): 11

 


BZ&PC Dames 1 verliest met 26-2; doelstelling behaald


12-12-2017


door: PR BZ&PC

 

 

BODEGRAVEN - De Bodegraafse waterpolodames hadden vrijdagavond een zware avond in Gouda. De reserves van Eredivisionist GZC Donk waren in de 1/8 finale van de ManMeer!-Cup met 26-2 veel te sterk. Periodestanden: 4-1, 6-0, 7-1, 9-0. Toch was het voor BZ&PC een geslaagde avond en werd de doelstelling behaald. Tweedejaars coach Ton Kloosterman legt uit.


“Met het lood in onze schoenen hebben we ons vanavond naar Gouda gesleept. Deze 1/8 finale hadden we nooit moeten spelen. Niet op dit tijdstip en niet op deze dag. Een troosteloze vrijdagavond, 21.00 uur. De wedstrijd stond gepland in het weekend van 2 en 3 december. Daar hielen wij rekening mee. Omdat GZC Donk met hun dames 1-team dat weekend een andere wedstrijd had, hebben ze bij de KNZB aangevraagd om het duel te verplaatsen. Voor de duidelijkheid, wij speelden tegen GZC Donk 2. Bij GZC Donk 1 zitten schijnbaar een paar speelsters in de ploeg die ook in Dames 2 spelen. De KNZB accepteerde het verzoek en de wedstrijd mocht verzet worden. GZC Donk kwam met een voorstel voor vrijdagavond 8 december 21.00 uur. Een datum waarop wij maar liefst zes (!) vaste dames 1-speelsters moesten missen.”


“We hebben meerdere keren aangegeven die avond niet te kunnen spelen, omdat we door het missen van al die speelsters geen representatief team op de been konden brengen. De KNZB had daar geen boodschap aan en verplichtte ons te spelen. Zo werd het probleem van GZC Donk het probleem van ons. Belachelijk! Ik ben op zijn zachts gezegd zeer teleurgesteld. Op de organisatie van GZC Donk, maar nog meer op de KNZB. Ik vraag me af of de KNZB zich de impact van deze beslissing realiseert. Maar in Nieuwegein zijn ze goed in het handhaven van regels. Vooral als het hen uitkomt. Er wordt zelden gekeken naar het belang van de sporters en het belang van de sport. Als ze de regels zo precies willen hanteren, dan is dit bekertoernooi om de ManMeer!-Cup Dames ongeldig. In het competitiereglement van de KNZB staat namelijk dat het damestoernooi alleen voor Reserve Divisie, Eerste en Tweede klasse teams is. Ploegen uit de Overgangsklasse mogen niet mee doen. Maar hebben wel meegedaan."


“Wij doen mee aan de ManMeer!-Cup. Dat is voor ons een prestigieus toernooi waar wij veel waarde aan hechten. Wij willen onze wedstrijden zo goed mogelijk spelen om zo de finale te halen, én te winnen. Bij inschrijving zijn de speeldata van het hele toernooi tot en met de finale bekend. Dan kom je niet zoals GZC Donk een paar weken van tevoren om de wedstrijd te verzetten, omdat er een aantal speelsters met hun eerste mee moet doen. Als je dan al wil verzetten, dan zoek je naar een moment waarop beide ploegen kunnen. Nu werd deze wedstrijd ons door onze strot geduwd en moesten wij maar zien hoe we een ploeg bij elkaar moesten krijgen.”


"De ManMeer!-Cup wordt al jaren gedomineerd door tweede teams uit de Reserve Eredivisie. De laatste keer dat een eerste team de beker won, was in het seizoen 2005-2006, toen door De Robben. Van de acht ploegen die zich inmiddels voor de kwartfinales geplaatst hebben, zijn er zes uit die Reserve Divisie. De opzet van dit bekertoernooi is volgens mij om juist eerste teams, zoals BZ&PC, een kans te geven een prijs te winnen. Onze heren hebben dat in 2016 geflikt. Zo’n hoogtepunt - iedereen bij BZ&PC praat daar nu nog over – is voor ons een inspiratie om hetzelfde kunstje te flikken. Bij standaardteams leeft dat veel meer dan bij reserveteams. Volle tribunes, sfeer, wedstrijden waar zwaar om wordt gestreden en een finale met alle allure daar omheen."


"Als grootmachten zoals GZC Donk dan op zo’n manier beschermd worden door de KNZB, weet ik wel dat ik volgend seizoen niet meer meedoe aan dit toernooi. Niet in deze opzet. Alleen clubs die al goed zijn, worden zo beter. Eredivisieploegen roven de hele regio leeg, halen talenten weg bij omliggende, kleinere verenigingen. Die topclubs hebben selecties van minimaal 25 speelsters en bulken van het talent bij de jeugdteams, die allemaal staan te popelen om in te vallen. Ter vergelijking, wij hebben een selectie van krap veertien meiden. Als er bij die Eredivisieclubs een paar speelsters vanuit het tweede op de bank moeten zitten bij het eerste, kan zo’n vereniging dat makkelijk opvangen met andere speelsters uit andere teams. Een wedstrijd verzetten is niet nodig. Zeker niet als het voor de tegenpartij niet uitkomt. En zeker niet omdat deze wedstrijd al vanaf augustus gepland stond."


