Oogstfeest op Landgoed Bredius: Een Dag vol Natuur en Avontuur

18-09-2023
Van de redactie

Woerden -  Markeer 24 september in je agenda, want het Oogstfeest op Landgoed Bredius staat weer voor de deur! Tussen 13:00 en 17:00 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit feestelijke evenement, georganiseerd door NME-Centrum InBredius. Het belooft een dag vol plezier en educatie te worden voor het hele gezin. 

Een Feest vol Natuur en Activiteiten

Op zondagmiddag 24 september transformeert Landgoed Bredius in Woerden in een bruisend centrum van activiteiten en informatie. Van 13:00 tot 17:00 uur staat er een gevarieerd programma op het menu, verzorgd door verschillende organisaties die actief zijn op en rond het landgoed. Hier zijn enkele hoogtepunten van wat je kunt verwachten:

 

Verkoop van Onbespoten Fruit: Neem je eigen tas mee en profiteer van de kans om vers onbespoten fruit uit de Brediusboomgaarden te kopen.

Ontspan in de Tuin of bij Parkcafé Bredius: Geniet van een drankje en een heerlijke Oogstkoek terwijl je de schoonheid van de tuin of het parkcafé bewondert.

Avontuur met Wilde Bras: Ga mee op avontuur met Wilde Bras en ontdek de natuurspeelweide.

Appels Schillen: Leer hoe je een appeltje moet schillen en neem deel aan deze leuke activiteit.

Pluk- en Moestuin: Bezoek de pluk- en moestuin en ontdek de laatste oogst. Misschien kun je zelf iets vers plukken!

Verhalen van Stadsimker Chris van Iersel: Luister naar de boeiende verhalen van stadsimker Chris van Iersel en ontdek meer over bijen en hun rol in ons ecosysteem.

Ontdek Exoten: Leer meer over exotische planten en hun invloed op de lokale flora en fauna.

Boomgaardavontuur: Test je vaardigheden en evenwicht in de boomgaard.

Culinair Genot: Maak en proef heerlijke lekkernijen in de moestuin.

Buitenbanjers: Verken het landgoed met de buitenbanjers en ontdek de natuurlijke schoonheid.

Ontwerp een Droomtuintje: Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen droomtuintje.

Biodiversiteit: Ontdek wat jij kunt doen om de biodiversiteit te bevorderen en de natuur te beschermen.

Tentoonstelling 'Hoogstamboomgaard': Breng een bezoek aan de tentoonstelling 'Hoogstamboomgaard' en kom meer te weten over de bijzondere hoogstamboomgaarden van Landgoed Bredius en de unieke appel- en perenrassen die daar groeien.

Klimaattafel: Leer en ervaar meer over wateroverlast en klimaatverandering aan de klimaattafel.

Ritmegevoel bij Podium Bredius: Test je ritmegevoel bij Podium Bredius met het drumfeest van muziekschool Kruimels in de drumcaravan.

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die op het Oogstfeest te vinden zijn. Er is voor ieder wat wils, en het belooft een dag vol plezier en educatie te worden voor jong en oud. 

Praktische Informatie

Wanneer: 24 september, van 13:00 tot 17:00 uur.

Waar: NME-Centrum InBredius en Landgoed Bredius.

Toegang: De toegang tot het feest is gratis. Consumpties en fruit kunnen bij voorkeur contactloos met PIN of eventueel gepast contant worden betaald.

Organisatie: Het Oogstfeest is een gezamenlijke inspanning van NME-Centrum InBredius en diverse organisaties actief op en rond Landgoed Bredius.
 

Bijzondere Activiteiten voor het Hele Gezin

Tijdens het Oogstfeest zijn er enkele bijzondere activiteiten om naar uit te kijken. Om 13:00 uur wordt de tentoonstelling 'Hoogstamboomgaard' geopend, die de hoogstamboomgaarden van Landgoed Bredius en de speciale appel- en perenrassen die daar groeien in de schijnwerpers zet. Wilde Bras neemt de jonge avonturiers mee op een spannend avontuur bij de natuurspeelweide, terwijl het biodiversiteitsteam van IVN en KNNV laat zien wat je eenvoudig kunt doen om de biodiversiteit te ondersteunen.
 

Voor de jongste bezoekers is er een kans om hun eigen droomtuintje te ontwerpen, dat ze natuurlijk mee naar huis mogen nemen. Bij Podium Bredius kun je je ritmegevoel testen tijdens het drumfeest van muziekschool Kruimels in de drumcaravan. Zowel bij InBredius als Parkcafé Bredius kun je genieten van de speciale oogstkoek, bereid met fruit van het landgoed.
 

Vrijwilligers: De Kracht achter het Oogstfeest

Het Oogstfeest op Landgoed Bredius zou niet mogelijk zijn zonder de onmisbare inzet van vrijwilligers. Bijna alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door toegewijde vrijwilligers. Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk of meer informatie wilt, neem dan contact op via 0348-460313 of stuur een e-mail naar info@inbredius.nl.

NME-Centrum InBredius: Ontdek de Natuur op Zondagmiddagen

NME-Centrum InBredius is niet alleen de gastheer van het Oogstfeest maar staat ook elke zondagmiddag voor je open van 13:30 tot 16:30 uur. De toegang is gratis, dus kom langs en ontdek de prachtige wereld van de natuur.

 

Adres en Contactinformatie

NME-Centrum InBredius is te vinden op Kievitstraat 42, op Landgoed Bredius, 3443 BG Woerden.

Website: Voor meer informatie over NME-Centrum InBredius en hun activiteiten, kun je terecht op hun website: www.inbredius.nl.

Contact: Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met NME-Centrum InBredius via e-mail: info@inbredius.nl.

Volg Ons: Blijf op de hoogte van nieuws en updates door NME-Centrum InBredius te volgen op Twitter, Facebook en Instagram via @InBredius.


terug naar het overzicht


Deel dit bericht op:

© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina