Speuren door Bodegraven

27-11-2020
Van de redactie

Bodegraven - Corona zorgt nog steeds voor veel beperkingen. Maar één activiteit die al die maanden wel mogelijk was, is wandelen. Het aantal mensen dat geregeld een langere wandeling maakt, schijnt flink te zijn toegenomen. Ook de speurtocht door Bodegraven – uit te breiden met een wandeling naar het Limespark – is zeer geschikt tijdverdrijf.


Het Limespark vanaf het bruggetje bij de Boerderijweg. (Foto: Anke Steffers)
 

Al in de Romeinse tijd was Bodegraven bewoond. De Romeinse grens de Limes liep door deze plaats. Heel wat jaren marcheerden hier dus Romeinse soldaten. Het nog niet zo lang geleden aangelegde Limespark ligt op slechts een paar honderd meter van deze Limes. Maar Bodegraven biedt veel meer. Groen, water en historische gebouwen.
 

Met de Speur- en/of wandeltocht Bodegraven zijn mooie plekjes in Bodegraven te ontdekken. Naast goed speuren om de route te bepalen, beantwoorden de speurders quizvragen, voeren opdrachten uit én zoeken naar de oplossing van een puzzel. De (extra) wandeling gaat naar en door het Limespark. Dit is een uitgeschreven route en kan toegevoegd, maar ook weggelaten worden. Een leuke tip voor het gele gezin dus. De speurtocht is iets meer dan 4 km lang, de wandeling is 5,7 km. Een e-boek met de tocht is voor 2,95 euro te koop op Kneuts.nl. Meer info op www.kneuts.nl/speur-en-of-wandeltocht-bodegraven.
 

Korenmolen de Arkduif (Foto: Anke Steffers)

Een voorbeeldpagina uit de speurtocht


terug naar het overzicht


Deel dit bericht op:

© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina