SPORT


Heren 1 van VSTS winnen van Timios HS1


22-11-2017


Door: Teun Vink

 
BODEGRAVEN - Vrijdag 17 november speelden de mannen van Heren 1 van VSTS weer een belangrijke wedstrijd. Deze keer was Timios HS1 de tegenstander. Timios is ook een team dat meedoet in de top 4 van de competitie. In de eerste set bleek al snel dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, zoals verwacht. Het ging erg gelijk op. Met een sterke middenaanval van Timios konden ze ons telkens net voor blijven. De set ging dan ook met 26-24 naar Timios.
 

In de tweede set begonnen we goed met lange service reeksen en sterke aanvallen. Na een aantal punten herpakte Timios zich en waren ze ons toch te sterk af. Met 25-20 verloren we ook de tweede set. In de derde set was het tijd dat wij ons gingen herpakken. Dat deden we dan ook. Met een verbetering in de passing en minder fouten aan het net konden we steeds Timios een paar punten voor blijven. Aan het einde van de set werd het nog erg spannend maar we konden de set met 25-23 binnenhalen.
 

Om nog kans te maken op de overwinning moesten we de vierde set winnen. Met volle vechtlust begonnen we aan de set. De opstelling van de derde set was sterker dan die van Timios en die lieten we dus staan. Door te beginnen met een lange service reeks in combinatie met een feilloze blokkering van Jos Bunt raakte Timios uit hun flow. Met een overtuigende stand van 25-16 pakten we de vierde set.
 

Nu alleen nog de korte vijfde set winnen om de overwinning te pakken. Ook deze set begonnen we sterk. Timios was na een aantal verloren punten hun energie en motivatie kwijt. Waar ze in de eerste paar sets veel lawaai maakten, waren nu vooral wij te horen, gesteund door onze meegereisde supporters van H2 en JA1. De vijfde set eindigde dan ook snel met 15-4 en daarmee hebben we de wedstrijd met 3-2 gewonnen.
 

Met deze overwinning hebben we het gat tot Timios vergroot tot 5 punten. Kratos en Kalinko, de nummer twee en drie in de competitie, speelden ook tegen elkaar en deelden de punten door 3-2 te spelen. Dat is voor ons natuurlijk zeer gunstig. We staan dan ook nog steeds eerste. Zaterdag 25 november om 16.30 uur spelen we thuis onze volgende wedstrijd tegen Kratos die nu tweede staat. Tot dan!
 Dames BZ&PC stijgen naar tweede plek


21-11-2017


door: PR BZ&PC

 

 

BODEGRAVEN - De Bodegraafse waterpolodames verruilen de vierde plek voor de tweede. 11-7 Winst op medepromovendus Katwijk was daar de oorzaak van. In het eigen De Kuil begon BZ&PC voortvarend. Begin tweede kwart stond er een terechte 6-2 op het bord. Katwijk knokte zich terug in de wedstrijd. Halverwege het derde kwart kwamen de kuststedelingen zelfs terug tot 7-6. Dat was voor BZ het teken om zelf ook de mouwen weer op te stropen. De ploeg van oefenmeester Ton Kloosterman bepaalde de eindstand vervolgens op 11-7.

“Weer drie punten erbij”, concludeerde Kloosterman. “Afgelopen seizoen promoveerden we samen met Katwijk uit de Tweede Klasse. Gezien de stand in de competitie en het verloop van deze wedstrijd kun je zeggen dat wij een stapje verder zijn dan Katwijk. Al maakten wij vanavond veel te veel onnodige zware overtredingen. Dat moeten we echt verbeteren. Gelukkig was onze midvoor op dreef. Kim (de Vor -red.) legde er vanaf de spitspositie liefst zes in. Ze kon ze maken, omdat ze goed werd aangespeeld door de rest van de ploeg. Wat wel opvalt is dat er elke wedstrijd een andere uitblinker is. Vanavond was dat Kim. Volgende week vast weer iemand anders."


Kim de Vor met zes treffers van grote waarde voor winnend BZ&PC (OttenZien Fotografie)

Zelf zien wie dat wordt? De Bodegraafse equipe speelt a.s. zaterdag 25 november wederom een thuiswedstrijd. Livo uit Lichtenvoorde komt op bezoek. In de eerdere confrontatie dit seizoen werd het in het Oosten van het land 7-7. Toen ongemeen spannend. BZ kan zaterdag alle support gebruiken. Om 19:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. De dames nodigen iedereen uit om hen hartstochtelijk aan te komen moedigen.


Zaterdag 18 november
BZ&PC - Z&PC Katwijk 11-7
Periodestanden: 5-2, 2-2, 3-2, 1-1.
Doelpunten BZ&PC: Kim de Vor 6, Gaby Hukker 2, Suzan Kaynar, Jennifer den Besten, Lisa Stolwijk.
Saves keepster Patricia den Heijer: 7


Stand na één derde van de competitie. Iedereen heeft 1x tegen elkaar gespeeld.Sterke eerste periode zorgt voor overwinning


20-11-2017


Door: Rogier van Veen

 

 

BODEGRAVEN - Afgelopen zaterdag speelden de heren in alle vroegte bij De Linge/PCG, de ploeg kon als outsider bestempeld worden. Het team uit Gorinchem bezette een gedeelde derde plaats en kon daarmee wel eens het ‘verslikmomentje’ van het seizoen worden. Zover kwam het niet, een ijzersterke eerste periode zorgde voor een vroege 0-6 voorsprong. 

Net zoals tegen Haerlem vloog de ploeg uit de startblokken. Met een prima defensie en een goede midvoor goal van Rick Sandifort , nam BZ&PC overduidelijk het initiatief. Met een aanvangstijd van 13:15 uur, was de ploeg opvallend scherp. Dat de scherpte daarna wegzakte werd al snel duidelijk. Ruim anderhalve periode kon BZ&PC de kar trekken, daarna zakte het tempo drastisch. Met een bijna geruisloze 3e periode, viel er weinig te beleven voor het aanwezige publiek.

De Linge/PCG – onder aanvoering van twee eredivisie spelers – kwam nog even terug tot 4-7, maar BZ&PC kwam niet meer in gevaar mede dankzij de doelpunten van Pim Cluistra. Het werd 5-9 voor de Bodegravers. ”Een prettige overwinning” aldus Herman van Tongerloo (coach BZ&PC), we kenden De Linge/PCG niet, de afgelopen week trainden we met incomplete teams door vele blessures en werkgerelateerde afwezigheden. Het is dan maar de vraag hoe scherp je aan zo’n vroege wedstrijd kunt beginnen. De jongens pikte het gelukkig prima op”.

De blik van het team en de technische staf ging al snel over op de komende weken. Dan speelt de ploeg nog een aantal zeer belangrijke wedstrijden. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. ”een van de sleutelduels in 2017 voor ons, na de zeer moeizame overwinning in Vlissingen (Beker, 4-5 winst) kan het in Bodegraven alle kanten op. Zeker tegen de ploeg die met ons gedeeld tweede staat.” aldus Tjeerd Schaafsma (Coach BZ&PC). Zaterdag valt de eerste bal om 20:45 uur in De Kuil. 

 ESTO op kop en periodekampioen


20-11-2017


Door: Han Koevoets

 BODEGRAVEN - Met een verdiende 3-0 overwinning nam ESTO de kop op de ranglijst over van tegenstander AGE-GGK. De Rotterdamse ploeg kon haar status van koploper niet waarmaken tegen een fel en goed voetballend ESTO. De trukendoos werd door AGE-GGK zo nu en dan opengetrokken met valpartijen en gebabbel tegen de jonge scheidsrechter. Die bleef rustig en was niet bereid mee te gaan in dit theater. Anderzijds wist ESTO ook wel van stevig aanpakken maar bood vervolgens de verontschuldigende hand die soms werd genegeerd door de Rotterdammers. Het ging allemaal natuurlijk om voetballen en daar was ESTO gewoon beter in. AGE-GGK creëerde maar weinig kansen, zeker in de eerste helft. Voor beide ploegen was het een half uurtje aftasten op het middenveld. Het bleef bij enkele verdwaalde schoten richting doel.


Job van Welie (rechts) en Lars verheul (links) speelden op het middenveld een goede wedstrijd


In de 33e minuut was ESTO dicht bij een doelpunt vanwege een scrimmich op de doellijn van de Rotterdammers. De bal ging er niet in. Echter 2 minuten later knalde Jordi Tuithof met binnenkant schoen de 1-0 binnen. Daar ging een fraaie aanval met een hoofdrol voor Wouter-Jan Bos en Jesper den Besten aan vooraf. AGE-GGK zag geen mogelijkheden het spel daarna naar zich toe te trekken en dat had alles te maken met een fel jagend ESTO. Na rust lieten de Rotterdammers zien dat ze wel degelijk een terechte koploper waren. Daarbij schoof hun verdediging op naar de middenlijn. Met twee messcherpe counters haalde ESTO de buit binnen. Jordi Tuithof werd in de vrije ruimte op de rechterflank aangespeeld. Hij trok naar binnen en liet in de 16e minuut na de rust de keeper van AGE-GGK kansloos met een harde schuiver in de hoek. Nog geen tien minuten later pakte Maarten van Riessen zijn doelpuntje mee. Feilloos in de diepte aangespeeld vertrok hij vanaf eigen helft, ging eenzaam op de doelman af en liet hem kansloos. Ondanks de 3-0 achtstand probeerde AGE-GGK toch de eer te redden met een tegendoelpunt. Met een onwaarschijnlijke redding tikte Joey Anker echter een hard schot uit de rechter bovenhoek en hield zo de nul voor zijn hardwerkende ploeg. Daarna werd AGE-GGE volledig van de mat gespeeld en mochten ze blij zijn met de 3-0 eindstand.


Jordi Tuithof vanuit het middenveld in de aanval
 

De periodetitel is binnen voor ESTO en werd in een overvolle kantine gezellig gevierd. De titel geeft recht op een nacompetitie voor promotie naar de 2e klas KNVB. De positie 1 op de ranglijst is wel een beetje wankel omdat maar liefst vier ploegen met slechts één punt verschil daar achter staan. Er volgen nog vele spannende en mooie duels. Volgende week zal ESTO in een uitwedstrijd tegen Stolwijk weer volop aan de bak moeten. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Foto's: Han Koevoets
 Vijfmaal GOUD voor Taekwondoka’s Akabbouz


20-11-2017


bron: Van de redactie

 Gouda - Op zaterdag 18 november vonden in het Topsportcentrum te Rotterdam de “International Rotterdam Open Taekwondo Championships 2017 “plaats, waarvoor zich 500 deelnemers hadden ingeschreven. Op dit internationale toernooi deden naast veel deelnemers uit Nederland, ook veel Europese deelnemers uit o.a. Duitsland, België, Wit-Rusland maar ook een delegatie uit China en Marokko waren vertegenwoordigd. Kortom , een mooi sterk toernooi om zich te meten met andere internationale deelnemers.

De Goudse sporters van Taekwondo Akabbouz lieten kwalitatief hoogwaardige partijen zien. Alle vijf de sporters vochten zich naar de finales en wonnen GOUD. Een zeer sterk optreden van de Goudse jeugd.
De Gouden medailles werden behaald door ;

Lars van Eijkelenburg ( KADETTEN -37KG),
Imrane Baldane ( ASPIRANTEN -28KG),
Mohamed Baldane ( JUNIOREN -59KG),
Salaheddine Hassani ( JUNIOREN -45KG),
Cas Dirksen ( KADETTEN -53KG ).


Het volgende toernooi waar de jeugd van Taekwondo Akabbouz aan zal deelnemen is het International Indoor Brussels te België.Voetbaluitslagen zondag 3e klasse C


20-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

ASW

Haastrecht

2 - 3

Blijdorp

DONK

0 - 2

ESTO

AGE-GGK

3 - 0

HOV/DJSCR

Stolwijk

0 - 2

Hillegersberg

Gouderak

12 - 2

NOCKralingen

Cabauw

1 - 1

Zoetermeer

Bodegraven

2 - 2

 

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

ESTO

8

6

1

1

19

33

9

+24

2

Hillegersberg

8

6

0

2

18

46

27

+19

3

Haastrecht

8

6

0

2

18

31

15

+16

4

AGE-GGK

8

6

0

2

18

29

15

+14

5

DONK

8

6

0

2

18

18

10

+8

6

Stolwijk

8

5

0

3

15

21

11

+10

7

Zoetermeer

8

4

2

2

14

22

18

+4

8

NOCKralingen

8

4

1

3

13

20

16

+4

9

Blijdorp

8

3

2

3

11

9

9

0

10

HOV/DJSCR

8

3

0

5

9

12

20

-8

11

Bodegraven

8

1

1

6

4

11

22

-11

12

Cabauw

8

1

1

6

4

16

30

-14

13

ASW

8

1

0

7

3

12

30

-18

14

Gouderak

8

0

0

8

0

3

51

-48

 