“Ik beschouw het maar als een compliment dat GZC Donk de wedstrijd wilde verzetten. Waren ze een beetje bang voor ons? Wilden ze alleen op volle sterkte tegen ons spelen? Op een ongebruikelijke dag? Om ons uit ons ritme te halen? Nou, ze hebben gewonnen hoor. Met 26-2. Oh ja, ondanks die 26-2 was het voor ons een geslaagde wedstrijd. Drie jeugdspeelsters trainden afgelopen weken mee met onze selectie en vier meiden maakten net hun debuut in ons eerste. We kwamen naar Gouda om te spelen, want als we thuis waren gebleven en af hadden gezegd, wat absoluut mijn voorkeur had, zouden we volgens het KNZB-reglement een boete krijgen en volgend seizoen niet mee mogen doen aan de beker. Nou, de KNZB hoeft volgend seizoen niet op onze inschrijving te rekenen."


De Bodegraafse waterpolodames hebben door het verzetten van deze wedstrijd een dubbel speelweekend. Morgen, zaterdag, speelt BZ&PC tegen de koploper van de reguliere competitie. Ranglijstaanvoerder Swol 1894 ontvangt BZ, dat dan wel weer compleet is, om 20.00 uur in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle.Foto: OttenZien/ Olaf Otten

Vrijdag 8 december
GZC Donk 2 - BZ&PC: 26-2
Periodestanden: 4-1, 6-0, 7-1, 9-0
Doelpunten BZ&PC: Lisa Stolwijk (foto), Nicole Zijderveld-Fransen.
Saves keepster Suzanne Blijleven: 9
Voor BZ&PC debuteerden: Angela den Boer, Nicole van Jaarsveld, Suzanne Blijleven en Mirjam Bunnik.

 


Heren 1 van VSTS winnen van Monza HS 1


11-12-2017


Door: Teun Vink

 

 

BODEGRAVEN - Zaterdag 9 december speelden de mannen van Heren 1 van VSTS tegen Monza HS 1. Voor de stand in de competitie maar ook voor ons zelfvertrouwen was dit een belangrijke wedstrijd, na het verlies van de vorige wedstrijd.

De eerste set begonnen we gelijk goed. Met druk op de service, dichte blokkering en een snelle passing waren we Monza te sterk af en we wonnen de eerste set al snel met een stand van 25-14. In de tweede set maakte Monza het ons wat moeilijker. Ze konden bij ons de gaatjes vinden en wisten vaak lang ons blok te slaan. Gelukkig konden we nog even aanzetten en zo wonnen we de set met 25-23.
 

In de derde set was Monza het een beetje kwijt in de passing. Met lange service reeksen en een goed blok van onze kant konden ze niet in hun spel komen zoals ze in de tweede set wel konden. Wij konden daarentegen wel veel punten scoren, ook in de aanval. De derde set wonnen we met 25-13. De vierde set was weer wat spannender. Beide teams waren sterk en er waren lange rallies. Aan beide kanten viel af een toe een bal op de grond of ging de bal uit via de handen. Monza kwam niet zo dichtbij als in de tweede set en we maakten de wedstrijd af met 25-19 om de 4-0 overwinning te pakken.
 

Als geheel was dit een zeer mooie wedstrijd. We hebben weer als een heus team de wedstrijd gespeeld en iedereen zat lekker in z’n spel. Dit is wat we vol willen houden voor de volgende wedstrijd. Deze zal tegen VV Haaglanden HS 2 zijn op donderdag 14 december in Voorburg.


Het team te zien samen met jeugdlid van de maand Zheng, die de eerste service mocht verrichten.
 

 


Geslaagd judotoernooi voor Bodegravers


11-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

BODEGRAVEN - Op zondag 10 december kwamen de judoka’s van Sportschool Goederaad uit op het Topjudotoernooi in Almere.
 
In de eerste groep werd Sieb Griede 1e en Gianluca Marrazza 2e . In de tweede groep werd Suzanne Baaij 3e. In de derde groep werd Caitlin Binnendijk 1e. Indy Spits 2e. In de laatste groep werd Djedi Epping 1e en Eline van Niekerk werd 2e. Judoka’s Storm van Dijk, Maaike Proost, Marjoleine Baaij, Dion Spits en Lars Leuverink vielen dit keer buiten de prijzen.


Volgende week staan de judoka’s op het Topjudotoernooi Haarlemmermeer.
 

 


Gebroeders Sterk zorgen voor dubbelslag Herenselectie BZ&PC


11-12-2017


door: Rogier van Veen

 


BODEGRAVEN - Afgelopen zaterdag maakte de herenselectie van BZ&PC weer een ouderwetse dubbelslag. Zowel Heren 1 als Heren 2 wisten te winnen van respectievelijk De Robben en Brandenburg. Heren 1 speelde tegen een ploeg met een historie. HZC De Robben (Hilversum) was jarenlang dé kampioen van Nederland, maar kan die status al enige tijd niet meer waar maken. De ploeg met grote naam, bungelt nu onderaan in de tweede klasse. Heren 1 overtuigde weer eens en won met 5-22.
Al vanaf het begin werd duidelijk te dat BZ&PC de overmacht zou hebben. Zonder Pascal Lina (ziek) kwam de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo op een 2-17 voorsprong.

Mede door vele uitsluitingen, kon BZ&PC de score opvoeren. Individuele acties, van de onder meer goed spelende Stefan Sterk, zorgde voor een eindstand van 5-22. Al met al een wedstrijd die goed was voor drie punten en daar was alles mee gezegd. Boertje Bart Sterk (15 jaar) zorgde met een goal in zijn debuutwedstrijd (Heren 2) voor een zeer belangrijke overwinning in de strijd om handhaving.


Op de foto: Stefan Sterk

Van Tongerloo was dan ook content met de overwinning: ''Het is jammer om te zien dat De Robben zo afkabbelt, een ploeg die in het verleden alleen maar uit top waterpolospelers bestond en waar je bij wilde horen. Zo zie je maar dat in het verleden behaalde resultaten... enfin. Dat dit ook voor ons geldt, zullen we zaterdag weer moeten laten zien. Dan komt Deurne op bezoek in Bodegraven''.

Heren 1 speelt zaterdag om 20:45 uur in De Kuil || De klapper van de dag!
 


Stephan Wahl beslissend voor Rohda’76


10-12-2017


Door: Ad van den Herik

 


 

BODEGRAVEN - Met de loepzuivere trap van Stephan Wahl beschikt Rohda’76 over een extra wapen om een wedstrijd te beslissen. Zoals afgelopen zaterdag tegen Moerkapelle. Dankzij drie voltreffers van de linksachter wonnen de Bodegravers uiteindelijk met 0-6.


Wahl kan een bal over een meter of 50 meter op de stropdas van een medespeler leggen. Of achter een verbouwereerde keeper. Zoals na een krap half uur spelen. Ongeveer vanaf de middenlijn verraste hij de doelman van de thuisclub, 0-1. Net na de rust herhaalde Wahl zijn kunstje. Nu kogelde hij een vrije trap onhoudbaar tegen het garen, 0-2. Ook bij de 0-5 liet Wahl met een dodelijke precisie een juweeltje van zijn linker slof vertrekken. Eerder had de 17-jarige Wessel Sterk voor 0-3 gezorgd. De 0-4 was van Moerkapelse makelij, een eigen doelpunt derhalve. In de dying seconds maakte invaller Rick Kattenberg het half dozijn vol: 0-6. ,,We speelden echt goed en er was veel spelplezier. Het is natuurlijk lekker als je zo’n speler als Stephan in je team hebt. Moerkapelle wist niet wat ze met hem aan moesten. Ik kon in ieder geval lekker ontspannen in de dug-out zitten,’’ lachte trainer Boris van Es na de royale overwinning.
Als Rohda’76 na de winterstop een rol van betekenis wil spelen in de strijd om de eerste plaats, dan moet het aankomende zaterdag winnen. Voor de laatste partij van dit kalenderjaar komt koploper NSV’46 op bezoek. De ploeg uit Noorden verdedigt een voorsprong van zeven punten op Rohda’76. De wedstrijd begint om 14.30 uur.


Stephan Wahl (l) wint een kopduel. (Foto: Kees van der Wilk)
 


Voetbaluitslagen zaterdag 4e klasse C


09-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

Aarlanderveen

Kamerik

Afg

Linschoten

Woerden

4 - 4

Moerkapelle

Rohda '76

0 - 6

NSV '46

SPV '81

7 - 0

Rijnstreek

Floreant

Afg

Sportief

Zevenhoven

Afg

Woubrugge

Siveo '60

0 - 2

 

STAND


Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

 

1

NSV '46

11

9

0

2

27

40

12

+28

2

Aarlanderveen

10

7

1

2

22

28

13

+15

3

Woerden

11

6

4

1

22

32

17

+15

4

Rohda '76

11

6

2

3

20

31

14

+17

5

Floreant

10

6

1

3

19

22

13

+9

6

Siveo '60

11

6

1

4

19

21

15

+6

7

Woubrugge

11

5

1

5

16

19

21

-2

8

Kamerik

10

4

1

5

13

20

23

-3

9

Zevenhoven

10

4

1

5

13

13

20

-7

10

Linschoten

11

4

1

6

13

17

26

-9

11

Rijnstreek

10

4

0

6

12

14

23

-9

12

Moerkapelle

11

2

1

8

7

16

35

-19

13

SPV '81

10

2

0

8

6

12

37

-25

14

Sportief

9

1

0

8

3

10

26

-16

 

 


Sportverkiezing gemeente Bodegraven-Reeuwijk


04-12-2017


bron: Van de redactie

 

BODEGRAVEN - Op vrijdagavond 12 januari 2018 worden in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk-Brug de Sportprijzen van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk uitgereikt. De aanvang is om 20.00 uur. In een avondvullend programma, mogelijk gemaakt door de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, BBD Groep B.V., Vergeer Holland en Goudriaan Jongerius B.V. worden de prijswinnaars van het jaar 2017 gehuldigd.


Er vinden huldigingen plaats in de volgende categorieën:
Jeugdsportster, Jeugdsporter, Jeugdsportploeg, Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Trainer van het Jaar alsmede de uitreiking(en) van de Sport Verdiensten Duim(en).


Tevens zijn er Sporters met een beperking die in het zonnetje worden gezet.
Om deze 31e editie in totaal, maar 7e na het samengaan der beiden gemeenten, opnieuw tot een bijzondere te maken, is er vanaf 19.00 uur gelegenheid om gezellig met elkaar het sportjaar te evalueren. Het Gala wordt o.a. omlijst door zangeres Lara Horsmans. Na afloop van het officiële gedeelte kunt u het glas heffen met alle winnaars.


Heren BZ&PC pover naar kwartfinale beker


04-12-2017


Door: Rogier van Veen

 


BODEGRAVEN - De heren van BZ&PC hebben zich ten koste van derdeklasser ZPC Rotterdam geplaatst voor de kwartfinale van de ManMeer!-Cup. De eenvoudig winnaar (2016) won op povere wijze met 10-17 van de Rotterdammers. Maandag zal er op het bondsbureau geloot worden, een zware tegenstander zal zeer waarschijnlijk de volgende hobbel worden.De Heren kwamen in no-time op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van René Peek. Dat het niet bij dit ene doelpunt zou blijven in de eerste periode, werd al snel duidelijk. Twee parten lang gaven de Heren gas en liepen uit naar een 3-12 tussenstand.
De laatste twee periodes hield de ploeg in en liet Rotterdam een paar keer (gelukkig) scoren, maar wist iedere ondertal situatie te overleven. In een povere derde en vierde periode werd de eindstand bepaald op 10-17.


Coach Herman van Tongerloo keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: ”We krijgen hier veel te veel tegendoelpunten tegen, dat mag in een volgende ronde niet gebeuren. Wat ik dan wel graag terug zie is de inzet in de tweede periode waarin we bleven gaan”.
Maandag zal naar alle waarschijnlijkheid de loting zijn op het bondsbureau. Mocht BZ&PC thuisloten zal het naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 5/6/7 januari spelen. Indien het uit loot, zal dit een weekend later worden. Dat de tegenstander van een ander kaliber zal zijn staat vast. BZ&PC is (mede door de geplaatste loting van de eerste klassers) nog de enige tweedeklasser in het bekertoernooi.


Mogelijke tegenstanders:
• VZV (IJmuiden)
• OZ&PC (Oldenzaal)
• PSV (Eindhoven)
• MNC Dordrecht
• Het Y (Amsterdam)
• Waterpolo Den Haag
• ZV de Zaan (Zaandam)
Laatstgenoemde was de verliezend finalist in 2016 toen BZ&PC de beker wist te winnen in Heerenveen.
 


Vsts dames 1 pakt punt tegen de koploper


04-12-2017


Door: Teun Vink

 BODEGRAVEN - Zaterdag 2 december speelden de dames van VSTS thuis tegen Inter Rijswijk. Dat het voos de bodegraafse ploeg een moeilijke wedstrijd zou worden, was van af het begin al duidelijk. Inter Rijswijk staat 1e in de poule. De eerste set stonden in de basis, Elvira Duiven en Yvonne Vink op de buitenkant. Jacky de Graaf en Carolien Verleun op het midden. Dana de Jong als spelverdeler en Karin Klein op dia diagonaal. Omdat Anita Rutzcyñska autoproblemen had en dus niet op tijd kon zijn bij de wedstrijd werd nog gauw Lisanne Zwaneveld gebeld voor de libero positie. Zij wilde dit gelukkig graag en heeft 3 goede sets gespeeld. Vol goede moed startten de Bodegraafse dames de wedstrijd. Hierdoor konden de dames een lange tijd de punten netjes verdelen met de nummer 1. Slordige fouten aan de kant van Inter Rijswijk en overtuiging bij VSTS zorgden ervoor dat de Bodegraafse dames uitliepen. De coach van Inter Rijswijk probeerde met z’n wissels nog het tij te keren, maar VSTS was vastbesloten deze set te gaan winnen. Dit lukten de dames ook en het werd 25-21 voor VSTS.
 De dames van Inter Rijswijk waren in de tweede set wakker geworden en lieten zien waarom zij 1e staan in de poule. Met een goede service druk en krachtige aanvallen op het midden werd het duidelijk dat Inter Rijswijk een maatje te groot was voor VSTS. De tweede en derde set werden duidelijk verloren door VSTS, 25-6 en 25-8. In de vierde set probeerde VSTS nog 1 keer om wat gas bij te geven. Anita was in middels gearriveerd en nam in deze set de libero positie voor haar rekening. Het lukten de dames van VSTS niet goed genoeg om te scoren en hierdoor werd ook de vierde set verloren met 25-15.
 

De dames mogen trots zijn dat ze een set hebben gepakt tegen de koploper. Genoeg leerpunten nemen ze weer mee voor de training waarin ze zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd, uit tegen Leython. Op papier een spannende pot, de nummer 9 tegen 10. De dames kunnen jullie support hard gebruiken en hopen jullie om 15:30 uur te zien in de bloemerd.
 


ESTO pakt de draad weer op


04-12-2017


Verslag en beeld Han Koevoets

 


 

BODEGRAVEN - Met 7-0 werd HOV/DJSCR teruggestuurd naar Rotterdam. Daarmee schudde ESTO de kater van vorige week van zich af. Toch was er na de eerste helft nog enige angst dat de trefzekerheid niet was hervonden. De altijd scherpe spits Maarten van Riessen nam het voortouw. Hij liet in de 30e minuut de verdediging meters achter zich, omspeelde hij de Rotterdamse doelman en schoof de bevrijdende 1-0 in het doel van de tegenstander. 

Daar bleef het bij tot de rust terwijl de kansen voor ESTO ruimschoots voorhanden waren en de Rotterdamse aanvallers niet veel verder kwamen dan de rand van het vijandig zestienmetergebied. Toch ging ESTO met een wankele voorsprong van 1-0 de rust in. Direct na rust zette Jesper den Besten in de 49e minuut met een kopbal over de Rotterdamse keeper de zaak voor zijn ploeg op zeker. De assist was vakkundig en afgemeten van Lars Verheul. De ban was gebroken en nog geen twee minuten later prikte Jordi Tuithof de 3-0 binnen.


Drie minuten later maakte Max Pinkse met een kopbal 4-0. ESTO nam nauwelijks gas terug en in de 60e minuut pakte Jesper den Besten zijn tweede doelpuntje mee voor de 5-0. Na sterk doorzetten schoof hij met de punt van zijn schoen de bal in de uiterste hoek. Acht minuten later poeierde invaller Jordy Romijn hard door het midden de 6-0 in de touwen. Daarna liet ESTO haar tegenstander enigszins terugkomen in de wedstrijd en mocht Joey Anker met een enkele redding zijn ploeg behoeden voor een tegendoelpunt. Het zevende doelpunt viel in de 85e minuut uit een penalty van aanvoerder Robin Groenendijk. De penalty was het gevolg van een harde tweemans charge op Jordi Tuithof die daarna hinkend het veld verliet. Omdat de wedstrijd steeds grimmiger werd en de Rotterdammers grossierden in gele kaarten, trok de uitstekend leidende scheidsrechter geen tijd bij en blies exact na 90 minuten af.


Volgende week gaat ESTO op bezoek bij ASW in Waddinxveen de wedstrijd begint om 14.00 uur.
 


Voetbaluitslagen zondag 3e klasse C


03-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

ASW

Bodegraven

1 - 1

Blijdorp

Gouderak

5 - 1

DONK

Cabauw

2 - 0

ESTO

HOV/DJSCR

7 - 0

Hillegersberg

AGE-GGK

3 - 3

NOCKralingen

Stolwijk

1 - 2

Zoetermeer

Haastrecht

0 - 3

STAND


Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

 

1

Haastrecht

10

8

0

2

24

41

16

+25

2

DONK

10

8

0

2

24

23

10

+13

3

ESTO

10

7

2

1

23

41

10

+31

4

Hillegersberg

9

6

1

2

19

49

30

+19

5

AGE-GGK

10

6

1

3

19

34

21

+13

6

Stolwijk

10

6

1

3

19

24

13

+11

7

Zoetermeer

10

5

2

3

17

25

23

+2

8

Blijdorp

10

4

2

4

14

16

14

+2

9

NOCKralingen

10

4

1

5

13

22

25

-3

10

HOV/DJSCR

10

4

0

6

12

15

28

-13

11

Cabauw

10

2

1

7

7

20

34

-14

12

Bodegraven

9

1

2

6

5

12

23

-11

13

ASW

10

1

1

8

4

14

34

-20

14

Gouderak

10

0

0

10

0

4

59

-55

 

 

 

 


Voetbaluitslagen zondag 1e klasse B


03-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

BMT

Spartaan '20

2 - 2

Boshuizen

VELO

Afg

Hoogland

Nieuwerkerk

3 - 1

Poortugaal

Olympia

1 - 3

RVC '33

Den Hoorn

2 - 1

VOC

Unitas

2 - 2

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

Unitas

9

8

1

0

25

31

6

+25

2

Olympia

9

5

1

3

16

18

14

+4

3

VOC

10

4

3

3

15

17

10

+7

4

VELO

8

4

2

2

14

16

12

+4

5

Hoogland

8

4

2

2

14

16

13

+3

6

Boshuizen

9

4

1

4

13

23

18

+5

7

BMT

9

3

4

2

13

16

14

+2

8

Poortugaal

9

4

0

5

12

13

21

-8

9

Spartaan '20

9

3

1

5

10

17

18

-1

10

Nieuwerkerk

9

3

1

5

10

15

22

-7

11

RVC '33

10

3

1

6

10

15

22

-7

12

Den Hoorn

9

3

0

6

9

10

15

-5

13

Delft

8

1

1

6

4

5

27

-22

 

 

 

 


Heren 1 van VSTS verliezen van Inter Rijswijk HS 5


03-12-2017


Door: Teun Vink

 


 

BODEGRAVEN - Vrijdag 1 december speelden de mannen van Heren 1 van VSTS weer een wedstrijd voor de competitie. De tegenstander was Inter Rijswijk HS 5, dat achtste stond. Na drie wedstrijden achtereenvolgens te winnen van teams bovenaan in de competitie hadden we veel vertrouwen in deze wedstrijd, misschien zelf een beetje te veel. Het bleek een mentaal zware strijd die we niet konden winnen. Over de wedstrijd zelf kan ik dan ook niet veel zeggen, behalve dat we er veel van kunnen leren. 

In de eerste set merkten we al snel dat het niet helemaal lekker ging. We konden bij blijven qua stand maar op cruciale momenten maakten we de fouten en kon Inter Rijswijk de punten pakken. Ditzelfde spel volgde ook in de tweede en derde set, waardoor we dus ook op 3-0 achterstand kwamen met alle drie de sets op twee punten verschil verloren. In de vierde set was het voor ons helemaal op. De motivatie was eruit, we waren mentaal gebroken. Met weinig mogelijkheden tot wisselen door blessures kon ook onze coach er weinig aan doen.
 

Zaterdag 9 december spelen we weer een thuiswedstrijd, om 12.30uur, tegen Monza HS 1. Met twee trainingen tot die tijd en een teamuitje achter de rug gaan we er zaterdag weer vol tegenaan. We gaan Monza niet onderschatten en gaan alles uit de kast halen om die wedstrijd wel te winnen. Tot dan!
 


Rohda’76 overtuigt


03-12-2017


Door: Ad van den Herik

 


 

BODEGRAVEN - In eigen huis ging Rohda’76 vanaf de eerste balwenteling vol voor de winst tegen Siveo’60. En die kwam er ook. De Bodegravers stapten met een dik verdiende 3-0 zege van het veld.
De gasten uit Zegveld kregen geen kans om zich onder de druk van Rohda’76 vandaan te voetballen. Dat de thuisclub halverwege de wedstrijd met 2-0 aan de leiding ging, wekte dan ook geen verwondering. Wessel Sterk onderstreepte het krachtsverschil. De 18-jarige spits wist twee keer het net te vinden.
 

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Rohda’76 drong de opponent ver terug. Dat leverde enkele kansen op. En een doelpunt. Uit een vlot lopende aanval uit het boekje legde Max Heij de bal breed op de mee opgekomen Esli Westmaas. Die wist dat buitenkansje op juiste waarde te taxeren: 3-0. Kort daarna maakte Westmaas plaats voor de 17-jarige debutant Tycho Zwaan. Ook in het resterende half uur bleven de beste kansen voor Rohda’76, maar die leverden geen treffers meer op. Door de overwinning passeerden de Bodegravers Siveo’60 op de ranglijst.


Aanstaande zaterdag gaat Rohda’76 op visite bij Moerkapelle. De uitbeurt begint om 14.30 uur.


Wessel Sterk nam twee doelpunten voor zijn rekening. (Foto: Kees van der Wilk).
 


Voetbaluitslagen zaterdag 4e klasse C


02-12-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

 

 

Aarlanderveen

Sportief

3 - 0

Floreant

NSV '46

2 - 4

Kamerik

Linschoten

1 - 2

Rohda '76

Siveo '60

3 - 0

SPV '81

Moerkapelle

4 - 3

Woerden

Rijnstreek

7 - 0

Zevenhoven

Woubrugge

0 - 2

 

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

NSV '46

10

8

0

2

24

33

12

+21

2

Aarlanderveen

10

7

1

2

22

28

13

+15

3

Woerden

10

6

3

1

21

28

13

+15

4

Floreant

10

6

1

3

19

22

13

+9

5

Rohda '76

10

5

2

3

17

25

14

+11

6

Siveo '60

10

5

1

4

16

19

15

+4

7

Woubrugge

10

5

1

4

16

19

19

0

8

Kamerik

10

4

1

5

13

20

23

-3

9

Zevenhoven

10

4

1

5

13

13

20

-7

10

Rijnstreek

10

4

0

6

12

14

23

-9

11

Linschoten

10

4

0

6

12

13

22

-9

12

Moerkapelle

10

2

1

7

7

16

29

-13

13

SPV '81

9

2

0

7

6

12

30

-18

14

Sportief

9

1

0

8

3

10

26

-16

 

 

 


VSTS laat punten liggen


29-11-2017


door: Teun Vink

 


BODEGRAVEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS uit tegen Sovoco. Op papier een spannende pot. In de basis startte Donna Sluijs en Yvonne Vink op de buitenkant Jacky de Graaf en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero, Judith Terpsta op de spelverdeling en Karin Klein op het de diagonaal. De Bodegraafse dames begonnen matig aan de wedstrijd en maakten veel onnodige eigen fouten. Hierdoor eindigden de eerste set in 25-14 voor Sovoco.

In de tweede set startten de dames beter en gingen de dames met meer overtuiging spelen. Hierdoor maakten de dames van VSTS minder fouten en konden we langer mee komen met de dames van Sovoco. Echter aan het eind van de set slopen de fouten er weer in en werd ook deze set verloren met 25-19.

De dames van VSTS waren vast besloten om de derde set alles te geven. Met elkaar werd er gevochten om alle ballen van de grond te halen en ze bij Sovoco op de grond te krijgen. Met een geweldige service op het eind van Carolien Verleun en harde aanvallen van Jacky de Graaf werd de set binnen gesleept door de dames van VSTS, 21-25.

In de vierde set zetten de Bodegraafse dames alles op alles om er een 5 setter van te maken. Aan beide kanten werd er hard gewerkt. Tot 20-20 was het daardoor erg spannend. Door onnodige fouten aan de kanten van VSTS trok Sovoco aan het langste eind en wonnen zij ook deze set. Dit betekende dat de dames met 3-1 verloren hadden. Dat wordt de komende week hard trainen om weer beter te worden.Volgende week spelen de dames thuis tegen Inter Rijskwijk, de nummer 1 van de competitie. Ook deze wedstrijd spelen de dames in de blauwe zaal.
 


VSTS Heren 1


29-11-2017


door: Teun Vink

 

BODEGRAVEN - Zaterdag 25 november speelden de mannen van Heren 1 van VSTS hun thuiswedstrijd tegen Kratos HS 2. Na afgelopen weken meerdere wedstrijden tegen de sterkere teams uit de competitie gewonnen te hebben was dit een wedstrijd om dat lijstje mee af te maken. Als we deze wedstrijd zouden winnen, hebben we elk team in de top vier verslagen.


In de eerste set had Kratos het zeer moeilijk met onze service. Af en toe kwam er een rally met vaak een sterke aanval van onze kant als gevolg. Deze set eindigde dan ook snel met een stand van 25-12.


In de tweede set kon Kratos zich weer herpakken en ze maakten het ons erg lastig. Met een passing die vaak een ruime meter van het net lag kwamen we niet tot aanvallen. Het ging gelijk op maar helaas verloren we deze set met 23-25.


Het zou dus geen 4-0 overwinning worden bij onze eerste thuiswedstrijd sinds weken. Maar dat deed de motivatie niet verminderen. Met meer focus op de verdediging en meer druk op de service konden we in de derde set Kratos steeds een stapje voor blijven. Ook was deze set de blokkering goed, waardoor de tegenstander vaak niet tot scoren kwam. De derde set wonnen we met 25-20.


In de vierde set begonnen we heel sterk. Met onze diepe service had Kratos veel moeite en zo kwamen we al snel op een voorsprong van 10-0. Kratos kon zich even herpakken maar halverwege de set was het voor hen toch echt op. Wij konden alles laten zien wat we in huis hebben: een goed passing, prachtige setups en een sterke aanval. Als de beurt aan Kratos was om aan te vallen, stond daar een dicht blok voor. De vierde set wonnen we met 25-12.


Een mooie overwinning van 3-1 tegen een tegenstander uit de top vier van de competitie was belangrijk voor de tussenstand. Door deze winst staan we nu nog zekerder op de eerste plaats, met één punt meer dan Kalinko. En dat terwijl we nog een wedstrijd minder gespeeld hebben. Vrijdag 1 december spelen we onze volgende wedstrijd. Dit is uit in Rijswijk tegen Inter Rijswijk HS 5, dat momenteel op de achtste plaats staat.
 

 


ESTO laat punten liggen


27-11-2017


door: Han Koevoets

 


BODEGRAVEN - Vertwijfeld liet ESTO met een eindstand van 1-1 punten liggen en verspeelde daarmee de eerste plaats op de ranglijst. Tegenstander Stolwijk was zeker in de eerste helft nauwelijks partij voor ESTO. Het lukte de lichtblauw geklede spelers van ESTO echter niet het klasseverschil om te zetten in doelpunten. Kansen waren er voldoende en deze waren groot. Toen het ook na de rust nog steeds niet lukte het net te vinden, sloop er iets van vertwijfeling in de koploper. Ook iets van angst, dat er zomaar een tegendoelpunt kon vallen en de thuisreis naar Bodegraven met lege handen zou kunnen plaatvinden.

Het tegendoelpunt viel dan ook in de 78e minuut uit een corner. Een fel strijdend, massief verdedigend en slim counterend Stolwijk had uit één dood spelmoment genoeg om ESTO op de knieën te krijgen. Het gejuich van hun supporters was in Bodegraven te horen. Maar drie minuten later kwam er onverwacht een beetje redding voor de Bodegravers. Een wanhoopschot van Tim van de Lagemaat werd door een Stolwijker in eigen doel gewerkt. Zo stond tien minuten voor het einde van wedstrijd de stand nog steeds gelijk 1-1.


Veel ESTOspelers in het Stolwijkse strafschopgebied

De drive van ESTO om toch meer resultaat te boeken strandde in ongecoördineerde aanvalsgolven. Daarnaast had ESTO ook in de laatste tien minuten weinig geluk. Zo bracht gegrabbel op de doellijn en zelfs de paal redding voor de Stolwijkers en hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd. ESTO piekte vorige week op het juiste moment en pakte een periodetitel. Om op de kop van de ranglijst te blijven acteren zal in iedere wedstrijd voldoende scherpte en een beetje geluk aanwezig moeten zijn. Volgende week komt HOV/DJSCR naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 


Voetbaluitslagen zondag 3e klasse C


26-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

AGE-GGK

Zoetermeer

2 - 3

Bodegraven

Hillegersberg

Afg

Cabauw

Blijdorp

4 - 2

Gouderak

DONK

0 - 3

HOV/DJSCR

ASW

3 - 1

Haastrecht

NOCKralingen

7 - 1

Stolwijk

ESTO

1 - 1

 

STAND


Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

 

1

Haastrecht

9

7

0

2

21

38

16

+22

2

DONK

9

7

0

2

21

21

10

+11

3

ESTO

9

6

2

1

20

34

10

+24

4

Hillegersberg

8

6

0

2

18

46

27

+19

5

AGE-GGK

9

6

0

3

18

31

18

+13

6

Zoetermeer

9

5

2

2

17

25

20

+5

7

Stolwijk

9

5

1

3

16

22

12

+10

8

NOCKralingen

9

4

1

4

13

21

23

-2

9

HOV/DJSCR

9

4

0

5

12

15

21

-6

10

Blijdorp

9

3

2

4

11

11

13

-2

11

Cabauw

9

2

1

6

7

20

32

-12

12

Bodegraven

8

1

1

6

4

11

22

-11

13

ASW

9

1

0

8

3

13

33

-20

14

Gouderak

9

0

0

9

0

3

54

-51

 

 

 


Voetbaluitslagen zondag 1e klasse B


26-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

Delft

Poortugaal

2 - 1

Nieuwerkerk

BMT

2 - 4

Olympia

VOC

3 - 0

Spartaan '20

Hoogland

5 - 2

Unitas

Boshuizen

5 - 2

VELO

RVC '33

1 - 3

 

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

1

Unitas

8

8

0

0

24

29

4

2

VELO

8

4

2

2

14

16

12

3

VOC

9

4

2

3

14

15

8

4

Olympia

8

4

1

3

13

15

13

5

Boshuizen

9

4

1

4

13

23

18

6

BMT

8

3

3

2

12

14

12

7

Poortugaal

8

4

0

4

12

12

18

8

Hoogland

7

3

2

2

11

13

12

9

Nieuwerkerk

8

3

1

4

10

14

19

10

Spartaan '20

8

3

0

5

9

15

16

11

Den Hoorn

8

3

0

5

9

9

13

12

RVC '33

9

2

1

6

7

13

21

13

Delft

8

1

1

6

4

5

27

 


Heren BZ&PC ontsnappen opnieuw tegen Zeeuwse Kust


26-11-2017


Door: Rogier van Veen

 

BODEGRAVEN - Zaterdag namen de Heren het voor de tweede maal op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust. Eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in bekerverband in Vlissingen. Op miraculeuze wijze bleef BZ&PC in het bekertoernooi na een slechte 4-5 overwinning. Dat de heren nu opnieuw ontsnapten, is bijna een wonder te noemen.
 Pim Cluistra had een lastige avond tegenover de verdediging van Zeeuwse Kust


BZ&PC begon zeer slecht aan het duel met de Zeeuwen. Nog niet eerder dit seizoen stond BZ&PC achter na de eerste periode (1-3). Het tamme BZ had bijna drie volledige periodes nodig om wakker te worden. Bij een 5-7 achterstand was men eindelijk wakker en wist in de laatste 36 seconden de stand gelijk te trekken naar 7-7.

Daar waar Pim Cluistra de nodige moeite had met drie terugvallende verdedigers (zie foto), kwam er ruimte voor het jonge talent Stefan Sterk. Met dank aan een goed golfje schoot hij de zeer belangrijke 9-7 binnen. De ploeg uit Vlissingen kwam nog terug tot 9-8, maar Rory van Amsterdam en Rob Peek gooiden de deur definitief in het slot.

Coach Tjeerd Schaafsma was vooral opgelucht: ‘’Ik ben vroeger nog weleens behandeld voor hartritmestoornissen, maar ze konden me bijna weer afvoeren. We zijn hier gelukkig ontsnapt’’
 

Volgende week moet het stroperige ervan af zijn en zal de ploeg in de 1/16e finales moeten sprankelen in het bekertoernooi tegen Z&PC Rotterdam. De ploeg speelt om 16:00 uur in Rotterdam.
 

 


Pas op de plaats voor Dames 1 BZ&PC


26-11-2017


Tekst: PR BZ&PC

 

 

 

BODEGRAVEN - De Bodegraafse waterpolodames moesten in de achtste competitieronde hun meerdere erkenningen in Livo. BZ&PC had geen grip op de gasten uit Lichtenvoorde. BZ kwam nog wel voor met 1-0, maar daarna zakte het niveau te ver weg om aanspraak te maken op de felbegeerde winst. Het werd 4-12. Periodestanden 1-1, 0-3, 2-3, 1-5.
 

“Dit zijn we niet gewend”, aldus een teleurgestelde coach Ton Kloosterman. “Onze eerste thuisnederlaag in anderhalf jaar. Een terecht verlies, Livo was vanavond een klasse beter. We bleven ver van ons gebruikelijke niveau en Livo strafte dat goed af."
 

Zaterdag 9 december wordt om 20:00 uur de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Swol in Zwolle.
 

Zaterdag 25 november
BZ&PC - Livo: 4-12
Periodestanden: 1-1, 0-3, 2-3, 1-5
Doelpunten BZ&PC: Jennifer den Besten 2 (foto), Callan Delil, Suzan Kaynar.
Saves keepster Patricia den Heijer: 4


Foto: OttenZien | Olaf Otten
 


Rohda’76 toont twee gezichten


26-11-2017


Door: Ad van den Herik

 


 

BODEGRAVEN - In en tegen Woubrugge bleef Rohda’76 steken op 1-1. Onnodig, volgens trainer Boris van Es. ,,Voor de rust kregen we veel kansen en hadden met 3-0 al het verschil kunnen maken. Dan is de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft vielen wij terug en mag je uiteindelijk nog blij zijn met een punt.’’ Arnoud Troost vindt de doelman van Woubrugge op zijn pad. (Foto: Kees van der Wilk)


Rohda’76 zorgde in de eerste 45 minuten voor een prima voetbalpot. Dat resulteerde in kansen voor Esli Westmaas, Tim van der Werf, Pascal Hellingerwerf en Arnoud Troost. Alleen laatstgenoemde wist het net te vinden: 0-1. Na het bekertje thee konden de blauwhemden het niveau van de eerste helft niet vasthouden. Wel had de ploeg pech toen een bal van Troost op de lat belandde. De thuisclub kwam met een zondagsschot in de kruising op 1-1. De ploeg van voormalig Rohda-trainer Koos Disseldorp drong vervolgens aan, maar dat offensief bracht geen verandering in de stand.


Aanstaande zaterdag 2 december speelt Rohda’76 thuis tegen het Zegveldse Siveo’60. De wedstrijd op sportcomplex De Broekvelden begint om 14.30 uur.


 


Voetbaluitslagen zaterdag 4e klasse C


25-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

Linschoten

Aarlanderveen

1 - 4

Moerkapelle

Floreant

1 - 2

NSV '46

Woerden

1 - 3

Rijnstreek

Kamerik

3 - 4

Siveo '60

Zevenhoven

4 - 1

Sportief

SPV '81

Afg

Woubrugge

Rohda '76

1 - 1

 

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

NSV '46

9

7

0

2

21

29

10

+19

2

Aarlanderveen

9

6

1

2

19

25

13

+12

3

Floreant

9

6

1

2

19

20

9

+11

4

Woerden

9

5

3

1

18

21

13

+8

5

Siveo '60

9

5

1

3

16

19

12

+7

6

Rohda '76

9

4

2

3

14

22

14

+8

7

Kamerik

9

4

1

4

13

19

21

-2

8

Woubrugge

9

4

1

4

13

17

19

-2

9

Zevenhoven

9

4

1

4

13

13

18

-5

10

Rijnstreek

9

4

0

5

12

14

16

-2

11

Linschoten

9

3

0

6

9

11

21

-10

12

Moerkapelle

9

2

1

6

7

13

25

-12

13

Sportief

8

1

0

7

3

10

23

-13

14

SPV '81

8

1

0

7

3

8

27

-19

 

 


 

© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina | design: komplot.com