NIEUWSBella Italia dag geslaagd

25-05-2019

Van de redactie

Bodegraven – De ondernemers van de van Tolstraat kijken terug op een geslaagde Bella Italia dag. Al snel liepen de eerste mensen door de straat en waanden zich even in Italië. De straat was gezellig versierd met vlaggetjes van Italiaanse afkomst. Ook was er veel te doen met o.a. een barbier waar de mannen zich even heerlijk konden laten scheren. Bij slagerij Rietveld kon er een heerlijke Italiaanse burger geproefd worden.
 


Foto’s: Digitale Bodegraafse Krant
 Shantykoren festival en voorjaarsmarkt

25-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Vandaag was het nieuwste onderdeel van BoreftLive te zien en te beluisteren. Vanaf 12.30 uur tot 16.30 uur kon men heerlijk meezingen op de gezellige muziek van de vier Shantykoren. Zo waren er optredens van Shantykoor uit Vlaardingen, De Vlisterzangers uit Haastrecht, Trossen Los uit Capelle aan den IJssel en Vechtse Parlevinkers uit Maarssen.
 
In het centrum konden de mensen genieten van de voorjaarsmarkt en de kermis. 
 Foto’s: Digitale Bodegraafse Krant
 Koos Turk winnaar Bodegraafs Golfkampioenschap 2018 / VANDAMBRILLEN CUP

25-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Onder ideale, zomerse weersomstandigheden is Koos Turk afgelopen vrijdag 24 mei met 35 stablefordpunten kampioen geworden in het Bodegraafs Golfkampioenschap en won daarmee de VANDAMBRILLEN CUP en een fraaie Golf Zonnebril.
 

De wedstrijd die dit jaar op de championshipcourse van Golf en Countryclub Liemeer werd gespeeld staat open voor alle golf spelende inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. Het veld van ongeveer 30 spelers deed zijn uiterste best voor een goede score en de uitslagen waren, mede door het fraaie weer, afwezigheid van wind en de goede conditie van de baan, deze dag heel goed.


De organisator van dit jaar en de winnaar van 2018, Mariette Dekkers had naast de normale golfronde nog een leuke putt-wedstrijd ingelast. Ook hier bleek weer hoe lastig het spelletje soms kan zijn.
Het einde werd nog spannend toen Koos Turk en Teun Arends gelijk dreigden te eindigden, maar met de laatste punten bleef Koos zijn concurrent om de eerste plaats net voor en werd Bodegraafs kampioen.  Volgend jaar wordt het kampioenschap weer gespeeld in mei. Belangstellenden kunnen zich nu reeds opgeven bij Koos Turk.
 


Rene Bakker van vandambrillen reikt Koos Turk de beker uit.
 Zonnige intocht Avond4daagse

24-05-2019

Van de redactie

Bodegraven – Na vier avonden wandelen zit de Avond4daagse er op. Op het Raadhuisplein stond burgemeester van der Kamp, klaar om meer dan 700 deelnemers te ontvangen. De deelnemers kregen na het uitlopen een medaille en langs de kant stonden vele familieleden die een bloemetje of snoep gaven.
 


Foto's: Digitale Bodegraafse KrantMuzikale start BoreftLive

24-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Vrijdagavond is het muziekspektakel BoreftLive begonnen. Op het podium op het Raadhuisplein is om 20.00 uur de Hollandse avond losgebarsten. De artiesten deze avond zijn Hugo Beijeman, Matthijs Live Band, Zo Vader Zo Zoon, Helemaal Top.
 


Zaterdagmiddag is er een nieuwprogramma is het Shantykoren Festivalvan 12.30 tot 16.30 uur is. Vier Shantykoren wisselen elkaar af op twee podia, onder leiding van Joke Hoogervegt: Shantykoor (Vlaardingen), De Vlisterzangers (Haastrecht), Trossen Los (Capelle aan den IJsse)l en Vechtse Parlevinkers (Maarssen). Zaterdagavond staat de avond in het teken van de Bodegraafse bands. Vanaf 18.30 uur tot 24.00 zijn er optredens van Avond Midwest, Long Way Blues, Little Stef, Have a Sigar, Slingshot en Waterproof Shampoo.

 

Foto: Digitale Bodegraafse KrantOndernemers verwelkomen u graag op de Bella-Italia dag in de van Tolstraat

24-05-2019

Van de redactie

Bodegraven – Zaterdag 25 mei, is de Bella-Italia dag in de van Tolstraat. Ondernemers John en Graciela van Shoeby en Andrea van Ellenz vertellen aan de Digitale Bodegraafse Krant dat ze er ontzettend veel zin in hebben. Het weer ziet er prachtig uit en ook de straat is in de Italiaanse sfeer omgetoverd.
 


Het is alweer de 7e keer dat de Bella-Italia dag georganiseerd wordt. Dit jaar valt het samen met de voorjaarsmarkt wat vast meer mensen op de been brengt dan voorgaande jaren. Voor het winkelende publiek is er veel te zien en te proeven in de van Tolstraat, zo is er een discjockey zijn er proeverijen, lekkernijen, Italiaanse bolides, motoren en vele leuke aanbiedingen. Ook kan men met de Kikabeer op de foto, Kees en Jolanda de Koning staan hier en gaan zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor Kika. Zo kan je voor een klein bedrag op de foto of wat lekkers kopen.Prijswinnaars BOV actie in het zonnetje gezet bij Doorduyn Mode

24-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Doorduyn Mode heeft de prijswinnaars van de BOV actie feestelijk ontvangen en in het zonnetje gezet. De BOV heeft vorige maand een bonnenboekje verspreid met kortingsbonnen voor een aantal Bodegraafse winkels. Eén van de bonnen in het boekje was een WIN-ACTIE waaraan meegedaan kon worden bij Doorduyn Mode. De ingevulde bonnen konden tot en met 27 april worden ingeleverd en hieruit is een winnaar getrokken.Het echtpaar Komrij-Tap was dan ook heel blij en verrast toen zij telefonisch op de hoogte werden gebracht van hun gewonnen Cadeaubon ter waarde van € 250,00. Donderdag 23 mei werd het echtpaar ontvangen in de winkel met koffie en gebak. Daarna werd de Cadeaubon overhandigd en feestelijk onderstreept met een prachtig boeket. Het echtpaar Komrij was geweldig blij met deze prijs. Mw. Komrij vertelde: “We hebben nog nooit een prijs gewonnen, en nu meteen zo’n groot bedrag! Het is niet te geloven. Wat zijn we hiér blij mee!” Zowel mw. als dhr. Komrij zijn vaste klanten van Doorduyn Mode en hopen binnenkort gezellig te komen winkelen. Het team van Doorduyn Mode helpt hen graag bij het uitzoeken van een leuke outfit.


Namens alle medewerk(st)ers van Doorduyn Mode: Van harte gefeliciteerd!Baklava & Poëzie

24-05-2019

Van de redactie

 8 juni om 15.00 uur in het  Evertshuis 
 

Bodegraven-Reeuwijk - Het Eversthuis en stichting SAM organiseren op zaterdagmiddag 8 juni van 15.00 uur tot 17.00 uur, twee dagen na het einde van de Ramadan een gratis proeverij van zoete Arabische hapjes en mooie poëzie van Mohammed Saeed Abeed Allal. Iedereen is welkom in het Evertshuis om te komen proeven en luisteren.

 

Mohammed Saeed Abeed Allal is van Palestijnse afkomst. Hij werd geboren in 1959 in Aleppo, Syrië. Vervolgens vestigde hij zich in Latakia en studeerde af in Handel. In 2017 Vluchtte hij met zijn gezin naar Nederland. Mohammed schrijft van jongs af aan gedichten omdat het schrijven de enige manier voor hem bleek te zijn om zijn gevoelens uit te drukken. Mohammed schrijft over gebeurtenissen uit zijn leven maar ook over vrouwen en de liefde. Ook in Nederland blijft hij iedere dag dichten over de mooie maar soms ook opmerkelijke dingen die hij tegen komt in Nederland. Met zijn gedichten lukt het hem om medevluchtelingen op zachtzinnige en kunstzinnige manier mee te nemen in de mooie dingen van het bestaan. Er zullen elf gedichten zowel in het Arabisch als in het Nederlands vertaald gebundeld worden in een boek. Het boek is voorzien van mooie foto’s uit Bodegraven-Reeuwijk , gemaakt door Dirk van den Blink, die het dagelijkse bestaan zullen illustreren. Op 8 juni is iedereen welkom om naar de feestelijke uitreiking van het boek te komen en daarbij te genieten van heerlijke lekkernijen. Een aantal gedichten uit het boek zal Mohammed deze middag voordragen. Met deze middag zal er een mooie verbinding gelegd worden tussen diverse culturen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk alsmede het overbrengen van Arabische poëzie.