 

 Voetbaluitslagen zondag 1e klasse B


19-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

Boshuizen

Spartaan '20

1 - 2

Den Hoorn

VELO

1 - 3

Hoogland

BMT

2 - 2

Poortugaal

Nieuwerkerk

2 - 3

RVC '33

Olympia

2 - 4

VOC

Delft

2 - 0

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

Unitas

7

7

0

0

21

24

2

+22

2

VELO

7

4

2

1

14

15

9

+6

3

VOC

8

4

2

2

14

15

5

+10

4

Boshuizen

8

4

1

3

13

21

13

+8

5

Poortugaal

7

4

0

3

12

11

16

-5

6

Hoogland

6

3

2

1

11

11

7

+4

7

Olympia

7

3

1

3

10

12

13

-1

8

Nieuwerkerk

7

3

1

3

10

12

15

-3

9

BMT

7

2

3

2

9

10

10

0

10

Den Hoorn

8

3

0

5

9

9

13

-4

11

Spartaan '20

7

2

0

5

6

10

14

-4

12

RVC '33

8

1

1

6

4

10

20

-10

13

Delft

7

0

1

6

1

3

26

-23

 

 

 Opluchting bij Rohda’76


19-11-2017


Door: Ad van den Herik

 BODEGRAVEN - Na het zuur van drie opeenvolgende nederlagen, proefde Rohda’76 eindelijk weer het zoet van een overwinning. De equipe van Boris van Es won verdiend met 3-0 van Zevenhoven.
De blauwhemden kwamen overtuigend uit de startblokken. In hoog tempo belegerde Rohda’76 het doel van de tegenstander. Dat resulteerde in enkele goede kansen. Vooral Arnoud Troost was enkele keren dicht bij de openingsgoal. Die viel net voor de rust. Mitchell van Waveren streepte de bal van afstand langs de kansloze keeper: 1-0.


Na rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Nadat doelman Nova Markarian zijn team met een katachtige reactie voor de gelijkmaker behoedde, stelde Troost aan de andere kant van het veld orde op zaken. Vanaf de linkerkant soleerde de rechtspoot naar binnen en haalde uit voor de bevrijdende 2-0. Even later kon Troost zijn armen weer in de lucht steken. Nu rondde hij het voorbereidende werk van invaller Steven Holthuijsen bekwaam af: 3-0. Aanstaande zaterdag gaat Rohda’76 op bezoek bij Woubrugge.
 Arnoud Troost op weg naar de 2-0.       Foto: Kees van der Wilk
 Voetbaluitslagen zaterdag 4e klasse C


19-11-2017


bron: Van de redactie

 

 

 

Aarlanderveen

NSV '46

2 - 1

Floreant

Sportief

4 - 0

Kamerik

Moerkapelle

1 - 1

Linschoten

Rijnstreek

0 - 1

Rohda '76

Zevenhoven

3 - 0

SPV '81

Siveo '60

1 - 4

Woerden

Woubrugge

1 - 4

STAND

 

Team

WG

WI

GL

VL

PU

DV

DT

DS

1

NSV '46

8

7

0

1

21

28

7

+21

2

Floreant

8

5

1

2

16

18

8

+10

3

Aarlanderveen

8

5

1

2

16

21

12

+9

4

Woerden

8

4

3

1

15

18

12

+6

5

Rohda '76

8

4

1

3

13

21

13

+8

6

Siveo '60

8

4

1

3

13

15

11

+4

7

Zevenhoven

8

4

1

3

13

12

14

-2

8

Rijnstreek

8

4

0

4

12

11

12

-1

9

Woubrugge

8

4

0

4

12

16

18

-2

10

Kamerik

8

3

1

4

10

15

18

-3

11

Linschoten

8

3

0

5

9

10

17

-7

12

Moerkapelle

8

2

1

5

7

12

23

-11

13

Sportief

8

1

0

7

3

10

23

-13

14

SPV '81

8

1

0

7

3

8

27

-19

 

 


 

© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina | design: komplot.com