De hapjes voor deze proeverij zullen gemaakt worden door nieuwkomers en oudkomers uit Bodegraven-Reeuwijk.
 Reactie burgemeester op autobranden in Gouda

24-05-2019

Van de redactie

 Politie gaat preventief fouilleren 
 

Gouda - Sinds begin mei zijn er in verschillende wijken in Gouda autobranden geweest. De politie onderzoekt de autobranden. Burgemeester Salet geeft hieronder haar reactie.
“Ik vind het zorgwekkend dat er in Gouda de laatste weken autobranden worden gesticht en daardoor mensen gedupeerd zijn. Het gaat hier niet alleen om een laffe daad, maar ook om een gevaarlijke daad die veel schade veroorzaakt. Ik sta in nauw contact met de politie en het Openbaar Ministerie om steeds te bezien welke zichtbare en onzichtbare maatregelen er eventueel ingezet kunnen worden.


De politie heeft aangegeven geholpen te zijn met de maatregel om preventief te kunnen fouilleren. Daarom is dit vanaf vrijdagavond 24 mei voor een bepaalde periode mogelijk in een aantal wijken van Gouda. Dit komt bovenop de andere maatregelen. Echter, daders van autobranden zijn lastig te pakken te krijgen en de politie moet het vooral hebben van heterdaad meldingen. Daarom zijn extra ogen en oren op straat zeer wenselijk.


De politie heeft uw hulp hard nodig. Ziet u verdachte situaties? Bel dan direct 112! Op die manier kan de politie direct actie ondernemen. En heeft u tips over de eventuele daders? Meld dat dan bij de politie of als u dat liever anoniem doet bij Meld Misdaad Anoniem."
 Onderzoek naar reeks autobranden Gouda

24-05-2019

Van de redactie

Gouda - De politie onderzoekt een reeks autobranden van de afgelopen weken in Gouda. Sinds vrijdag 3 mei brandden in verschillende wijken in Gouda auto’s uit in de nachtelijke uren. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. In totaal brandden de afgelopen weken 18 auto’s uit in Gouda, verspreid over verschillende wijken. Zie bovenstaand overzicht voor een volledig beeld.
 

Onderzoek
De politie onderzoekt iedere brand afzonderlijk. Bij alle verdachte branden doen wij ook buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Verder analyseren wij de branden. De politie vindt de reeks autobranden zeer zorgelijk en daarom wordt elke melding direct serieus opgepakt. Om de autobranden tegen te gaan is een speciaal rechercheteam opgericht en wordt extra gesurveilleerd in de nachtelijke uren.
 

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Ziet u verdachts? Bel dan direct 112. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of beelden tegenkomen op social media (Whatssapp, Facebook, Twitter, Instagram) of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
 Frau Antje eregaste bij Gouda Cheese Awards 2019

24-05-2019

Van de redactie

Gouda - Frau Antje, hét symbool voor Goudse kaas in het buitenland en Ere Waegemeester van Gouda, reikt de prijzen Goud, Zilver en Brons uit bij de Gouda Cheese Awards op 6 juni a.s. De spannende finale van deze kaaswedstrijd vindt plaats op de Markt in Gouda, en is voor het eerst te volgen voor bezoekers. De awards worden uitgereikt in twee categorieën: Goudse jong belegen 48+ en Goudse belegen light. De winnende kazen dragen binnen hun categorie een jaar lang de naam ‘de lekkerste kaas van Nederland’.


Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een smaaktest door consumenten. In de jury, die onder leiding staat van burgemeester Mirjam Salet, zit onder meer Janny van der Heijden, culinair journaliste en bekend van programma’s als Heel Holland Bakt en Tijd voor Max. De andere juryleden zijn kinderwethouder Dico Stevens, Jolanda van Dongen van kookatelier Betty Blue en namens Cheese Valley de Bodegraafse wethouder Inge Nieuwenhuizen.


Programma
Om 10.00 uur precies luiden burgemeester Mirjam Salet en Janny van der Heijden de kaasbel waarmee traditioneel de Goudse Kaasmarkt wordt geopend. Dat is ook het startsein voor de keuring. Op het speciale kaaspodium wordt gedemonstreerd hoe kazen precies worden gekeurd. Het publiek kan naar hartenlust meedoen, want kaasmeisjes delen volop kaasblokjes uit. Na een swingend optreden van The Paramount Jazzband is het zover: de jury neemt plaats op het podium en de beslissende keuring begint. Om 12.30 uur wordt bekendgemaakt wie er Goud, Zilver en Brons gewonnen hebben.


Welke merkkazen strijden om de eerste, tweede en derde plaats, wordt 31 mei duidelijk, na de voorrondes bij het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen.
 Verdachten van dealen drugs aangehouden

24-05-2019

Van de redactie

Boskoop - De politie heeft donderdagavond twee Boskopers van 24 en 33 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Vijf afnemers van de drugs waren eveneens aangehouden, maar zijn inmiddels heengezonden.
 

De politie was begin dit jaar een onderzoek gestart naar de vermoedelijke handel in drugs door de twee verdachten na anonieme meldingen en verklaringen. Uit het onderzoek bleek dat er werd gehandeld in Boskoop, Waddinxveen, Gouda en Bodegraven. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar een actiedag op donderdagavond 23 mei waarbij werd gezien dat er in drugs werd gehandeld op het Raadhuisplein in Boskoop. Vijf afnemers werden aangehouden. Er werd een gebruikershoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne, in beslag genomen. De afnemers zijn rond middernacht weer heengezonden. De twee mannen die verdacht worden van de handel in verdovende middelen werden eveneens aangehouden. Bij één van hen werd een handelsvoorraad aangetroffen en in beslag genomen. In een woning aan de Voorofscheweg is daarna een zoeking geweest. De mannen zitten nog vast voor verder verhoor.
 

Meld drugsoverlast
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.
 

Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via Stichting M 0800 – 7000 doorgegeven.
 Nieuwe busdienstregeling Zuidplas vanaf 14 juli a.s.

24-05-2019

Van de redactie

Zuidplas - De dienstregeling van Arriva in de Zuidplas (grofweg het gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam) wordt op 14 juli a.s. aangepast. Het openbaarvervoerbedrijf ziet kansen om meer reis- en overstapmogelijkheden te creëren voor meer reizigers.

Sinds december 2018 is de Zuidplas een station rijker: station Lansingerland-Zoetermeer. De sprinter van Gouda naar Den Haag doet dit station al ieder kwartier aan, maar nu stopt ook de RandstadRail lijn 4 (Zoetermeer - Den Haag) bij dit vervoerknooppunt. Bovendien zijn de nieuwe bushaltes in gebruik genomen. Tegelijkertijd is de treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda de afgelopen jaren sterk verbeterd, en zijn er maar liefst twee extra stations gerealiseerd: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.


Arriva heeft nu gekeken naar het totale aanbod van het openbaar vervoer in het gebied. Dus naar de dienstregeling van de bussen, maar ook die van de metro’s van RET, de R-net trein van Gouda naar Alphen aan den Rijn, én de trams van HTM. In de nieuwe dienstregeling sluiten al die lijnen beter op elkaar aan, waardoor reizigers meer opties hebben. Ook rijden de bussen in veel gevallen vaker; zowel in de spits als in het dal en tijdens de weekenden. Omdat er dan in sommige gevallen weinig of geen bussen meer rijden op trajecten waarop ook al treinen, metro’s of trams rijden, kan het wel betekenen dat de reiziger een extra overstap moet maken.


Buslijnen
De nieuwe dienstregeling geldt voor de buslijnen 175 Gouda - Waddinxveen - Rotterdam, buslijn 177 Gouda - Zoetermeer, buslijn 186 Boskoop - Gouda, buslijn 86-87 Boskoop – Waddinxveen (nieuwe lijnen), buslijn 382 Boskoop - Den Haag en buslijn 383 Krimpen a/d IJsel - Den Haag.


Door een misverstand werden vorige week op sommige haltes al stickers geplakt om de wijzigingen aan te kondigen. De nieuwe dienstregeling gaat immers pas 14 juli in. Medio juni start Arriva de informatiecampagne. Wie nu al meer wil weten, kan verder lezen op arriva.nl/zuidplasOpstelwedstrijd over Rembrandt

23-05-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - De Culturele Commissie Bodegraven – Reeuwijk heeft in aanloop naar het Rembrandtfestijn op zaterdag 13 juli in Bodegraven een opstelwedstrijd over Rembrandt voor basisschoolleerlingen uitgeschreven. De opstellen worden door twee schrijvers uit onze gemeente gejureerd, te weten Vivian den Hollander, een kinderboekenschrijfster, en Geert Kimpen, schrijver uit Bodegraven. Kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar mogen aan de wedstrijd deelnemen. Rembrandt moet centraal staan in het verhaal en het verhaal mag niet langer zijn dan twee uitgeprinte A4tjes.


Voor de door de jury best beoordeelde opstellen zijn er prijzen beschikbaar die ook weer verband houden met het Rembrandtjaar. Ook wordt het winnende verhaal gepubliceerd in Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. Deze prijzen worden op 13 juli uitgereikt. Stuur jullie opstellen voor 15 juni in via mailadres info@kunstencultuurbenr.nl
 De Boreftse Motorclub organiseert de 35e Hemelvaartsrit

23-05-2019

Van de redactie

Driebruggen - Een toertocht van ca. 200 km over slingerende wegen van Driebruggen naar Nijmegen. De globale route is een rit via Utrecht, Nieuwegein, Leersum naar Nijmegen (Het adres van de finisch is Daalseweg 309 – 6523 CA Nijmegen) en is alleen beschikbaar voor GPS (Garmin). De rit is op donderdag, Hemelvaartsdag, 30 mei 2019 en deelnemers kunnen tussen 09:30 en 12:00 uur inschrijven en starten. Kosten voordeelname bedragen € 5,=Startlocatie is Café Custwijc: Laageind 1, 3465 KG, Driebruggen (A12 Utrecht-Den Haag) volg afslag Nieuwerbrug/Driebruggen. Sluiting van het evenement is om 18:00 uur. De route kan vooraf aangevraagd worden.
 Goudse Keramiekdagen 30 en 31 mei: ‘Erop of eronder’

23-05-2019

Van de redactie

Gouda - Slenter donderdag en vrijdag over de Markt langs kramen vol keramiek en laat op Hemelvaartsdag gratis plateel keuren in de Sint-Janskerk, terwijl je kinderen met klei de mooiste creaties maken op de Markt. Het kan allemaal tijdens de 44ste Goudse Keramiekdagen, één van de best bezochte Sterevenementen in historisch Gouda.

Andere hoogtepunten:
· De opening op 30 mei om 11.00 uur door waarnemend burgemeester Mirjam Salet.
· De expositie van deelnemende keramisten rond het jaarthema ‘Erop of eronder’ in De Burgerhal van Het Oude Stadhuys. Het publiek kiest zijn favoriet uit deze speciaal voor de GKD vervaardigde kunstwerken
· 16.30 op 30 mei: prijsuitreiking van de gemeentelijke Keramiekprijzen
· 16.30 op 31 mei: uitreiking van de publieksprijzen voor de expositie en de prijzen voor de keramisten die de hoogste vaas en de breedste schaal hebben gemaakt
Verder zijn er beide dagen diverse demonstraties, plateelschilderen, wedstrijden, livemuziek, kinderactiviteiten, een glasblazer voor de Waag en een keramiekroute door de stad. Die route vindt u op de website en op een flyer die tijdens de GKD bij de informatiestand ligt.
Alle details vindt u op bijgevoegd programma, op de website en tijdens de Keramiekmarkt ook op een display bij de informatiestand (bij het hoofdpodium op de Markt).

Hou voor meer nieuws en foto’s tijdens het evenement de weblog en de Facebookpagina in de gaten.

Goudse Keramiekdagen
www.goudsekeramiekdagen.nl
www.facebook.com/GoudseKeramiekDagenOpen Huis bij Steunpunt Midden-Holland

23-05-2019

Van de redactie

Gouda/Waddinxveen - Zaterdag 1 juni 2019 is weer het maandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland. U bent van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.Tijdelijke verkeersmaatregelen Borftlive Lentefestival

23-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Vanwege het evenement Borftlive Lentefestival worden diverse wegen in het centrum van Bodegraven  tot en met zondag 26 mei 2019 afgesloten voor alle verkeer. Houdt u rekening met deze tijdelijke verkeers- maatregelen en parkeer geen voertuigen op de afgesloten wegvakken waar het evenement plaatsvindt. In de omliggende straten parkeert u uitsluitend in de parkeervakken. In geval van calamiteiten worden deze straten gebruikt als aanrijroutes voor de hulpdiensten. De parkeergarage gelegen aan de Oranjelaan is tijdens het evenement bereikbaar. Het verkeersplan kunt u bekijken op de website van de gemeente. Oud badmeester Anton de Lorijn overleden

22-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Oud badmeester Anton de Lorijn is woensdagmiddag op 73-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn twee zonen en ex-vrouw overleden. Anton, vooral bekend met zijn cowboyhoed, zijn klompen en baard was zeer geliefd in Bodegraven. Menig kind heeft zwemles van de oud badmeester gekregen. Van 1981 tot 2008 heeft Anton in het zwembad gewerkt.
 Foto: archief Digitale Bodegraafse Krant
 

De gemeente Bodegraven heeft Anton ooit nog een onderscheiding gegeven en hem een legpenning gegeven. Anton is ook actief geweest bij De Zon, de vakantiespelen, de EHBO en het Rode Kruis. Ook bij jeugdzorg en de voedselbank was Anton nauw betrokken. De laatste tijd nam de gezondheid af. Anton, heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap, waardoor er geen begrafenis zal plaatsvinden. 

 

De Digitale Bodegraafse Krant wenst de familie heel veel sterkte in deze verdrietige periode; Gecondoleerd met dit grote verlies.

 Bakken voor Alpe d’HuZes & KWF

22-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Kanker, bijna iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. En het wordt hoog tijd dat deze ziekte niet langer dodelijk is. Maar daarvoor is onderzoek en geld nodig.


Wij doen dit jaar mee met Alpe d’HuZes en halen daarmee geld op voor het KWF. Aan iedereen die doneert willen we daarom wat terug geven. Dat gaan we doen met de verkoop van lekkere brownies, donuts, koekjes en taart.


Op zaterdag 1 juni openen wij onze pop-up store in de Brugstraat tussen Van Dam brillen en de Vero Moda. Kom tussen 9:30 en 16:00 langs, doneer en ga met een goed gevulde maag naar huis! Op = Op


Groetjes, Roxanne de Leeuw, Sarah Schroot en Robin Mai Schroot. BorftLive gestart met kermis

22-05-2019

Van de redactie

Bodegraven – Woensdagmiddag zijn de eerste feestelijkheden van BorftLive begonnen. Op het Raadhuisplein is de kermis begonnen. Dit is het begin van een prachtig evenement in het centrum van Bodegraven, wat u zeker niet mag missen. De komende dagen is er veel te doen in het centrum van Bodegraven, zo is er vrijdag en zaterdag braderie, veel muziek en de Bella-Italiadag op zaterdag in de van Tolstraat.
 


 

Foto: Digitale Bodegraafse KrantVragen over de laptop, tablet of smartphone kom dan naar De HCC-SeniorenAcademie

22-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - De HCC-SeniorenAcademie heeft op maandagmiddag 3 juni 2019 een bijeenkomst van 13.30 tot 16.00 uur in de grote zaal van Rijngaarde, Bodegraven. De zaal is open vanaf 13.00 uur. Er is dan een Inloopmiddag.
 


Heeft u een vraag over laptop, tablet of smartphone, neemt u dan vooral het apparaat mee en u hebt grote kans dat er iemand in de zaal is die u met uw probleem kan helpen. De toegang is gratis.  Het is de bedoeling dat wij hulp en uitleg verlenen bij gebruik van laptop, tablet of smartphone. Te denken valt aan onderhoud en uitleg over het gebruik van programma’s of apps.
 

Contact: Henny van Leeuwen-van Rijn, E-mail: h.g.van.leeuwen@kader.hcc.nl
 De beste ‘loop-baan’ voor een toekomst zonder dementie

22-05-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk/Regio - 1 op de 5 mensen krijgt de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Voor vrouwen is dat zelfs 1 op de 3. U kent vast in uw omgeving iemand die ermee te maken heeft.

Alzheimer Nederland biedt hulp en informatie en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast investeren we in onderzoek voor betere zorg en vooral ook om dementie te kunnen behandelen of voorkomen. Want wij willen een toekomst zonder dementie. U ook? Help dan mee als collectant van Alzheimer Nederland!


Vorig jaar brachten we in Nederland ruim 1,9 miljoen euro bij elkaar. Helpt u mee om dit jaar minstens zoveel op te halen voor een toekomst zonder dementie? De collecte is van 4 tot 9 november 2019. Aanmelden kan bij Martine Riske 06-57590349 of mail m.riske@alzheimer-nederland.nl Als collectant bepaalt u in overleg welke straten u gaat lopen. Meer informatie? www.alzheimer-nederland.nl/collecte.Prehistorisch weekend in Archeon Museumpark

22-05-2019

Van de redactie

"Tijdens het prehistorisch weekend op 1 en 2 juni kunnen bezoekers van Archeon zien hoe het eraan toe ging duizenden jaren geleden!"

Alphen aan den Rijn - Als je dit nu leest, kun je iets dat ze in de prehistorie nog niet eens bedacht hadden: lezen en schrijven. We gaan ervan uit dat ze wel met elkaar communiceerden via taal, maar hoe dat precies ging weten we niet. Wel heeft de mens toen allemaal sporen achtergelaten waaruit we kunnen afleiden hoe ze huizen bouwden, het land bewerkten, wat ze aten en wat ze droegen.


In het mesolithicum worden vallen gestrikt en er worden demonstraties gegeven over het looien van huiden. Daar kunnen weer mooie kleren van gemaakt worden. De sjamaan houdt een ceremonie ter voorbereiding op de jacht. Er wordt vis gerookt en bij de trechterbekercultuur worden nog veel meer prehistorische lekkernijen gemaakt. Bij de eerste boeren kunnen ze bijvoorbeeld al brood maken. Bezoekers kunnen ook zelf een broodje op stok bakken boven het vuur.Bij de Bronstijd kon men al metaal bewerken, daar brandt de oven om het brons te kunnen gieten. Daar worden weer mooie sieraden van gemaakt. Bij de IJzertijd kunnen bezoekers met een vuurslag en vuursteen vuur maken, dat is nog best lastig! Wanneer de bezoeker alle prehistorische activiteiten heeft behaald ontvangt hij een eigen totem als aandenken.Nieuwe voorzitter College van Bestuur van De Goudse Waarden

22-05-2019

Van de redactie

Gouda - Dhr. drs. Peter van Dijk wordt per 1 augustus 2019 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur bij CSG De Goudse Waarden. Huidig voorzitter dhr. Pieter Dijkshoorn bouwt de komende twee jaren zijn werkzaamheden richting zijn pensioen af.


Pieter Dijkshoorn (rechts op de foto) en Peter van Dijk (links op de foto)


Het College van Bestuur geeft leiding aan de middelbare scholengemeenschap in Gouda (waaronder De Gouwe, Het Lyceum-havo en Het Praktijkonderwijs). Huidig voorzitter Dijkshoorn zal per augustus een ondersteunende rol krijgen richting het bestuur in de functie van adviseur. Peter van Dijk is momenteel rector van het Leidsche Rijn College in Utrecht. Hij heeft op verschillende scholen gewerkt en daarnaast bij organisaties als de Algemene Onderwijsbond, CITO en SLO. Van Dijk: “Tijdens de kennismaking met de scholen van De Goudse Waarden werd ik geraakt door de enorme passie en betrokkenheid van de medewerkers. Iedereen doet zijn uiterste best voor de leerlingen; om hen een mooie tijd te laten beleven en hen via maatwerk en ondersteuning succesvol naar het examen te begeleiden. Ik vind het indrukwekkend om te zien hoe iedereen hier voor het belang van de leerling gaat!”


Mevr. Edith Kuijper, voorzitter Raad van Toezicht: “Met de komst van Peter van Dijk en de blijvende inzet van Pieter Dijkshoorn ziet de Raad van Toezicht de toekomst met vertrouwen tegemoet!”
 Mozaïek Wonen bijna klaar met vervangen geisers

22-05-2019

Van de redactie

Gouda - Woningcorporatie Mozaïek Wonen heeft in haar woningen de afgelopen tijd uit veiligheidsoverweging bijna alle geisers en moederhaarden verwijderd. Deze open verbrandingstoestellen produceren het schadelijke gas koolmonoxide en Mozaïek Wonen wil voorkomen dat dit tot ongelukken leidt.


In het overgrote deel van de woningen van Mozaïek Wonen waren de open verbrandingstoestellen al langer geleden verwijderd bij groot onderhoud of bij het leegkomen van de woning. Het ging nu nog om een kleine 200 woningen waar de laatste toestellen moesten worden vervangen. De komende maanden wil de corporatie ook de laatste circa tien geisers nog vervangen, ter afronding van de hele operatie.


Huurders kregen een aanbod om kosteloos of met een gereduceerde huurverhoging de open verbrandingstoestellen te laten verwijderen. Daarvoor in de plaats is in de woningen de warmwaterleiding van de keukenkraan aangesloten op de combi-ketel van de al aanwezige CV-installatie. Als er collectieve CV-installatie aanwezig was, werd er een elektrische boiler geplaatst. Of er kwam een nieuwe CV-installatie. De betrokken huurdersverenigingen onderschrijven het belang van de versnelde vervanging.
 Verkoopstyling bureau Vastgoed & Re-Styling gestart in Gouda

22-05-2019

Van de redactie

Gouda - Deze week is Sylvana Zwanenburg haar eigen verkoopstyling bureau Vastgoed & Re-Styling gestart in Gouda. Ze heeft haar opleiding succesvol afgerond bij het erkende “ House of KIKI” (o.a. bekend van het RTL programma: Uitstel van executie) en is aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten)
 

Sylvana weet uit ervaring dat verkoopstyling loont. Haar doel is om mensen te helpen, met het sneller verkopen van hun woning tegen de hoogst mogelijke prijs. Ze past de “hands-on” aanpak toe. Dit betekent dat de klant, na een gratis en vrijblijvend intake gesprek, een afspraak kan maken voor de verkoopstyling. Hierbij wordt niet gewerkt met dure en tijdrovende diagnose rapporten, maar gaan de handen echt uit de mouwen.  


“Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch weg gaat, maar gelukkig beseffen steeds meer mensen zich dat een gestileerde woning juist geld oplevert en hoe belangrijk het is, om er met je woning tussen het enorme aanbod, goed uit te springen op sites als Funda. Hier in Gouda staan bijvoorbeeld al gemiddeld 500 woning te koop”, aldus Sylvana. “Wanneer de woning in de verkoop komt zijn de eerste 6 weken het belangrijkst om potentiële kopers te triggeren. Dit is de allereerste indruk die je met je woning kunt maken en daarvoor is een juiste woningpresentatie, die een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt, ontzettend belangrijk. Via het internet bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er wel of geen afspraak voor een bezichtiging wordt gemaakt.” Sylvana geeft aan dat de eerste blik op de foto’s van een te koop staande woning in dit stadium voor 95% bepalend is. 
 

Maar ook is het belangrijk, nu anno 2019 de markt weer is aangetrokken, dat makelaars zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Dat doen ze door de extra dienst vastgoedstyling standaard aan te bieden in hun pakket.  Ook voor huizenverkopers die hun woning al lange tijd, zonder resultaat in de verkoop hebben staan is er hoop. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, gemiddeld binnen 3 maanden worden verkocht. Dit na restyling en plaatsen van goede en professionele foto’s door een House of KIKI verkoopstylist (bron: House of KIKI Haarlem)
 

Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is, maar waar nu nog vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van € 5000,- of € 10.000,-!) beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf € 600,- Dit is nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland. Met haar gevoel voor styling en interieur, creativiteit, klantgerichtheid en haar ervaring om met een relatief klein budget een groot resultaat te bereiken start ze vol vertrouwen haar bedrijf. 
 

Naast verkoopstyling en woningfotografie kan Vastgoed & Re-Styling Gouda ook zorgen voor het inrichten van leegstaande woningen en modelwoningen, middels het House of KIKI Meubelverhuurbedrijf, 2D plattegronden en 3D impressies.
 Aan de slag met herinrichting Wagenstraat

22-05-2019

Van de redactie

Woerden – De gemeente Woerden staat aan de vooravond van de herontwikkeling van de Wagenstraat. Met de realisatie van het Kerkplein, Defensie-eiland en de ontwikkelingen rondom de Poort van Woerden, het station en in Middelland krijgt de Wagenstraat een centralere positie in de stad. Dit rechtvaardigt volgens het college het in ere herstellen van deze laatste toegangspoort van de binnenstad. Bovendien is het hoog tijd om de openbare ruimte aan te pakken en is er een uitbreidingsbehoefte van zittende (cultuur)ondernemers.
 

Met het opknappen van de Wagenstraat komen er veel kansen samen. De riolering is verouderd en ook de kabels en leidingen zijn aan vervanging toe. Verder ligt het straatwerk scheef en zijn ook de bomen niet meer in topconditie. Ook is het door de vele stenen een hele warme plek. Herinrichting biedt tevens de kans om na te denken over verschillende parkeeroplossingen. Maar ook groeit het Klooster uit zijn jasje en wil de aanwezige supermarkt graag uitbreiden.
 

Hoe de Wagenstraat er precies uit moet gaan zien, staat nog niet vast. Duidelijk is wel dat de Wagenstraat een kwalitatief hoogwaardig en aantrekkelijk gebied moet worden om in te wonen, te winkelen of te verblijven. Wethouder George Becht (binnenstad): “De Wagenstraat zou een plek moeten worden die zijn eigen identiteit, beleving en verhaal heeft. Mede door de nieuwe ontwikkelingen komt de straat steeds centraler te liggen. Door een herinrichting kan de Wagenstraat echt één van de dragers van de binnenstad worden. Dat sluit goed aan bij de uitgangspunten van de Binnenstadvisie.”
 

Participatie
Het college heeft aan de raad voorgesteld een uitgebreid participatieproces te volgen, waarbij onder andere eigenaren, winkeliers, bewoners, Vestingraad en Platform Binnenstad tijdens diverse bijeenkomsten hun ideeën en wensen kunnen inbrengen. Vervolgens wil de gemeente enkele scenario’s opstellen, waarbij ook overige inwoners, zoals het winkelend publiek, de gelegenheid krijgen om hun voorkeur kenbaar te maken.
 

Hoe nu verder?
In 2019 worden in een open en transparant proces verschillende scenario’s uitgewerkt. In 2020 worden keuzes gemaakt die vanaf 2021 worden uitgevoerd.
 “Topprioriteit voor fietsers en voetgangers”

22-05-2019

Van de redactie


Strategienota Verkeersvisie 2030: keuzes op het gebied van verkeer

Woerden - Voor verplaatsingen binnen de gemeente moeten fietsers en voetgangers prioriteit krijgen. Dit is één van de keuzes die gemaakt zijn in de Strategienota Verkeersvisie 2030 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. In deze nota staat beschreven hoe Woerden een veilige, leefbare en bereikbare gemeente kan worden en daarmee de doelstellingen uit de eerder vastgestelde Verkeersvisie kan behalen. De nota is tot stand gekomen met input van de voormalige participatiegroep Verkeersvisie, onder verantwoordelijkheid van het college.
 

In de nota staan keuzes die nodig zijn om plannen te kunnen maken voor concrete verkeersmaatregelen. Een van de belangrijkste keuzes is dat de mobiliteit voor alle verkeersdeelnemers tegelijk en in samenhang moet worden bezien, waarbij alle denkbare opties op voorhand open worden gehouden. Alleen met zo’n overkoepelende strategie die consequent jarenlang wordt volgehouden, kunnen alle doelstellingen uit de Verkeersvisie worden bereikt. Daarbij kiest het college doelbewust voor enkele belangrijke basisprincipes, zoals prioriteit voor fietsers en voetgangers. Binnen de gemeente, maar ook tussen Woerden, de diverse kernen en omliggende steden krijgt het (snel)fietsverkeer prioriteit. Het openbaar vervoer moet daar goed op aansluiten. Dit legt beperkingen op aan het autogebruik in de stad, bijvoorbeeld aan het doorgaande autoverkeer dat geen herkomst of bestemming heeft in Woerden. Wel moet de binnenstad van Woerden bereikbaar blijven per auto voor herkomst- of bestemmingsverkeer. De maximale reistijd per auto vanaf de gemeentegrens/provinciale weg tot aan de herkomst of bestemming mag maximaal 10 minuten bedragen. Belangrijk principe is verder dat er extra aandacht is voor kinderen en mindervaliden bij het aanpakken van de verkeersinfrastructuur. Als objectieve basis voor al deze verkeersmaatregelen zijn metingen en onderzoeken belangrijk en urgent.
 

Consequenties
Duidelijk is dat fietsvoorzieningen topprioriteit moeten krijgen in de planning van de uitvoering. Maar ook het autoverkeer vraagt om ruimte. Het college stelt dat daarom alle opties moeten worden opengehouden om het autoverkeer af te wikkelen buiten de stad om. Dit kan ertoe leiden dat het aanleggen van randwegen onvermijdelijk is. Als dit blijkt, zal dit tijdig in besluitvorming en planning moeten worden gebracht zodat het behalen van de overige doelstellingen (met name die voor de fiets) niet in gevaar komt. Maatregelen die op kortere termijn worden getroffen, mogen maatregelen voor de langere termijn niet onmogelijk maken.

Wethouder Noorthoek: “Met deze nota zijn we weer een stap dichter bij Woerden-brede verkeersoplossingen. Trajecten als deze kosten veel tijd, maar zijn cruciaal voor het nemen van de juiste beslissingen. Ik heb veel respect voor de groep participanten die al zoveel jaren hun kennis en ervaring inbrengen, dat is bijzonder waardevol. Ik zie uit naar de concrete plannen!”
 

Reactie participatiegroep
De participatiegroep heeft in een oplegnotitie beschreven op welke onderdelen zij van mening verschilt met het college. Kort samengevat stelt de participatiegroep dat bij het project Brug Woerden-West niet de procedures uit de Verkeersvisie en de Strategienota zijn gevolgd. Het college geeft aan dat de afweging om eerst te investeren in de westkant een gevolg is van 30 jaar discussie. De coalitie heeft daarom besloten hier al maatregelen te treffen, vooruitlopend op de Strategienota en het Meerjarenverkeersplan. Bij de uitwerking van de brugvarianten Woerden-West worden wel de Verkeersvisie en Strategienota zo veel mogelijk in acht genomen. Verder roept de participatiegroep op om in nieuwe woonwijken geen lagere parkeernormen toe te passen. Het college vindt dat dit wel moet kunnen, bijvoorbeeld in de nieuwe woonwijken bij het station, als aantoonbaar is dat voldoende wordt geïnvesteerd in andere vormen van mobiliteit. Tot slot verschilt de participatiegroep van opvatting met het college over het toepassen van een geluid- of luchtmodel. Om hieraan tegemoet te komen, stelt het college voor eerst een landelijk model te gebruiken en dit op specifieke locaties door metingen te toetsen aan de werkelijke situatie en waar nodig aan te passen.
 

Hoe nu verder?
Na vaststelling van de nota door de gemeenteraad volgt er eind dit jaar een Meerjarenverkeersplan, waarin de grotere uitvoeringsprojecten voor de komende jaren worden opgenomen. Daarnaast gaat het college vanaf de tweede helft van 2019 ook aan de slag om bepaalde maatregelen voor te bereiden of situaties aan te passen die ‘quick wins’ opleveren.
 Kersvers programma 2019/2020 Theater Concordia online!

22-05-2019

Van de redactie

Nu boeken met vroegboekkorting

Haastrecht - Het programmafolder voor nieuwe theaterseizoen in Concordia wordt zaterdag 25 mei rond 10.00 uur overhandigd aan wethouder Leon de Wit, op de Haastrechtse Jaarmarkt. Je kunt dan jouw exemplaar ophalen bij de Concordiakraam. Dinsdag 28 mei verspreiden we de nieuwe folder huis-aan-huis in de brede regio.

Online
Het ruime aanbod aan voorstellingen staat inmiddels online. Keuze genoeg! Kijk snel, boek nu en wees verzekerd van een plek bij de populaire voorstellingen en activiteiten.
 

Vroegboekkorting
Tot en met de Concordiaparade op 20 september geldt een vroegboekkorting van maar liefst 10%.

Een greep uit het aanbod
De programmaraad heeft weer een gevarieerd programma samengesteld. We tippen je graag:

• Talentvolle cabaretiers staan komend seizoen weer in Theater Concordia. Kom onder andere naar Freek de Jonge. Ontdek de toppers van Cameretten Finalistentoernee.
• Klinkende muziekvoorstellingen vullen het programma verder in: ‘La’ Karin Bloemen komt bij ons on stage en mis de Tot 2000 Pub tweedaagse niet. En wat denk je van Fuse (bekend van Podium Witteman), de Streisand-, Johnny Cash-, Queen- en de Dire Straits- tributebands, en een Italiaanse avond in samenwerking met de Haastrechtse Kring.
• Er zijn spetterende kinder- en jeugdactiviteiten, ook in de schoolvakanties. Welke aanstormende puber zegt nou NEE tegen de jeugddisco (#zeroalcohol). En jij komt toch ook naar de coole LEGO-bouwdag?
• Verhalenliefhebbers zijn van harte welkom bij het avondvullende programma van meesterverteller Eric Borrias met de avonturen van de 100-jarige die uit het raam klom en verdween.
• En elke laatste donderdagavond van de maand is het Concordia Filmavond met een ‘must-see’ film, zoals - ‘de beste film ooit’- Bohemian Rhapsody en Bankier van het Verzet.
 Paint your Picture, schilder je favoriete afbeelding

22-05-2019

Van de redactie

Alphen aan den Rijn - Vanaf 27 mei a.s. start bij Parkvilla de vijfdelige cursus ‘Schilder een impressie van je favoriete afbeelding’ in olie of acrylverf. Deze cursus is ook voor mensen die nog weinig schilderervaring hebben. Docent Niels Smits van Burgst staat bekend om zijn brutale schilderijen met een vlotte schildertoets. Zijn werk werd getoond in het Gemeentemuseum Den Haag, museum de Buitenplaats en in diverse gerenommeerde galerieën in binnen- en buitenland. Ook is hij bekend als hedendaags portretschilder en was Niels tweemaal te zien in het tv-programma ‘Sterren op het doek’.
 

In deze cursus gaan cursisten hun leukste afbeelding schilderen. Dit kan zijn een favoriete kunstwerk, vakantiefoto, landschap, lekkerste gerecht, familie of huisdier. De docent geeft een uitleg over kleur en techniek. In de loop van deze korte cursus zal de afbeelding langzaam tot leven gaan komen.

 

Kijk voor meer informatie, inschrijven en andere cursussen op www.parkvilla.nl.
 Informatiebijeenkomst energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

21-05-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Woensdag 22 mei organiseert de energiecoöperatie vanaf 19.30 uur in de Ark, ’t Kerkestuk 1 in Reeuwijk een bijeenkomst over inschrijven op elektriciteit en mogelijkheden van de coöperatie. Er komt over enkele maanden 185.000 kWh duurzame elektriciteit beschikbaar door zonnepanelen op bedrijfsdaken, voor zo’n 58 huishoudens. 
 


 

De avond gaat over de berekening van je elektriciteitsverbruik (zie ook de website www.ec-br.nl), over de inschrijving, de toerekening door de coöperatie, de levering door elektriciteitsbedrijven, de teruggave van de EB en de afdracht van een deel daarvan aan de coöperatie. De avond is voor leden en ook voor geïnteresseerden. U kunt zich ook inschrijven. Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk hoopt dat inwoners die nog geen lid van de coöperatie zijn zich aanmelden via: info@ec-br.nl ook uw buren en kennissen zijn welkom.
 BZ&PC zwemmers 4 keer brons op regiokampioenschappen

21-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Afgelopen weekend is er door 4 zwemmers van BZ&PC in Den Haag bij de regiokampioenschappen lange baan uitstekend gepresteerd. Tijdens deze zwemwedstrijden in een 50m zwembad verschijnen de snelste zwemmers van alle leeftijden uit de regio aan de start. Laila Kuipers zwom een persoonlijk record op de 100m vrije slag en ook Donna van der Meer verbeterde haar eigen record op de 200m vrije slag. Er werden 4 bronzen medailles behaald, Maaike Broersma op de 50m en 100m rugcrawl. Bjorn Rijkaart behaalde de medailles op de 200m rugcrawl en 400m vrije slag en verbeterde op deze afstanden ook zijn eigen record.
 


24 en 25 mei is BZ&PC weer aanwezig in Den Haag voor het tweede deel van de regiokampioenschappen.Leerlingen bezoeken nieuwe school Kamerik

22-05-2019

Van de redactie

Kamerik - De leerlingen van de Kamerikse basisscholen Eben-Haëzer en De Wijde Blik zagen er al lang naar uit: op vrijdag 17 mei mochten zij een kijkje nemen in hun nieuwe school in aanbouw. Elk kwartier startte er onder leiding van aannemer Kwakkenbos een rondleiding voor een van de groepen. In totaal hebben zo’n 290 kinderen de bouw bezocht. Ook wethouder George Becht (onderwijs) was van de partij.
 

De entree in hun toekomstige onderkomen was voor de leerlingen extra spannend, want om naar binnen te kunnen moesten zij door een opblaasvrachtwagen kruipen. Eenmaal binnen keken ze hun ogen uit. De uitvoerder vertelde over de indeling van de school, maar ook wat er op dat moment te zien was. Zo werd er bijvoorbeeld verteld waar alle witte, rode en blauwe kabels voor zijn. Vooral de blauwe kabels voor het WIFI-systeem vonden de kinderen interessant. Ook konden de kinderen de bouwvakkers aan het werk zien: timmermannen, elektriciens en stukadoors. Beide scholen doen dit jaar een schoolproject over bouwen dat hier mooi op aansluit.  Wethouder George Becht: “Indrukwekkend om samen met de kinderen door hun nieuwe school te lopen. Ze waren heel enthousiast! Goed dat de Kamerikse jeugd nu zo’n mooi en duurzaam gebouw krijgt waar het fijn is om les te geven én te krijgen. Dat geeft Kamerik een heel nieuwe impuls.”
 

Op schema
De bouw verloopt voorspoedig. Als alles goed blijft gaan, is het gebouw in september 2019 klaar, zodat de scholen in de herfstvakantie 2019 kunnen verhuizen. Daarna kunnen dan de lessen in het nieuwe schoolgebouw van start.
 Wethouder Inge Nieuwenhuizen geeft officiële startschot Avond4daagse

21-05-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk – Een kleine 500 wandelaars waaronder wethouder Nieuwenhuizen zijn vanavond gestart met de Avond4daagse . De start was bij het hockeyveld in Reeuwijk en met een warming-up zijn de wandelaars begonnen aan een fantastische Avond4daagse , het is mooi wandelweer en iedeereen is dan ook vrolijk vertrokken om de 2, 5 of de 10 km te lopen.
 


 

Wethouder Nieuwenhuizen loopt vanavond de 5 kilometer. Woensdag is wethouder Kees Oskam aanwezig in Reeuwijk-Dorp. Op donderdag zal wethouder Robèrt Smits in Driebruggen-Waarder het startschot geven en vrijdagavond zal wethouder Dirk-Jan Knol in Bodegraven het startschot geven en eventueel meelopen. Komende vrijdag is de intocht en vanaf acht uur wordt iedereen op het Raadhuisplein ontvangen door de Burgemeester Van der Kamp, wethouder Robèrt Smits en wethouder Dirk-Jan Knol. 
 

Foto's: Digitale Bodegraafse Krant


 Hospice Bodegraven-Reeuwijk duurzamer met zonnepanelen

21-05-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Een tweetal bedrijven toonden de afgelopen tijd betrokkenheid met dit initiatief door 24 zonnepanelen met de bijbehorende aansluitingen te schenken zodat de kosten van het energieverbruik drastisch kunnen worden beperkt. Sterker nog hiermee is het een energieleverend Hospice zijn geworden. Jaarlijks zullen de panelen namelijk (aanzienlijk!) meer op gaan wekken dan dat het Hospice zal gaan gebruiken.


Op de vraag of we hun namen mochten noemen werd er op mooie manier gereageerd: “laat de ene hand niet weten wat de andere hand doet.” We zijn heel dankbaar voor dit mooie gebaar. Ons hospice behoort daarmee tot een van de weinige hospices in Nederland die een dergelijke voorziening heeft. Fijn dat we op deze manier duurzame zorg mogen leveren! 

Als bestuur zijn we ook erg blij met alle andere financiële-, stoffelijke- en praktische hulp van de afgelopen tijd. Namens de toekomstige gasten: “Heel erg bedankt!” Het bestuurWordt u niet wijzer van uw klok? Kom er 23 mei mee naar het Repair Café!

21-05-2019

Van de redactie

Alphen aan den Rijn - Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Donderdag 23 mei organiseert Stichting Kringloop Alphen het Repair Café van Alphen aan den Rijn. Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen!

U kunt met allerhande spullen met een kwaaltje terecht bij het Repair Café van Stichting Kringloop Alphen, denk bijvoorbeeld aan:
· elektrische apparaten die het niet meer doen,
· fietsen met een lekke band en
· klokken die niet meer lopen.


Heeft u kleding met een kwaaltje? De kledingdokter slaat een keertje over, tijdens het Repair Café van juni kunt u weer bij haar terecht want elke laatste donderdag van de maand zitten tussen 10.00 en 12.00 uur op Energieweg 13 in het gezellige KringloopCafé onze handige vrijwilligers voor u klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem uw kapotte spullen mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven. Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld. Om alles in goede banen te leiden, wordt er gebruik gemaakt van volgnummers. U kunt zich hiervoor melden bij de kassa. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.


Meer weten over Stichting Kringloop Alphen? Ga naar www.kringloopalphen.nl. Meer informatie over Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.
 Massage bij lymfeoedeem Inloophuis ‘Leven met kanker’

21-05-2019

Van de redactie

Woerden - Op woensdag 29 mei geeft Joyce Koster een speciale massage vanaf 10.00 uur in Inloophuis Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12. De massage is speciaal voor vrouwen die borstkanker hebben gehad en daardoor lymfeoedeem in de armen ontwikkelden. Joyce Koster leerde hiervoor de prachtige ontspannende massage reflexology lymfe drainage die mooie resultaten oplevert.
Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, dient u zich voor deze massage aan te melden per telefoon (06-14004496), per email (info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).
 

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.
 Opluchting voor mensen met hooikoorts

21-05-2019


Advertorial

Kies nu bij AutoCrew Woerden voor de Bosch-interieurfilter FILTER+ met anti-allergene en antibacteriële werking

 Bosch-interieurfilter FILTER+ is beste keuze voor hooikoortspatiënten
 FILTER+ filtert tot 99 procent van alle fijne deeltjes
 Bosch raadt aan interieurfilters elke 15.000 km of eens per jaar te vervangen


Hooikoortspatiënten hebben het al gemerkt: het pollenseizoen is volop aan de gang. Voor wie deze pollen buiten de auto wil houden, raadt AutoCrew Woerden in Woerden het Bosch-interieurfilter FILTER+ aan. Deze filter is het enige filter op de markt die tot 99 procent van alle fijne deeltjes filtert. FILTER+ beschermt maximaal tegen kleine stofdeeltjes, pollen, allergenen, schadelijke gassen en bacteriën en is daarom de beste keuze voor mensen met hooikoorts.
 

“Niesbuien en waterige of jeukende ogen zijn voor mensen die lijden aan pollenallergie een zeer onaangename bijwerking. Met name tijdens het autorijden zijn deze allergische reactie bijzonder hinderlijk. We raden daarom ten zeerste het interieurfilter FILTER+ van Bosch aan. Allergenen, bacteriën en fijnstof worden efficiënt opgevangen voordat ze het interieur van de auto bereiken,” zegt Ronald Kiefte van AutoCrew Woerden. 


 

FILTER+: Kwaliteit van Bosch
Bosch raadt aan interieurfilters elke 15.000 km of eens per jaar te vervangen. “Dat is belangrijk om nare geurtjes of beslagen ruiten te voorkomen. Een verstopte filter veroorzaakt ook een slechte werking van de airconditioning en zorgt voor een hogere concentratie aan verontreinigende stoffen in de auto. Voor mensen met allergieën is een schone filter een absolute must,” weet Ronald Kiefte van AutoCrew Woerden.

De nieuwste FILTER+ van Bosch biedt een uitstekende bescherming tegen allergenen, bacteriën, pollen, schadelijke gassen en fijne stofdeeltjes. Het is het enige filter op de markt die tot 99 procent van alle fijne deeltjes (PM2, 5 μm) filtert en allergenen en bacteriën blijven neutraliseert. Mensen met hooikoorts zijn hierdoor extra beschermd.
 

AutoCrew
AutoCrew Woerden maakt deel uit van AutoCrew, een netwerk, dat zich richt op de kernactiviteiten van het garagebedrijf: reparatie en onderhoud. AutoCrew richt zich tot universele garagebedrijven die deel willen uitmaken van een wereldwijd concept en tegelijkertijd hun individuele accenten in de bedrijfsvoering willen behouden. Daarnaast investeert een AutoCrew-garage in het volgen van opleidingen, het gebruik van Bosch- diagnoseapparatuur en -software en een herkenbare uitstraling.


Voor alle verdere informatie:
AutoCrew Woerden
Ronald Kiefte
Molenvlietbaan 8a, 3448 DC, Woerden
0348-418695
info@autocrew-woerden.nl
www.autocrew-woerden.nl
 Online gaming wordt steeds populairder onder senioren

20-05-2019

Van de redactie

Online gamen is voor pubers die zich opsluiten op zolderkamers? Voor de nerds die bleek zien door het gebrek aan zonlicht? Grote onzin! Gamen is voor iedereen, of je nu man of vrouw bent, of dat je nu tiener of een 50-plusser bent. Zeker nu ook senioren steeds meer bekend raken met de mogelijkheden van internet, is het niet alleen nog Wordfeud wat er door deze leeftijdsgroep gespeeld wordt.
 


 

Vereenzaming
Vereenzaming van ouderen was tot voor kort, en nu nog in mindere mate, een serieus probleem. Zeker wanneer senioren niet meer mobiel waren en weinig familie in de buurt hadden wonen, zaten ze alleen in huis, te wachten tot er eens iemand op visite kwam. Met de weken die voorbij vlogen zonder enig bezoek van belang, raakten senioren steeds meer geïsoleerd. Hier kwam mentale en uiteindelijk ook fysieke problemen bij kijken. Door de komst van online gaming, lijkt de strijd tegen vereenzaming van senioren eindelijk aan de juiste kant beslist te worden.
 

Grenzeloos internet
Ieder huishouden heeft wel een internetverbinding. Doordat de meeste senioren zich tegenwoordig goed op het internet kunnen redden, heeft deze leeftijdsgroep een andere vorm van ontspanning ontdekt: gaming. Het voordeel van online gamen is dat je zonder er al te veel, fysieke, moeite voor te doen makkelijk met andere mensen in contact komt. Je bent lichamelijk gezien wellicht niet meer in staat je favoriete spellen in een fysiek casino te spelen, maar in het huidige tijdperk wil dit niet zeggen dat je je favoriete hobby maar moet opgeven. Door de komst van websites zoals die van Mr Green online casino speel je ook bij verminderde mobiliteit je favoriete games. Met het live casino kom je dan ook nog eens in contact met andere mensen.
 

Breinbrekers
Gamen kan heel goed zijn voor een ontspannen geest, maar wist je ook dat je met gamen je brein kunt trainen? Daarnaast is er een spel ontwikkeld wat ingezet wordt voor het onderzoek naar dementie. Feit blijft dat als je de hersenen blijft prikkelen dat deze, uiteraard uitzonderingen daargelaten, minder snel achteruit gaan. Door het spelen van bijvoorbeeld puzzel- en zoekspellen blijf je de hersenen prikkelen.
 

Social gaming en games op social media
Een andere vorm van gaming die erg populair is geworden onder senioren, is social gaming en gaming op social media. Het fijne aan social gaming is dat ontspanning en het onderhouden van sociale contacten in een activiteit gecombineerd wordt. Je hoeft er de deur niet voor uit, je hoeft niets te plannen noch af te spreken. Ideaal voor de senioren die om welke reden dan ook steeds minder de deur uitgaan. Ook het spelen van spelletjes op een medium als Facebook biedt enorm veel mogelijkheden. De spelletjes zijn laagdrempelig en worden gespeeld met vrienden en familie. 
 

Gamen populairder dan ooit onder senioren omdat de huidige senioren rond de dertig waren toen internet al steeds meer gebruikt werd. We groeien er als het ware mee op. Over enkele jaren is internet en alles wat erbij komt kijken net zo populair onder de oudere als de jongere generatie.
 Meerdere ruiten vernielt bij IKC Schatrijk

20-05-2019

Van de redactie

Bodegraven – Het afgelopen weekend zijn bij IKC Schatrijk aan de Eendrachtsweg meerdere ruiten vernielt. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoek getuigen. Heeft u iets gezien neem dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900 8844
Film ‘The Wife’ in het Evertshuis

20-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Vrijdagavond 24 mei kunt u genieten van de aangrijpende film ‘The Wife’ over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Glenn Close won een Golden Globe voor haar prachtige vertolking van deze rol.
 

The Wife is een drama uit 2017 geregisseerd door Björn L. Runge en geschreven door Jane Anderson, gebaseerd op de gelijknamige roman van Meg Wolitzer.

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe Castleman (gespeeld door Jonathan Pryce) en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd zijn ontrouw en excuses genegeerd met gratie en humor. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe’s Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.
 

De film begint om 20:30 uur in de theaterzaal van het Evertshuis, tickets kosten € 8,50 inclusief pauzedrankje. Voor meer informatie en kaarten reserveren zie www.evertshuis.nl
 

Praktische informatie
Film: The Wife
Vrijdag 24 mei 2019
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 8.50 (inclusief consumptie)
Locatie: EVERTSHUIS, Julianastraat 4, Bodegraven
 Zes turnsters van Heres worden 4e in groepseindscore

20-05-2019

Van de redactie

Bodegraven - Zaterdag 18 mei hadden 6 turnsters van Heres hun turncompetitie wedstrijd in Bergschenhoek, In een poule strijden op eigen niveaus tegen andere verenigingen uit deze regio. Op de balk, brug ongelijke liggers, vloer en sprong waaronder hoge kast, lage kast, Pegasus en trampoline moest er geturnd worden.
 


 

Ze werden met een groepseindscore 4e. Ze hebben goed hun best gedaan waarbij Celeste Jaspers op de brug haar solodraai en dan door naar de hoge ligger perfect uitvoerde. En salto’s af die Tess Bakker doorzette en dus deed. Door Iris Zwaard op-hurk op lage ligger met een mooie streksprong af en Katie Alarm een strakke rol voorover met compleet gestrekte benen die een lange tel in die positie vastgehouden moet worden. Radslagen, handstanden, salto’s af bij de balk. Arabier flik flak die ook bij Jet Stalenhoef goed ging, dubbele overslagen, overslag gesloten op de vloer. En natuurlijk de verschillende uitvoering bij de sprong zoals overslagen, half uit, salto en zelfs door Fleur van Vliet een streksalto.Team AH Online 1, wint bedrijven volleybal toernooi

20-05-2019

Door: Daisy van der Neut

Bodegraven - Op 15 mei 2019 organiseerde volleybalvereniging VSTS weer het inmiddels bekende Bedrijven Volleybal Toernooi. Dit jaar alweer voor het 20ste achtereenvolgende jaar. Een jubileum dus. Zoals gebruikelijk in De Sporthoeve in Bodegraven.
 

Vijftien bedrijven uit Bodegraven en omgeving hadden zich voor deze editie ingeschreven en die leverden 23 teams. In de categorie “Weinig tot geen ervaring” kwamen 16 teams uit en in de categorie “Ervaren” hadden 6 teams zich opgegeven. Diverse vrijwilligers van VSTS zorgden ervoor dat de teams scheidsrechters en tellers hadden, zodat ze zich volledig op het volleyballen en de gezelligheid daar omheen konden richten.


Alle teams speelden 4 wedstrijden en tussen de wedstrijden door konden ze de andere teams aan het werk zien of gezellig in de kantine van De Sporthoeve de inwendige mens versterken met een natje en een droogje. De eerste wedstrijden startten om 19.30 uur en de laatste eindigden rond 22.30 uur. In de tussentijd werd er hard gestreden om de punten, iedereen op zijn of haar niveau. De wedstrijden worden op recreatieve basis gespeeld, echt gericht op de sport en gezelligheid. De aanwezige EHBO’ers hadden nagenoeg niets te doen en zo wilden we het ook hebben. Aan het einde werden de 4 beschikbare bekers verdeeld onder de 4 poulewinnaars. Eerste was geworden het team van AH Online 1, tweede werd Rebonieuws.nl, de derde plaats was voor Vergeer Holland BV 2 en tot slot ging Vandersterre Holland BV er met de vierde beker vandoor. Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in de Sporthoeve, tot in de late uurtjes….


Heeft u met uw bedrijf zin om komend jaar mee te doen, dan kan dat door een mail te sturen naar bedrijventoernooi@vsts.nl. We zetten u dan op de lijst en dan krijgt u begin april een uitnodiging voor het toernooi van mei 2020.
 "Ontdek de schatten van de Meije"

20-05-2019

Van de redactie

Zaterdag 25 mei vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur


De Meije - Ook zo'n zin in de Meije lente tour. Gratis fietstour langs vele adressen in de Meije met: Musea, verzamelingen en brocante, heerlijkheden en kunst. In navolging van vorig jaar zijn er 15 adressen waar iedereen welkom is. De mooie Meije Schattenfietstour is op zaterdag 25 mei georganiseerd door: Bewoners van de Meije en Meijetuin / Buitenplaats de Blauwe Meije Komt u ook genieten in de Meije?
 Voormalig C1000-pand in Sleutelkwartier krijgt nieuwe bestemming

20-05-2019

Van de redactie

Gemiva-SVG Groep start dagbesteding


Waddinxveen - Op 22 mei aanstaande overhandigt wethouder Kirsten Schippers van de gemeente Waddinxveen officieel de sleutels van het voormalige C1000-pand aan de Gemiva-SVG Groep. Op deze plek aan de Passage in het Sleutelkwartier realiseert Gemiva vervangende huisvesting voor De Mingel, dagbesteding voor mensen met een beperking. Naar verwachting is het begin 2020 klaar voor gebruik.


“De naam zegt het al: De Mingel, afgeleid van het Engelse ‘mingle’ oftewel ‘mengen’”, vertelt locatiemanager Eliana Meijer. “We willen dat de mensen meedoen en midden in de maatschappij staan. Dat gebeurt al in zorgcentrum Souburgh waar De Mingel nu is gehuisvest en waar we deels actief blijven. Maar dat kan nog veel beter op deze centrale plek aan de Passage in het Sleutelkwartier. Daarom gaan we graag in gesprek met omwonenden en ondernemers in de buurt om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar kunnen versterken. We richten de blik naar buiten en zijn betrokken bij de buurt en de omgeving. Dat past helemaal in onze visie om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking een plek te geven in de maatschappij met zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven, contact met anderen en de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en benutten.”


Welkom in het Sleutelkwartier!
“We juichen de komst van De Mingel in het Sleutelkwartier toe. Het sluit naadloos aan bij de ambities voor het gebied tussen Hefbrug en station”, meent Kisten Schippers, wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie. “Niet alleen brengt Gemiva met deze nieuwe invulling voor dit leegstaande pand meer levendigheid in het Sleutelkwartier. We vinden het vooral belangrijk dat mensen en organisaties die hier neerstrijken met een open mind actief op zoek gaan naar verbinding in de buurt, het gesprek aangaan en zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Sleutelkwartier sluit niemand uit, maar betrekt iedereen. We willen mensen prikkelen, uitdagen en uitnodigen mee te dromen, denken en doen. Welkom Gemiva!”


Betere voorzieningen
Gemiva-SVG Groep is blij met de toekomstige huisvesting in het Sleutelkwartier. Locatiemanager Eliana Meijer: “We kunnen hier betere voorzieningen realiseren: grotere groepsruimtes en ruimer aangepast sanitair. We gaan er een centraal gelegen, ruime ontmoetingsruimte in maken en een zaal met fitnessapparatuur. We zouden enkele faciliteiten kunnen delen met organisaties of ondernemers in de omgeving. De komende maanden onderzoeken we waar behoefte aan is en wat mogelijk is. Wie nu al ideeën heeft, nodigen we natuurlijk van harte uit om contact met ons op te nemen.”

 Tips gevraagd na autobrand

20-05-2019

Van de redactie

Zevende autobrand in één maand


Gouda - Een personenauto vatte zondag 19 mei rond 00:30 uur vlam in de Leeuwenburg. Nadat de brandweer de auto geblust had, bleek dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Agenten namen daarom het voertuig voor nader onderzoek in beslag. De auto stond geparkeerd op de hoek van de straten Leeuwenburg met de Veenenburg, Inmiddels deed de eigenaar aangifte.


De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Of mogelijk hebt u camerabeelden uit de omgeving waarop de verdachten te zien zijn. Help ons dan mee dit misdrijf op te lossen en bel met 0900-8844. Of bel anoniem op 0800-7000. Hebt u beelden waarop de verdachten staan? Dan kunt u die uploaden via het tipformulier .


 In elkaar geslagen met een stok: OM eist 7 jaar cel voor poging moord

20-05-2019

Van de redactie

Den Haag/Alphen aan den Rijn - Al een aantal weken wist hij van het overspel van zijn vrouw, toen een 42-jarige man uit Woubrugge op 20 november vorig jaar besloot er iets aan te doen. Met een lange houten stok wachtte hij de nieuwe minnaar in Alphen aan den Rijn op en sloeg zowat alle botten in zijn gezicht kapot. Het slachtoffer had meerdere bloedingen in zijn hoofd. Vandaag stond de verdachte voor de rechter voor poging tot moord.
 

De verdachte verklaart dat hij de man duidelijk wilde maken dat die zijn vrouw met rust moest laten. Hij was die nacht woelend in bed vreselijk boos geworden op de man die het met zijn vrouw aanlegde en besloot dat hij iets moest doen. Hij wilde hem bedreigen, bang maken en misschien een paar klappen tegen het lijf geven. Door de zonneklep van de helm waarmee hij zich vermomde, zou hij niet goed hebben gezien waar hij sloeg. Wat echter opvalt is dat de verdachte meteen is gaan slaan. Hij sloeg zeker twee keer hard boven op het hoofd van het slachtoffer en toen die op de grond viel nog een flink aantal keren. Aan het slaan is geen woordenwisseling of bedreiging vooraf gegaan. En de helm maakt misschien dat het zicht iets verminderd was, maar niet dat verdachte helemaal niets meer kon zien.


Poging moord
Het slachtoffer ging die ochtend nietsvermoedend naar zijn werk toen hij door twee onverwachte harde klappen van achteren werd gevloerd. Daarna stond een man met een helm op over hem heen gebogen die nog meer klappen gaf. Het slachtoffer lag tussen twee auto's en kon geen kant op. Hij heeft gebruld van angst en pijn. Pas toen buren wakker werden van het geschreeuw, naar buiten keken en op het raam begonnen te bonzen, is verdachte opgehouden en gevlucht. De stok waarmee de man sloeg was 1,2 meter lang en had een dikte van 4 bij 4 centimeter. Het ding woog bijna een kilo. Door daarmee hard op het hoofd te slaan kon verdachte aannemen dat hij het slachtoffer misschien zou doodslaan. Daarbij is hij in alle vroegte naar het huis gereden en heeft nog enige tijd op het bankje van de buren zitten wachten. Verdachte heeft dus de tijd gehad om zich te beraden op zijn besluit. Dat maakt dat de officier van justitie vindt dat sprake is van poging tot moord.


Enorme impact
De verdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie de slechtst mogelijke oplossing gekozen voor het verwerken van zijn boosheid. De impact op het leven van het slachtoffer is enorm. 'Het is de vraag of hij ooit volledig zal herstellen van het opgelopen hersenletsel,' zei de officier van justitie maandag op zitting. 'Daarnaast zitten op zijn voorhoofd en boven op zijn hoofd flinke littekens die hem steeds herinneren aan wat er is gebeurd.


Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank gevraagd om verdachte een gevangenisstraf op te leggen voor de duur van 7 jaar voor poging tot moord en vernieling van de auto van de buren, die ook is geraakt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
 Voor echte vroege vogels: dauwvaren op de Nieuwkoopse Plassen

20-05-2019

Van de redactie

Nieuwkoop - Ben jij een echte vroege vogel? Dan is deze boottocht zeker iets voor jou. Aanstaande zaterdag vaart de fluisterboot van Natuurmonumenten uit terwijl heel Nederland nog ligt te slapen. In alle vroegte varen en genieten van de zonsopgang, rust en alle natuurgeluiden! Tijdens de boottocht op de Nieuwkoopse Plassen zie en hoor je de natuur langzaam ontwaken. De zon komt op en de vogels gaan fluiten. Vergeet vooral niet om je verrekijker mee te nemen, wie weet zie je zwarte sterns overvliegen. Of spot je een roerdomp verscholen in het riet.
 

Ervaar de lente
De vaartocht duurt ongeveer twee uur. In deze tijd vaar je langs de bloeiende hooilandjes die vol staan met echte koekoeksbloemen, dotterbloemen en pinksterbloemen. Je ervaart de lente op een unieke manier!
 

Meld je aan!
Als je mee wilt met de dauwvaartocht over de Nieuwkoopse Plassen dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop. Hier vind je meer informatie over prijzen en tijden.
 Instagram wedstrijd wordt tentoonstelling Het Groene Hart van Europa

20-05-2019

Van de redactie

Ter Aar - Op 23 mei mogen we weer naar de stembus. Deze keer staan de verkiezingen voor het Europese Parlement op de kalender. En dat is belangrijk. Voor alle inwoners van de EU, ook in het Groene Hart. Vandaar dat de beheerder van het instagram account @instagroenehart een challenge hebben uitgeschreven. Instagram-gebruikers uit het Groene Hart konden in die challenge foto’s delen om aan de rest van de EU bevolking de pracht van het Groene Hart te laten zien. Zo konden we mooi wat positieve aandacht voor het Groene Hart aanwakkeren, en gelijk op een vrolijke manier de aanstaande verkiezingen onder de aandacht brengen.
 

Foto: Digitale Bodegraafse Krant  (Hazerswoude-Dorp)


In een tijdsbestek van iets meer dan twee weken zijn meer dan 150 prachtige foto’s gedeeld. Veel facetten van het prachtige Groene Hart kwamen aan bod. Zowel van de landelijke als de stedelijke omgeving en natuurlijk ook prachtige Hollandse luchten. Het Groene Hart is in volle glorie te zien in al die prachtige beelden. Van alle inzendingen zijn er nu 27 uitgezocht. Verdeeld over de vier categorieën “molens”, “landelijk”, “water & toerisme” en tulpen vormen ze de tentoonstelling “Het Groene Hart van Europa”. Deze tentoonstelling is te zien in het pand van Stichting !Triggr aan de Middelweg 5 in Ter Aar vanaf maandag 20 mei.


© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina