NIEUWSNS klaar met geweldplegers en zet treinen zaterdagavond drie minuten stil

15-04-2024

Van de redactie

Aanstaande zaterdag zet NS om 22.30 uur alle treinen drie minuten stil. Dit naar aanleiding van het heftige geweldincident van afgelopen zaterdag, waarbij een hoofdconductrice en machinist mishandeld zijn door een groep jongeren. Hiermee wil NS, gesteund door de vakbonden, een stevig signaal afgeven: het kan zo niet langer. 

Wouter Koolmees, president-directeur van NS: “Mijn collega’s zetten zich elke dag in om ruim 1 miljoen reizigers naar hun bestemming te brengen. Het is waanzin waar zij dagelijks mee te maken krijgen. De samenleving is aan het verharden. Dat is te merken in de supermarkt, in de bibliotheek, op straat en ook in de trein en op station. Het geweldsincident van afgelopen weekend past in een schrikbarend patroon van bedreigingen en belagingen van onze collega’s. We lopen tegen grenzen aan van wat wij kunnen. We hebben hulp nodig van de overheid. Het kan niet zo langer.” 
 

NS is over het toenemende geweld in gesprek met maatschappelijke organisaties zoals gemeentes, het COA en de GGZ. De afgelopen jaren heeft NS samen met andere vervoerders al meerdere keren in Den Haag aangedrongen op meer bevoegdheden en middelen. Zo wil NS mogelijkheden voor veiligheidspersoneel uitbreiden door toegang tot landelijke systemen voor de controle van identiteit en toegang tot bepaalde informatie in politiesystemen, zodat collega´s eerder weten wie ze voor zich hebben en boetes bij de juiste persoon terecht komen. Dit ontlast de politie, voorkomt escalatie en zorgt dat personen zich moeten verantwoorden voor hun gedrag. 
 

1.042 geweldsincidenten 
Afgelopen jaar werden er 1.042 geweldsincidenten tegen NS-medewerkers geregistreerd, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2022. Het gaat om bedreigen, bespugen of lichamelijk geweld. Ook hebben NS-medewerkers afgelopen jaar ruim 2.300 te maken gehad met verbale agressie, zoals schelden en beledigen. NS neemt zelf maatregelen om de veiligheid van collega’s te verbeteren met gerichte veiligheidsacties, slimme inzet van veiligheidspersoneel en (permanente) ingangcontroles op stations. Daarnaast werft NS hard door om over meer Veiligheid & Servicemedewerkers te beschikken. Recent is NS gestart met een pilot waarin hoofdconducteurs en servicemedewerkers een bodycam dragen.Top2000 dienst in de Ontmoetingskerk

15-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Op zondag 21 april organiseert de Ontmoetingskerk in Bodegraven een Top2000 dienst. Onder het thema “Als het golft” kunnen bezoekers een uur lang genieten van songs uit de Top2000, vertolkt door de band 4U++. Speciaal voor deze gelegenheid komen muzikanten van kerken uit Bodegraven en Utrecht samen om deze laagdrempelige dienst op een eigentijdse manier te vullen met bekende muziek. Al eerder trok de muzikale kerkdienst veel mensen uit de regio.

 


 

De deuren van de Ontmoetingskerk aan de Spoorstraat in Bodegraven gaan open om 10.30 uur. Om 11.00 start de dienst die voor iedereen vrij toegankelijk is. U bent van harte welkom!Sieb Griede pakt zilver op European Cadet Cup in Berlijn

15-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Sieb Griede wist afgelopen zondag een tweede plek op het podium te bemachtigen tijdens de European Cadet Cup in Berlijn. Deze toernooien zijn aangewezen voor de door de judobond geselecteerde judoka’s. In de klasse tot 90 kilo wist Sieb als zijn partijen te winnen. In de finale trof hij zijn tegenstander uit Letland. Helaas wist Sieb de wedstrijd niet naar zich toe te trekken en eindigde met een Ippon tegen. 

Desalniettemin een fantastische presentatie voor de 15 jarige Bodegraver die met zijn coach Eric Zwaan tot woensdag in Berlijn verblijft voor een aansluitende trainingsstage. De eerstvolgende Cadet Cup voor Sieb vindt plaats op 18 mei in Polen. VSTS MA1 kampioen in de 1e klasse!

15-04-2024

Door: Steffi van den Berg

Bodegraven - Zaterdag 13 april speelden wij, VSTS MA1, de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ZVH MA2. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zouden we op de eerste plek eindigen! In de eerste set waren we goed aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op en deze set wordt net aan gewonnen door ZVH, met 24-26.
 


In de tweede set hebben we een flinke dip en komen we weinig tot volleyballen. ZVH is sterk en we kunnen moeilijk scoren. De stand gaat gelijk op, maar na een sterke servicereeks gaat ZVH er ook met de tweede set vandoor. Eindstand 15-25. Dit zorgde voor een 0-2 achterstand, niet volgens plan. We besloten om het positief in te zien: winnen kon nog steeds! In de derde set vonden we het vertrouwen langzaam terug. We maakten minder fouten en wisten de ballen goed weg te leggen bij ZVH. Door onze aanvalskracht en servicedruk winnen we deze set met 25-14!
 

In de vierde set waren we weer helemaal aan! De servicepass lag weer goed en de balletjes konden lekker verdeeld worden door de spelverdelers. Hierdoor konden we doorgaan met druk zetten op ZVH. Ook deze set slepen we binnen met 25-16. Feest: omdat de nummer 2 van de competitie een setje had laten liggen waren we op dit moment al eerste!
 

De vijfde set mochten we nu niet meer weggeven en dat hebben we ook zeker niet gedaan. We gingen lekker door met vlammen en gaven ZVH geen kans om er tussen te komen. Ook de laatste set van deze wedstrijd en het seizoen, winnen we! Eindstand 15-8.
 

Tijd voor een feestje: We zijn kampioen in de eerste klasse! Na de wedstrijd vond gelijk de huldiging plaats. Omdat we op de eerste plek zijn geëindigd, is er een kans dat we aankomend seizoen in de hoofdklasse mogen spelen. Dit ligt nu in de handen van de Nevobo. We kijken terug op een mooi seizoen!In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

15-04-2024

Van de redactie

Regio - Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.


 

De buurtbussen van Arriva zorgen ervoor dat veel plaatsen bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Weten waar ze rijden? Kijk op www.arriva.nl/over-je-reis/met-de-bus/de-buurtbus/.Vrijwillige buurtbuschauffeur worden?

Reizen met de buurtbussen kan dankzij de buurtbusverenigingen en vrijwillige chauffeurs. Zij kennen de buurt en maken het reizen persoonlijk. Geïnteresseerden die ook chauffeur willen worden op de buurtbus, kijken op: www.werkenbijarriva.nl/buurtbusRayon finales voor Heres Bodegraven

15-04-2024

Door: Gaby van den Bos

Bodegraven - Geweldig nieuws voor Heres Bodegraven! In Rayon Gouda namen zij het op tegen teams uit Reeuwijk, Woerden, Waddinxveen, Gouda, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude, Bergambacht en Schoonhoven. Het waren twee weekenden vol spannende finales en onze turnsters hebben werkelijk schitterend gepresteerd.

 

De bovenbouw selectie heeft laten zien hoeveel ze gegroeid zijn dit seizoen, met nog mooiere en stabielere oefeningen dan voorheen. Het resultaat mocht er dan ook zijn, met een prachtige 2e plek in de B-finale.

 

Ook de middenbouw poule 4 heeft indruk gemaakt door zich te plaatsen in de A-finale en daar een geweldige prestatie neer te zetten. Ondanks de finale spanning hebben ze prachtige oefeningen laten zien. Met de aanmoediging van een enthousiast publiek op de achtergrond behaalde zij een 4e plek. En laten we zeker niet de aspiranten vergeten, die voor het eerst schitterden in een finale en daar persoonlijke doelen hebben behaald, zoals radslagen op de balk. 

 


Een welverdiende 2e plek in de B-finale is een fantastisch teamresultaat.

 

Ook de middenbouw poule 3 heeft zichzelf overtroffen, met een prachtige 2e plek in de C-finale. Alle afsprongen van de brug (inclusief salto’s) werden perfect uitgevoerd, wat beloond werd met een welverdiende plaats op het podium.

 

Heres is ontzettend trots op alle successen van de turnsters. Naast de prachtige teamprestaties, zijn er ook individuele successen behaald. Een speciale felicitatie aan Imke, Lynn en Eline, die doorstromen in niveau 5 naar de districtsfinales. Wat een geweldige prestatie!

 ‘Lia deed mee’

15-04-2024

Door: Olivia van Wijngaarden

Bodegraven - Zaterdag 13 april speelde VSTS dames 1 de laatste competitiewedstrijd tegen Punch dames 1.  Deze wedstrijd was er een senior van de maand: Lia Broekhuizen. Zij zal dit jaar VSTS verlaten als spelend lid en daarom werd ze in het zonnetje gezet.

 

De eerste set begonnen: Naila Sabovic, Judith Terpstra, Merel Florie, Mirjam van der Kruk, Karin van Rijn, Krystel Termorshuizen en Olivia van Wijngaarden. De dames uit Bodegraven begonnen heel sterk. Karin van Rijn maakte een lange service-serie en zette de dames van Punch onder druk. Punch had geen antwoord op de ballen die VSTS het net over bracht en zo kwam VSTS op een voorsprong van 15-01. Helaas hield VSTS deze voorsprong niet vol. De dames uit Bodegraven lieten Punch terugkomen, maar toch wonnen ze overtuigend met 25-14.

 

De tweede set liet een heel ander beeld zien. In deze set had Punch de overhand. VSTS maakte veel fouten en liet zich onder druk zetten door de service van de tegenstander. De set ging gelijk op, maar eindigde in het voordeel van Punch. VSTS verloor met 21-25.

 

In de derde set herpakte de dames uit Bodegraven zich. De passing lag beter dan in set twee en daardoor kon het spel ook beter verdeeld worden. Krystel Termorshuizen scoorde veel aan het net en verdedigend wist VSTS veel ballen in het spel te houden. Punch wist VSTS bij te blijven in de stand, dus het ging gelijk op. Aan het eind scoorde VSTS de meeste punten. De dames uit Bodegraven wonnen met 25-20.

 

De vierde set zag er in het begin hetzelfde uit als set 3. De stand ging gelijk op, maar aan het eind van de set keek VSTS dames 1 tegen een achterstand aan. De dames uit Bodegraven verloren met 19-25. Er moest dus een vijfde set gespeeld worden. De dames uit Bodegraven begonnen weer sterk en ze pakten een grote voorsprong. Ook in deze set kwam Punch nog terug met een service-serie, maar VSTS bleef druk zetten. De dames uit Bodegraven wonnen met 15-10.


Een 3-2 winst voor Bodegraven was een mooie afsluiter van de competitie. De dames uit Bodegraven willen hun coach Dave Hageraats bedanken voor een mooi seizoen!

 

 Reeuwijkse atleten bij de 43e NN Rotterdam Marathon

15-04-2024

Van de redactie

Reeuwijk - ’s Avonds om een uur of 19.00 uur lukte het Edmond weer om te reageren via social media. Zijn foto, gespot in de menigte bij de finish van de NN Rotterdam Marathon, zag hij op de facebook en instagram pagina van zijn cluppie Sportclub Reeuwijk. Dat die foto vanaf een Tv-scherm was gemaakt, maakte het toch wel bijzonder. Die foto wilde Edmond wel bemachtigen…
 

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de veel te vroeg overleden marathon topper Kelvin Kiptum Cheruiyot en de laatste keer kippenvel bij You’ll never walk alone, vertolkt door Lee Towers, startte de NN Rotterdam Marathon in behoorlijk prettige omstandigheden. Ahmed Aboutaleb, ook al voor de laatste keer als burgemeester van Rotterdam bij deze marathon aanwezig, drukte met de zanger samen op de knop, waarmee een luide toeter de 17.000 hardlopers in beweging bracht. De grote schare hardlopers over de Erasmusbrug met de skyline van de havenstad op de achtergrond…het blijft een mooi plaatje.


De uitstekende weersomstandigheden, bijna ideaal voor een marathon, nodigden uit om een goede tijd neer te zetten. Dat was dan ook voor de meesten van de zes Sportclub Reeuwijk atleten het doel vooraf. Eén van hen, loopgroep trainer van Sportclub Reeuwijk, Raoul Smit Sibinga, liep zelf ook mee. Hoewel hij geen ideale voorbereiding had gehad, liep hij van het zestal de snelste tijd: 03:17 uur. Peter Kooijmans kwam in 03:26 minuten over de meet. Hij werd gevolgd door Jesse Westmaas in een tijd van 03:28 uur. Edmond van der Voordt (04:03), Erik Huisman (04:13) en Raymon Epping (04:29) liepen ook alledrie de marathon uit. Raymon had daags vooraf nog meegedaan aan de City Run over 4,2 km in een tijd van 24,17 minuten.


Deze zes SR-atleten kunnen de komende tijd herstellen van de marathon en daarna misschien alweer nieuwe doelen stellen. Ondertussen is de jeugd van Sportclub Reeuwijk gestart aan de competitie U16. Bij de eerste landelijke competitiewedstrijd van het baanseizoen 2024 in Utrecht werden zowel het team van de jongens als dat van de meisjes verdienstelijk 8e in de poule in het sterke deelnemersveld met een aantal clubs uit Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Er sneuvelden weer talloze persoonlijke records en dat is hopelijk de opmaat voor een prachtig buitenseizoen.

 


Aanstaande zaterdag zullen zowel de pupillen als de junioren van Sportclub Reeuwijk aan hun eerste regionale blokmeerkamp wedstrijd (Zuid-Hollands Midden) starten.Zonder Meer is een Voedselbank voor Bijen

15-04-2024

Van de redactie

Nederland telt zo’n 360 soorten wilde bijen, maar een groot deel staat op de rode lijst voor ernstig bedreigde diersoorten en dreigt uit ons land te verdwijnen. Dat raakt ons mensen ook, want met hun vluchten van bloem naar bloem zijn bijen de belangrijkste bestuivers van de bomen en planten waar wij van eten. Zonder bijen en hommels zou voeding als kersen, appels, frambozen, courgettes, aubergines, avocado’s, zonnebloemolie en mosterd compleet verdwijnen. Kun je je dat voorstellen?

 

Daarom is het tijd voor actie! The Pollinators organiseren elk jaar op 22 april (Nationale Zaaidag) de actie ‘Voer de bij bij’.  Ze helpen de bij door duizenden particuliere Voedselbanken voor Bijen te openen in heel Nederland. Hier kun je gratis  inheems, gifvrij bloemzaad op komen halen. De Bodegraafse verpakkingsvrije winkel Zonder Meer aan de Prins Hendrikstraat is dit jaar ook een Voedselbank voor de Bijen. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt het zakje bloemenzaad meenemen als je tijdens openingstijden in de winkel bent. Help jij op 22 april ook mee om bloemzaad te zaaien in je tuin, om de bomen in je straat of op je balkon?

 

Tip! Je kunt de bij ook een handje helpen door mee te doen met de Nationale Bijentelling van 15 t/m 24 april. Geef je op via nationalebijentelling.nl.

 Varen en genieten met marco de hollander

15-04-2024

Van de redactie

Ter Aar - Op zondagmiddag 02 juni staat er een spetterend evenement op de planning: Marco de Hollander gooit de trossen los voor een onvergetelijke boottocht vol gezelligheid en muziek.
 

Een Meezingfeest op het Water

Als er één artiest is die weet hoe je een feestje bouwt, dan is het Marco de Hollander wel. Tijdens deze boottocht kun je je hart ophalen aan zijn aanstekelijke muziek en genieten van een hoog meezing gehalte. Het belooft een dag vol plezier en vermaak te worden, dus zorg dat je erbij bent!
 

Twee Tochten, Dubbel Plezier

Om iedereen de kans te geven om deel te nemen aan deze unieke ervaring, zijn er twee tochten gepland op één dag:

Tocht 1: Van 11.30 tot 15.00 uur met speciale gasten Anita en Ed & Ricardo Stienstra.

Tocht 2: Van 15.30 tot 19.00 uur met optredens van Melissa Smilda en Jorny Evers.
 

Culinaire Verwennerij aan Boord

Tijdens de vaartocht kun je jezelf verwennen met een heerlijke kop soep en natuurlijk mogen de bitterballen niet ontbreken. Een perfecte combinatie van lekker eten en gezelligheid op het water.
 

Praktische Informatie

Opstapplaats: Zijldijk te Leiderdorp.

Reserveringen: Vanaf nu kun je je plaatsen online reserveren via de officiële website van Marco de Hollander: www.marcodehollander.nl.Ministerie van VWS en Alzheimer Nederland roepen op: laat zien dat mensen met dementie meer zijn dan hun ziekte

15-04-2024

Van de redactie

In Nederland krijgt 1 op de 5 Nederlanders dementie, daarvan woont nog 79% thuis. Mensen met dementie willen graag mee blijven doen in de samenleving. Toch worden zij in woord en beeld nog te vaak beperkt tot hun ziekte en neergezet als hulpeloos en afgeschreven. Daarom doen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Alzheimer Nederland de oproep aan iedereen die over dementie praat, schrijft of publiceert: vermijd stigmatiserende woorden en beelden en besteed aandacht aan de mens achter de ziekte. 
 

Deze oproep is te lezen in de brochure ‘Dementie in taal en beeld’ die vandaag wordt gepubliceerd op het Nationaal Dementie Congres. De oproep is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met mensen met dementie en de mensen met wie zij samenleven. Daarnaast is er gesproken met verschillende experts op het gebied van dementie. De oproep wordt gedaan aan journalisten, marketeers, fotografen, zorgverleners, zorgverzekeraars maar eigenlijk aan iedereen in de samenleving.
 

Voelen dat je ertoe doet

In de brochure staan een aantal praktische do's en don'ts. Mensen met dementie geven aan dat ze niet hulpeloos zijn. Ze willen graag zien en voelen dat ze er toe doen en dat er ook aandacht is voor wat ze nog wel kunnen, in woord en in beeld. Daarom de oproep om op televisie, radio, sociale media, in folders en artikelen geportretteerd te worden zoals ze zijn, als mens.
 

Minister Conny Helder: “We moeten realistisch blijven over de ingrijpende gevolgen van de ziekte, maar tegelijkertijd stopt je leven niet als je de diagnose dementie krijgt. Je blijft iemand met eigen wensen, dromen, talenten, relaties en hobby’s. Kortom, je bent meer dan je ziekte. Het is opdracht aan ons allemaal om daar oog voor te houden zodat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Ook inclusief taal en beeld dragen bij aan een dementievriendelijkere samenleving. Iedereen kan iets doen. Bijvoorbeeld door in de toekomst te spreken en schrijven over ‘mensen met dementie’ in plaats van ‘demente ouderen’.”
 

Nationaal Dementie Congres 2024

Op 15 april (13:00 – 17:00) vindt de 3e editie van het Nationaal Dementie Congres plaats in NBC Nieuwegein. Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers. Tijdens deze editie is er volop aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Experts en andere onderzoekers delen de laatste stand van zaken op het gebied van medicijnontwikkeling, participatie van mensen met dementie in de samenleving, preventie en methoden om de ziekte op te sporen en te vertragen. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met ZonMw en Alzheimer Nederland.
 

Dementiestrategie

De brochure ‘Dementie in taal en beeld’ en het Nationaal Dementie Congres komen voort uit de Nationale Dementiestrategie (2021 – 2030). Aan de brochure is meegewerkt door mensen met dementie, Alzheimer Nederland, Odensehuis Animi Vivere in Beuningen, WZH Transvaal en Ouderenlandgoed Grootenhout en leden van de Raad van Advies van de Nationale Dementie Strategie.Rohda’76: winst zonder franje

14-04-2024

Door: Ad van den Herik

Bodegraven - Eigenlijk telde tegen hekkensluiter Gouda maar één resultaat: winst. Dat gebeurde ook, maar eenvoudig ging het niet. Uiteindelijk zegevierden de blauwwitten verdiend met 2-0. In de eerste helft genoten de vele toeschouwers vooral van het fraaie voorjaarsweer, want op het veld lukte er weinig bij de twee ploegen. Het leek wel of Rohda’76 op halve kracht voor het maximale resultaat ging. Tel daar de nodige foute passes en verkeerde keuzes bij op en de 0-0 ruststand liet zich eenvoudig verklaren, want ook rode lantaarndrager Gouda wist geen vuist te maken.

 

De thee deed Rohda’76 goed. Niet dat de ploeg van Arjen Linstra nu oogstrelend voetbal op de mat legde, maar de blauwhemden kwamen wel wat energieker voor de dag. Dat leidde vrij snel tot de 1-0 van Vlatko Lazić. Die tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Tot enkele minuten voor tijd. De net ingevallen Justin Stigter (uit O18) rondde een counter bekwaam af: 2-0.Opluchting na de 1-0 van Vlatko Lazić                                                          Foto: Don van der Meer

 

Komende zaterdag 20 april gaat Rohda’76 op bezoek bij Bergambacht, De wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst begint om 15.00 uur.

 Het Jaarlijkse Andy Voordouw Toernooi: Een Dag van Herinnering en Goede Doel

14-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Op 1e Pinksterdag, 19 mei, wordt aan de groene zoom bij VVBODEGRAVEN het jaarlijkse Andy Voordouw toernooi georganiseerd. Dit bijzondere evenement vindt voor de 12e keer plaats en staat geheel in het teken van herdenking, sportiviteit en het ondersteunen van het goede doel.
 

Ter Nagedachtenis aan Andy
Het Andy Voordouw toernooi is opgezet ter nagedachtenis aan Andy, die op slechts 18-jarige leeftijd is overleden aan pulmonale hypertensie, een ernstige longaandoening. Deze dag is niet alleen een eerbetoon aan Andy maar ook een gelegenheid om bewustzijn te creëren rondom deze aandoening. Het toernooi begint om 10.00 uur en biedt een fantastische gelegenheid voor teams om deel te nemen aan een sportieve en leuke dag. Teams kunnen zich inschrijven voor een bedrag van 50 euro per team, bestaande uit 7 spelers. De opbrengst van de inschrijvingen, evenals de verkoop van versnaperingen en de loterij, zal volledig worden gedoneerd aan de PHA stichting. Het succes van het Andy Voordouw toernooi is mede te danken aan de genereuze steun van lokale winkeliers die prijzen en versnaperingen belangeloos sponsoren. Hierdoor kunnen alle opbrengsten direct ten goede komen aan het goede doel.
 

Doe Mee en Draag Bij!

Wil je deelnemen aan dit prachtige evenement? Schrijf je team dan snel in! Neem contact op met Mike via 06-14439878 of Richard via 06-46240450 om je team aan te melden. Alle vrijwilligers zetten zich belangeloos in om deze dag tot een succes te maken.
 

Voor de Kleintjes

Naast het sportieve aspect is er ook genoeg te beleven voor de jongste deelnemers. Er is een springkussen aanwezig en een speciale kinderloterij om de kleintjes te vermaken. Voor de muzikale omlijsting van de dag zorgt zanger Dennis Raterman, die met zijn optreden voor extra sfeer zal zorgen.
 

Kom Gezellig Langs!

Dus kom gezellig langs aan de groene zoom bij VVBODEGRAVEN, koop een lootje, eet een broodje en draag bij aan een mooie opbrengst voor de PHA stichting. Samen kunnen we deze dag tot een groot succes maken en een verschil maken voor mensen die getroffen zijn door pulmonale hypertensie. Tot dan!Heren 1 BZ&PC is 1 wedstrijd verwijdert van promotie!

14-04-2024

Door: Kaylee Schellingerhout

Bodegraven - Deze zaterdag 13 april mocht BZ&PC heren 1 aantreden tegen Aqua Novio voor hun laatste thuiswedstrijd in De Kuil. Het was als vanouds druk en de heren waren gebrand om te winnen voor dit publiek.
 

De wedstrijd begon wat stroef, ondanks een doelpunt van Joey Schellingerhout stond er na 2 minuten een 1-2 achterstand op het scorebord. Na dit doelpunt begon het voor BZ&PC vooral verdedigend steeds beter te lopen. Na mooie doelpunten van Joey Schellingerhout, Henk Suur (2x), Rob Peek en Luke Rijbeek stond er na de eerste periode een redelijk comfortabele 6-2 op het score board.Foto: Joey Schellingerhout

 

In de tweede en derde periode ging BZ&PC door waar het mee bezig was, goed verdedigen en mooi samenspel. Na doelpunten van Stefan Sterk, Luca Groenendijk en Joey Schellingerhout (3x) ging BZ&PC met een 11-5 voorsprong de laatste periode in.

 

De laatste periode was een doelpunt rijke periode door beide teams. Waar af en toe de verdediging wat verslapte bij BZ&PC, was daar ook weer het mooie teamspel waar het publiek al een heel seizoen van mag genieten. Door de doelpunten van Luke Rijnbeek (2x), Jos Beeuwkes, Joey Schellingerhout, Rick Sandifort en Rob Peek. Eindigt de wedstrijd in een 17-11 stand.

 

Met de 3 punten in de tas mag BZ&PC zich op gaan maken voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen De Robben uit Hilversum. Mocht BZ&PC deze winnen dan mag het zich kampioen van de eerste klasse noemen en zich bij de beste 12 teams van Nederland voegen. De wedstrijd tegen De Robben is op 20 april om 20:00 in Hilversum en alle support is natuurlijk welkom.

 

Doelpunten BZ&PC: Joey Schellingerhout 6, Luke Rijnbeek 3, Rob Peek 2, Henk Suur 2, Luca Groenendijk 1, Stefan Sterk 1, Rick Sandifort 1, Jos Beeuwkes 1.

 ESTO legt Zwammerdam over de knie

15-04-2024

Door: Han Koevoets

Bodegraven - Zeer tevreden gezichten bij trainer Koos van Zoest en z’n mannen. ESTO legde afgelopen zaterdag ‘Damme’ met 1-3 over de knie. ESTO was met de hele selectie op de fiets naar Zwammerdam getogen. De ploeg moest er in de wedstrijd hard aan trekken tegen een Zwammerdam dat in staat is, zoals in de thuiswedstrijd ervaren, om genadeloos toe te slaan.

 


Beeld: de Sportfotogaaf
 

Licht overwicht ESTO

Het overwicht van ESTO nam naarmate de 1e helft vorderde toe en de regie kwam steeds meer in handen van de Bodegravers. Dat leidde in de 20e minuut tot de openingstreffer voor ESTO. Tom Beijeman joeg met diagonale schuiver de 0-1 binnen. Pas in de 39e minuut diende de eerste reële kans zich aan voor Zwammerdam. Uit een voorzet van Koen Woudenberg had Jim van Vliet koppend de gelijkmaker kunnen maken. Kort daarop had Ole Jansze wel de gelijkmaker te pakken. Goed aangespeeld had hij de hoek voor het uitzoeken en stond het 1-1.

 

Zwammerdam zorgde voor druk

In de 2e helft kreeg de wedstrijd in 1e instantie een heel ander beeld. Zwammerdam zette ESTO stevig onder druk. ESTO-doelman Tom Vink doorstond met z’n verdediging een paar hachelijke momenten. In die fase van de wedstrijd wist Zwammerdam echter niet toe te slaan. Dat deed ESTO wel in de 65e minuut door Yannick Saeijs. Met een fabuleus hooggeplaatste trap joeg hij de bal in de Damme-touwen voor de 1-2.

 


Beeld: de Sportfotogaaf

 

Vertrouwen in een overwinning

De nieuwe voorsprong deed ESTO goed en ze vond aanvallend weer de drive van de 1e helft, terwijl Zwammerdam nog moest bijkomen van de 1-2. In de 71e minuut viel de 1-3. Jesper den Besten werkte zich bij de achterlijn langs z’n tegenstander en legde perfect af op de ingevallen Pim de Visser. Hij haalde de trekker meteen over voor de eindstand 1-3. Zwammerdam had daarna nog genoeg tijd voor een succesvolle achtervolging. Het beleg was aanvallend niet krachtig genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken.

 

Volgende week speelt ESTO thuis tegen DoCos. Om 14.30 wordt afgetrapt.

 

 

 Weekmenu Stichting kom Mee

14-04-2024

Van de redactie

Bodegraven – De vrijwilligers van stichting Kom-mee-Eten uit Bodegraven hebben weer een heerlijk weekmenu voor u samengesteld! Van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april kunt u genieten van een 3-gangen maaltijd.

     

Maandag

Courgettesoep, witlof ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, crème fraiche, geraspte kaas, jus, toetje

Dinsdag

Groentesoep, aardappelen, slavink, spinazie, jus, toetje

Woensdag

Preisoep, Hongaarse goulash met rijst of aardappelen, doperwtjes, toetje

Donderdag

Kokos-kerriesoep, gebakken aardappelen met mayo, kip in saté saus, snijbonen, toetje

Vrijdag

Tomatensoep, rauwe andijvie stamppot met gebakken ui,mosterd en spekjes, saucijs, jus, toetje
 

 

Kosten: € 10,00 voor een 3-gangen maaltijd

Aanmelding kan tot 1 dag van te voren bij Asha Bruinsma-Soedhoe 06-53102893

Het eten is tussen de middag van 12.00 uur tot 13.00 uur

Adres  : Rijngaarde 1, Bodegraven4 mei herdenking in Bodegraven

13-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Op zaterdag 4 mei 2024 zal ook in Bodegraven de jaarlijkse dodenherdenking worden georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats bij het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde. Het programma begint om 19:30 uur en de toegang is vrij.  

 


Tijdens de herdenking worden de namen van alle Bodegraafse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog genoemd door Cock Karssen. Bastiaan Meijer verzorgt een vertelling en Rob van der Moolen draagt de gedichten voor. Pieter de Jong (piano) en Gerard Bakker (klarinet) verzorgen de muzikale omlijsting. Astrid van der Wals speelt het taptoe-signaal.
 

Aansluitend vindt in het Evertshuis het vervolg van de herdenking plaats. De Joodse schrijfster Ida Vos schreef het waargebeurde ‘Wie niet weg is wordt gezien’. In de gelijknamige en hierop gebaseerde voorstelling, vertelt haar zoon Bert Vos (samen met de musici van The Klezmer Society) het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie, en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Aanvang 20:45u, toegang is vrij.
 


Op 4 mei 2024 worden door de Stichting 4 mei herdenking Bodegraven bloemen gelegd bij:
- het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde;
- het monument voor de familie Gans aan de Emmakade;
- de herinneringsplaquette voor Siem van Veen in het voormalig stationsgebouw;
- het 4 mei monument op het Raadhuisplein.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.viermeiherdenkingbodegraven.nl

 Fantastisch nieuws, nu ook vakantie activiteiten voor jongeren!

13-04-2024

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - De komende weken staan er een heleboel spannende activiteiten op het programma waar je volop van kunt genieten! We hebben geluisterd naar jullie feedback via de enquête "Jouw Moves, Jouw Toekomst", en we hebben actie ondernomen om aan jullie verzoeken te voldoen.
 

We trappen af op woensdag 1 mei 2024 met de kick-off van Movebase. Bij Movebase kunnen middelbare scholieren elkaar ontmoeten en zich even lekker uitleven in de gymzaal met sport en spel. Verbinden en actief zijn, zijn de belangrijkste aandachtspunten van Movebase. Op deze woensdag nodigen we jullie uit in de Sporthoeve tussen 15:00 en 17:00 uur voor een middag vol sportplezier. Het doel is om samen te komen en actief bezig te zijn. Verwacht een moderne twist op bekende gymles spellen, een 2.0 versie!

 

 
Het buurtsportcoach team
 

Maar dat is nog niet alles! In samenwerking met Optisport zwembad de Kuil presenteren we op woensdag 8 mei 2024 de tweede editie van de activiteit Sport en Splash voor leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en de eerste en tweede klas van de middelbare school. We beginnen om 10:30 uur met een geweldige mix van sportieve activiteiten in de sporthal. Na een lunchpauze, op eigen gelegenheid, duiken we gezellig het zwembad in en onderzoeken we onder andere de diepte. We gaan namelijk duiken met perslucht en laten jouw met een bevoegd instructeur, van Discovery Divers, de diepte in gaan. Krijg zo een kennismaking met het diepzeeduiken. Wel is de vraag als hieraan deelgenomen wil worden om het toestemmingsformulier te downloaden en ingevuld mee te nemen naar de activiteit. Vergeet dit niet, het zou zonde zijn om deze activiteit om die reden te moeten missen.
 

En voor de voetballiefhebbers hebben we iets bijzonders in petto! Op vrijdag 10 mei 2024 wordt er een 7 tegen 7 voetbaltoernooi georganiseerd op het veld van ESTO, in samenwerking met SAM Jongerenwerk. Als je tussen de 14 en 19 jaar oud bent, mag je met jouw team meedoen. Je schrijft je als team captain in voor je team en zorgt ervoor dat je een team van 7 bij elkaar hebt om deel te nemen aan deze activiteit. In verschillende leeftijdscategorieën strijden jullie tegen elkaar, 14-16 jaar en 17-19 jaar. Bij de inschrijving kies je ervoor in welke competitie jij wil deelnemen. Een kans voor jou en je team om met de beker naar huis te gaan!
 

Zorg ervoor dat je al deze data goed noteert in je agenda en nodig al je vrienden uit om mee te doen aan deze activiteiten! Wil je jezelf of je team inschrijven? Dat kan heel eenvoudig via onze website: www.senw-br.nl/agenda.
 

Waar wacht je nog op? Laat deze fantastische kans niet aan je voorbijgaan en meld je nu aan voor een van deze geweldige activiteiten!Koor Bravour en de 24uur van Woerden

13-04-2024

Van de redactie

Woerden - Onder de naam “De mensen van Bravour” wordt er dit jaar door een team van Bravourleden en hun partners, supporters, etc. meegedaan aan de “24 uur van Woerden”.
 

De ‘24 uur van Woerden’ is een groots 24-uur durend wandelevenement om geld in te zamelen voor het ‘Samen Sterk huis’ en een onderzoek van het Prinses Maxima Centrum naar hersenstamkanker bij kinderen. De loop vindt net als in 2022 plaats in het Woerdense Westdampark, een prachtige route die rondom de Singel loopt. Wil je ons team, en daarmee de 24 uur van Woerden sponsoren? Dat kan!

 

Op Koningsdag, 27 april a.s., zijn wij van 14.00 tot +/-17.00 uur aanwezig op de Westdam voor de “oude Hema” tegenover Loef&Lij. Daar organiseren wij een “sing-along”, een meezingfestijn voor jong en oud. Voor iedere euro die u doneert krijgt u een lot waarmee prachtige prijzen te winnen zijn! De opbrengst komt geheel ten goede aan de doelen. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door diverse Woerdense bedrijven. Mensen met kanker hebben steun nodig! Laat zien dat zij er niet alleen voor staan. Doe mee!


Locatie: Westdam Woerden (voor oude Hema winkel)

Aanvang: 14.00 uur

Einde: +/- 17.00 uurIntroductieworkshop klankschalenconcert in Samen sterk huis

13-04-2024

Van de redactie

Woerden - Op maandag 22 april van 14.00 tot 15.30 uur geeft Ingrid van Alst bij Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker in Woerden een klankschalenconcert. Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning.
 

De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen. Het geluid is ook heel mooi om naar te luisteren. Iedereen mag ook ervaren hoe het is als een klankschaal heel dichtbij het lichaam worden bespeeld. Dan voel je de trilling nog duidelijker.
 

Voordat we beginnen met de klanken is er even een moment van meditatie om alvast wat tot rust te komen. Na de klanken kan iedereen kort delen hoe die zich voelt. Tot rust komen door klanken is heel goed voor mensen die met ingrijpende dingen zoals kanker worden geconfronteerd. Ingrid heeft ervaren hoe heilzaam deze rustgevende klanken zijn. Ze is zelf regelmatig naar concerten geweest en nu geleerd dit zelf te geven aan anderen. Meer rust en ontspanning geven aan anderen is haar passie.
 

De koffie staat klaar vanaf 13.30 uur. Toegang en consumpties zijn gesponsord. Voor nieuwe bezoekers is er een rondleiding met uitleg over wat het Samen sterk huis te bieden heeft. Kortom een unieke gelegenheid om kennis te maken met het Samen sterk huis op Wilhelminaweg 12 in Woerden. Aanmelden is noodzakelijk via telefoon 06-14004496, e-mail info@samensterkhuis.nl of in het Samen sterk huis, openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl.

 

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.Feestelijke opening nieuw kindcentrum Junis Kinderopvang

12-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Op woensdag 10 april opende Junis Kinderopvang officieel de deuren van het nieuwe kindcentrum Piratenschip aan het Dronenplein in Bodegraven. Dit werd gevierd met een feestelijke opening voor de kinderen, ouders, medewerkers, bouwers, buurtbewoners, samenwerkingspartners en de burgemeester. Het kindcentrum biedt kinderen van 0-13 jaar een doorgaande ontwikkellijn in samenwerking met de basisscholen.

 


Jona, bedenker van de naam Piratenschip, opent samen met Burgemeester Michiel Grauss van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk officieel het pand.


 

Het afgelopen jaar is de locatie De Kleine Schat gesloopt en vervangen door dit mooie nieuwe gebouw voor kinderopvang. Het Piratenschip biedt opvang aan 96 kinderen. Deze locatie staat midden in de wijk waar kinderen opgroeien. 'Een veilige opvang voor kinderen is erg belangrijk voor werkende ouders. Een plek waar kinderen zich vertrouwd en fijn voelen en kunnen groeien. Met de opening van Piratenschip krijgen ouders er een prachtige opvanglocatie bij!’ zegt burgemeester Michiel Grauss van gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 

Een goede samenwerking met basisscholen en partners in de wijk
Piratenschip heeft een kinderdagverblijf voor de allerjongsten (0-4 jaar) en een buitenschoolse opvang voor de 4-13 jarigen. Samen met de basisscholen en andere partners in de wijk zorgt Junis voor een kansrijke omgeving. ‘Ieder kind verdient immers dezelfde kans. Dat is waar Junis als maatschappelijke kinderopvangorganisatie voor staat: wij ontwikkelen echt voor de toekomst’, zeggen Bart en Tine, bestuurders van Junis Kinderopvang.
 

Een pand dat klaar is voor de toekomst
De inrichting van Piratenschip biedt veel uitdaging voor de kinderen. Zo is er een atelier, een grote bso keuken, een DJ set en een gloednieuwe belevingstuin. Daarnaast is er over elk detail nagedacht. Met zonnepanelen, een klimaatsysteem en de groene tuin is de locatie klaar voor de toekomst.Nieuwbouw De Ploeger van start!

12-04-2024

Van de redactie

Gouda - Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw heet De Ploeger en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe.
 

Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur- bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van heideplantjes. Deze plantjes werden geplant omdat het heien is begonnen. De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025.

 

 

Over De Ploeger
De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Een eigen plek om te wonen is niet vanzelfsprekend. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Daarom bouwen we meer sociale huurwoningen. Dat doen we niet alleen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars kijken we hoe we onze opgaven kunnen realiseren. Samen werken we aan sterke wijken! Wij zijn blij dat we nu ook gaan bouwen in de mooie wijk Westergouwe en we straks met De Ploeger een groep huurders een thuis kunnen bieden.” Arjan Hogenboom, directeur Trebbe: “De ambitie van Mozaïek Wonen sluit naadloos aan op waar we als Trebbe voor gaan en staan. Vanuit fijne samenwerkingen samen bouwen aan geluk voor de bewoners. We kijken uit naar een voorspoedige bouwtijd. Op naar het hoogste punt.”
 

Markante blikvanger
“Deze eerste paal van De Ploeger is met recht een mijlpaal: het is het eerste appartementencomplex met sociale huurwoningen van Mozaïek Wonen in Westergouwe. Ik ben blij dat we in Gouda en in de prachtige nieuwe wijk Westergouwe meer sociale huurwoningen toevoegen. Want we willen dat er voor iedereen in Gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeacht de dikte van je portemonnee”, benadrukt wethouder Jan Kees Oppelaar. “De Ploeger wordt bovendien een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling.” De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

 

Samen werken we voor sterke en leefbare wijken
Een woning is meer dan een dak boven je hoofd. Groeien, ouder worden en mee kunnen doen in de samenleving kan niet zonder een thuis. De omgeving waarin onze huurders wonen en leven heeft grote invloed op hun welzijn en gezondheid. Mozaïek Wonen vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt voor een veilig en gelukkig bestaan. Daarom willen we samen met onze huurders en partners werken aan sterke en leefbare wijken waar mensen zich prettig voelen, erbij horen en zich kunnen ontwikkelen.Een wereld vol kleur “kleurrijke tentoonstelling over Louis Favre”

12-04-2024

Van de redactie

Woerden - Deze zomer staat het Stadsmuseum in het teken van het kleurrijke werk van Louis Favre (1891-1956). Van 4 mei tot en met 1 september 2024 kunnen bezoekers zich vergapen aan een veelzijdige mix van onderwerpen, variërend van Noord-Afrikaanse interieurs met dames gehuld in exotische gewaden en gouden sieraden tot meer abstract werk van harlekijnen, vissen en vliegers. Eén ding staat vast: het museum verandert in een explosie van kleur! 

Favre woont in Parijs en Lyon, maar brengt de laatste acht jaar van zijn leven gedeeltelijk door in Den Haag. Hij leert zichzelf schilderen en maakt met name levendige portretten, interieurs en stillevens. In zijn schilderijen en grafiek experimenteert hij met uitbundige kleuren. Tijdens zijn leven geniet Favre wereldwijde bewondering en zijn werk wordt verzameld door invloedrijke kunstkenners zoals de Amerikaanse Gertrude Stein en de Cone-sisters. Hij bevindt zich in de kringen van de Parijse avant-garde, waar ook Henri Matisse en Pablo Picasso deel van uitmaken. Na zijn dood raakt Favre echter in de vergetelheid.
 

Activiteiten
Bij deze tentoonstelling zijn diverse activiteiten gepland, details over de andere activiteiten volgen later. Op elke eerste en derde zondag van de maand, en op elke tweede en vierde donderdag van de maand, worden om 14.00 uur gratis instaprondleidingen aangeboden over de tentoonstelling. Raadpleeg voor meer informatie en de actuele openingstijden de website www.stadsmuseumwoerden.nl.

 

Een gepassioneerde verzamelaarster uit Woerden heeft het tot haar missie gemaakt om Louis Favre opnieuw op de kaart te zetten. Door kenners met elkaar in contact te brengen en regelmatig tentoonstellingen te organiseren, eert zij zijn nalatenschap en laat zijn werk voortleven. Het Stadsmuseum Woerden is vereerd om Favre met open armen te ontvangen en zijn kleurrijke schilderijen en grafiek aan het publiek te presenteren.

 

 

 

 Workshop Positieve gezondheid in Samen sterk huis

12-04-2024

Van de redactie

Woerden - Op woensdagochtend 24 april 2024 om 10.00 uur is er een workshop ‘Positieve gezondheid’ onder leiding van Conny den Daas. Bij positieve gezondheid staan elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement centraal want gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte en klachten.

 

Positieve gezondheid staat steeds meer in de belangstelling. Voormalig huisarts Machteld Huber introduceerde dit concept in 2012 waarbij gezondheid niet meer wordt gezien als de aan- of afwezigheid van ziekte maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.

 

Tijdens deze workshop gaat Conny in gesprek met de deelnemers om te ontdekken hoe positief gezond iedereen zich voelt op lichamelijk, mentaal en spirituele gebied en wat betreft kwaliteit van leven, sociaal maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren. Het kan zijn dat je lichamelijk niet zo goed functioneert als je zou willen maar wel een groot sociaal netwerk hebt waardoor de totale balans best positief is. En hoe kun je dan zorgen dat je jezelf lichamelijk ook beter voelt. Het gaat om kleine stapjes, om je grenzen kennen, lekker in je vel zitten, meedoen en controle hebben over je leven.

 

Het huis is open vanaf 9.30 uur voor koffie, thee en een gezellig en ontspannen samenzijn. Van 10.00 tot 12.00 uur vindt de workshop plaats. Je bent van harte welkom! Aanmelden is nodig en kan telefonisch (06-14004496), per email ( info@samensterkhuis.nl) of in het Samen sterk huis (openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl ).

 

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.CD presentatie van het Goudse Trio Change of Key

12-04-2024

Van de redactie

Haastrecht - Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, de liedjes en ideeën bleven borrelen dus besloten de 3 Goudse leden van dit trio, Daniëlle Poot en Joop & Marijke de Jong, dat het tijd werd voor hun 5e CD. Zij beseffen terdege dat het niet helemaal van deze tijd meer is, maar toch besloten ze om wel een schijfje te maken. Tien eigen composities bij elkaar als een album, dat heeft toch hun voorkeur. Op 21 april a.s. is het zover, dan wordt in Theater Concordia in Haastrecht het nieuwe album: ‘Paper Doors into The Past’ gepresenteerd.


Speciaal voor deze gelegenheid komt de Amerikaanse Fiddler Tim Crouch naar Nederland om mee te spelen tijdens dit speciale concert. Tim heeft zijn sporen in de USA ruimschoots verdiend, hij speelde/speelt met, en nam vele producties op met de groten der aarde. Hij heeft dit album van Change of Key ook geproduceerd en leverde een groot aandeel in de muzikale invulling. Op deze CD zijn diverse invloeden en stromingen vanuit Country Muziek terug te vinden. Voor de muzikale invulling van de titelsong ‘Paper Doors into The Past’, is de Western Swing stijl de basis. ‘The Beauty of Nature’ heeft een duidelijk Bluegrass ‘feel’. De songs  ‘Fire & Water’ en ‘I Just Know’ zijn voorbeelden van de traditionele Country Music, maar ook een vleugje blues- of Ierse invloeden zijn te horen op dit album, kortom een gevarieerde muzikale belevenis. De titel van het album ontleent zich aan het idee van een ouderwets fotoalbum waarin je bladert en elke bladzijde die je omslaat is als een deur waar je doorheen stapt naar een herinnering uit het verleden. Je kunt dan ook stellen dat bijna elke song wel een autobiografische grondslag heeft.
 


Tim Crouch


Naast Tim Crouch, heeft Change of Key nog 2 Nederlandse instrumentalisten uitgenodigd om mee te spelen namelijk:  Tom Ensink – pedal-steel guitar & dobro en Eppo Franken - elektrisch guitar. Het belooft een muzikaal spektakel te worden met, voor de pauze de stukken van de CD en na de pauze krijgt elke gastspeler de gelegenheid om te excelleren op hun specifieke instrument.
En omdat deze Amerikaanse super fiddler, Tim Crouch dan toch in Gouda is, organiseert Change of Key In samenwerking met de Nederlandse musicus Joost van Es, fiddler bij Bertolf, Douwe Bob, Steampower e.v.a. een workshop/showcase op maandag 22 april, om fiddlers/violisten een kans te geven de fijne kneepjes van het vak door te nemen met deze virtuoos.


Tim Crouch heeft gespeeld en/of opgenomen met vele bekende artiesten waaronder bv: Alan Jackson, Rhonda Vincent, Shawn Camp, Dailey & Vincent, Dolly Parton, Vince Gill, Charlie Daniels, George Jones e.v.a. Ook geeft hij regelmatig acte de présence tijdens de shows in the The Grand Ole Opry in Nashville USA. Tim  heeft de ambachtelijke achtergrond van de echte traditionele old-time fiddlers en is meerdere malen uitgeroepen tot landelijk- en inter-state fiddle champion in de USA.


U bent van harte welkom om deel te nemen aan de workshop of als publiek aanwezig te zijn bij deze unieke gelegenheid in Theater Concordia in Haastrecht.

 

De entree voor de CD presentatie op 21 april is€ 27,50 inclusief CD voor 2 personen en € 17,50 per persoon inclusief CD. De zaal gaat open om 14.30 en de presentatie begint om 15.00 uur.
Voor deelnemers aan de Workshop op 22 april is de entree € 25,- en voor toeschouwers € 10,- Aanvang 19.30 u .Wie is er verantwoordelijk voor de inhoud van het geheime document

12-04-2024

Van de redactie

Bekrachting geheimhouding personele kwestie?
 

Woerden - Reem Bakker, fractievoorzitter van Woerden&Democratie heeft schriftelijke vragen aan het college van b en w van Woerden gesteld  over wie er verantwoordelijk is voor de inhoud van een document waarop in juni 2021 geheimhouding is gelegd? Volgens Bakker is de inhoud van dat document namelijk onjuist en/of onvolledig.  

 

Het gaat om het document waarop burgemeester Victor Molkenboer zich baseerde toen hij in augustus 2022 bij de politie aangifte deed van schending van het ambtsgeheim door o.a. Bakker. Bakker heeft altijd beweerd dat hij over andere informatie beschikt dan in het geheime document vermeld staat en dat hij bij het stellen van vragen in januari 2022 zich nooit realiseerde dat die vragen te maken hadden met informatie die geheim was. In december jl. seponeerde de Officier van Justitie de aangifte tegen Bakker wegens gebrek aan bewijs. 

 

In gesprekken die Bakker met de burgemeester, wethouder Rozendaal en directeur Ferm Werk Eggermont recentelijk voerde stelde hij telkens de vraag wie er verantwoordelijk is voor de onjuiste en/of onvolledige informatie in het geheime document? Niemand neemt de verantwoordelijkheid op zich, stelt Bakker en allen verwijzen ze naar elkaar.  

 

Ook Bakker vindt dat er soms onder geheimhouding informatie met de gemeenteraad gedeeld moet kunnen worden maar de gemeenteraad moet er dan wel op kunnen vertrouwen dat die informatie voor 100% klopt. Wanneer de deur van de raadszaal gesloten wordt, de gordijnen van de raadszaal dicht gaan, de microfoons en camera's worden uitgeschakeld en er geheimhouding wordt opgelegd dan wordt de verbinding tussen de gemeenteraad en de samenleving verbroken. Die samenleving (inclusief de journalistiek) is een onmisbare bron van informatie die de raad helpt bij een belangrijke democratische taak: het controleren van burgemeester en wethouders. 

 

Wanneer er geheimhouding wordt opgelegd vervalt die belangrijke bron van informatie en moet de raad volledig op het college kunnen vertrouwen. Het college heeft daarbij ook een wettelijke actieve informatieplicht. Bakker wil weten wie er verantwoordelijk is voor de in zijn ogen onjuiste en/of onvolledige geheime informatie zodat hij die persoon er op kan aanspreken. Op dit moment neemt geen van betrokkenen die verantwoordelijkheid, vandaar dat de fractie van Woerden&Democratie hierover schriftelijke vragen heeft gesteld. Lancering Agenda e-magazine KNST

12-04-2024

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk – Een nieuwe maandelijkse agenda, uitgebracht door de redactie van het e-magazine KNST!, belooft voortaan een overzicht te bieden van activiteiten in Bodegraven-Reeuwijk. Deze gratis leaflet, beschikbaar op verschillende locaties binnen de gemeente, bundelt een scala aan evenementen en programma’s, waaronder die van bekende locaties zoals het Evertshuis, Groene Harthuys, de bibliotheek De Groene Venen en jongerencentrum De Zon.


 

Het idee voor deze kalender is ontstaan uit het succes van het e-magazine KNST!. Een initiatief van EditieGroeneHart in samenwerking met het Evertshuis, GroeneHartHuys, de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk en met steun van de gemeente. KNST! biedt online en via verspreiding een platform voor een breed scala aan kunst, cultuur en geschiedenis in de gemeente. Van verhalen over de Kruisridders in Waarder tot aan de Huizen van Alles. Het omvat de verhalen van zowel amateurs als professionele kunstenaars en musici, van jong tot oud.
 

De eerste editie van de April-agenda werd overhandigd aan Burgemeester Grauss tijdens het inwonersdebat in het Evertshuis afgelopen dinsdag. Met het initiatief wil EditieGroeneHart.nl opnieuw een waardevolle toevoeging bieden voor zowel inwoners als bezoekers van Bodegraven-Reeuwijk.
 

KNST! is te lezen via deze link: https://edgh.nl/knst/editie-02-april-2024/

Voor meer informatie en updates over de kalender, neem contact op met info@editiegroenehart.nl.Klimaatburgemeester in actie voor meer bijen

11-04-2024

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Het motto van klimaatburgemeester Gertrud de Roos is “biodiversiteit”. Dat is van belang voor de natuurlijke bestuiving van gewassen en fruitbomen, voor afkoeling bij de temparuurstijging en door meer bomen te planten wordt ook meer CO2 opgenomen. Dit voorjaar roept Gertrud op om vooral ook veel meer bloemenvelden in te zaaien.Gertrud de Roos met zakjes bloemenzaad van Honey Highway
 

Ze doet dat in samenwerking met Honey Highway, een stichting die met natuurzaden uit natuurgebieden en velden in Nederland de bijen meer stuifmeel en nectar wil bieden. Honey Highway heeft veel bloemenzaad beschikbaar gesteld. Dit kan worden opgehaald in de klimaatwinkel, die iedere zaterdag van 11.00 – 13.00 uur open is, aan de Prins Hendrikstraat 10.

 

Belangrijk

Klimaatburgemeester Gertrud de Roos zet op deze manier haar themajaar voort. Eerder al deelde ze op een klimaatmarkt in het Evertshuis zakjes bloemenzaad uit, die waren geschonken door Welkoop. “Het is gewoon heel belangrijk dat we echt iets doen” stelt zij, nadat ze eerder al de sombere film over de achteruitgang van de natuur van David Attenborough had getoond.

 

Ook leuk

Ook Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij sluit zich daarbij aan. “Wij willen laten zien dat iedereen wat kan bijdragen. En het inzaaien van stukjes groen voor meer biodiversiteit past daar goed bij. Het is heel nuttig, en het laat zien dat bijdragen tegen de klimaatverandering nog leuk kan zijn ook”, aldus Bram Tack. Biodiversiteit was ook het thema van de eerste meet-up van dit jaar.Kindcentrum Goejanverwelle en SBO Park en Dijk bundelen krachten voor inclusief onderwijs

11-04-2024

Van de redactie

Gouda - Het schoolbestuur De Vier Windstreken kondigt met trots een bijzondere samenwerking aan tussen Kindcentrum Goejanverwelle en SBO Park en Dijk in Gouda. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap richting inclusief onderwijs.
 

Binnen de muren van Kindcentrum Goejanverwelle zal een nieuwe groep leerlingen van start gaan die mytylonderwijs zullen volgen. Mytylonderwijs is specifiek ontworpen om kinderen met een lichamelijke beperking en een eventuele leerachterstand te ondersteunen. Deze kinderen krijgen extra ondersteuning in verband met lichamelijke beperkingen. Kindcentrum Goejanverwelle en SBO Park en Dijk zetten deze stap in samenwerking met Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Midden-Holland, Basalt revalidatiezorg Gouda, Gemeente Gouda en Resonans onderwijs.
 

Er wordt gestart met groep 1, 2 en 3. Deze nieuwe groep zal ruimte bieden aan ongeveer 10 leerlingen. Eventueel zou dit in de toekomst uitgebreid kunnen worden. De kinderen krijgen les in hun eigen klas, met hun eigen leerkracht en waar nodig ondersteunend personeel. De samenwerking benadrukt inclusie en het samenbrengen van alle leerlingen. Tijdens het buitenspelen en diverse schoolactiviteiten zullen de kinderen van het hele kindcentrum elkaar ontmoeten, waardoor een warme en ondersteunende gemeenschap ontstaat waarin iedereen zich thuis voelt.
 

Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de christelijke identiteit van De Vier Windstreken en beide scholen. Kindcentrum Goejanverwelle zet hiermee een belangrijke stap naar het bieden van ruimte voor elk kind, ongeacht hun achtergrond of uitdagingen. 

Voor ouders die geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheid, verloopt het aanmeldingsproces als volgt:
 

1. Uw kind heeft een TLV nodig die afgegeven is door het Samenwerkingsverband Midden-Holland.
 

2. Gebruik de entreesite (met TLV) voor verdere aanmelding.
 

3. De school zal zorgvuldig beoordelen of dit de beste plek is voor het kind.
 

Beide scholen streven naar een inclusieve toekomst, waarin elk kind de kans krijgt om te groeien en te bloeien binnen onze scholen, SBO Park en Dijk en Kindcentrum Goejanverwelle. ‘We verwelkomen kinderen met open armen en zijn vastberaden om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.’Herdenkingsconcert op 4 mei in de Adventskerk

11-04-2024

Van de redactie

Kamerkoor Cantabile voert Requiem van John Rutter uit

Alphen aan den Rijn – Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de sfeervolle omgeving van de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.
 

Het Requiem, gecomponeerd door de Engelse componist John Rutter in 1985, is een eerbetoon aan de herinnering van zijn vader Christopher, die het jaar ervoor was overleden. Dit stuk, geschreven voor gemengd koor en orkest met solopartijen voor cello, hobo en sopraan, Het Requiem staat bekend om zijn kalme en introspectieve stijl, in tegenstelling tot de omvangrijke requiems van Verdi, Berlioz of Mozart.
 

"Simon Stelling, de dirigent van het koor, benadrukt het belang van de uitvoering: "Het Requiem zal worden begeleid door een ensemble van zeven musici, waaronder sopraan Merel van Geest. Haar passie ligt in het bereiken van een breed publiek met klassieke muziek. Ze is een veelgevraagde soliste in oratoria en haar repertoire omvat werken van componisten als Händel, Vivaldi, Mozart en ook John Rutter."
 

Het concert belooft een indrukwekkende ervaring te worden, waarin de emoties van verdriet en troost, hoop en verbondenheid op een bijzondere manier worden verenigd, met name op deze gedenkwaardige dag in mei.
 

Praktische informatie:

Toegangsprijs: €10 per persoon, verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/4meiCantabile of aan de deur van de kerk (€ 12,50).
Aanvang: 20.45 uur, direct na de Dodenherdenking bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn.
De duur van het concert bedraagt circa 40-45 minuten.

 

 

Voor meer informatie verwijzen we naar de website:  www.vriendenvandeadventskerk.infoLichaam vermiste Özkan gevonden in het water bij Boskoop

11-04-2024

Van de redactie

Boskoop - Het langdurige en zorgwekkende verhaal van de vermiste 55-jarige Özkan uit Waddinxveen heeft een tragisch einde gekregen, nadat zijn lichaam op donderdag werd gevonden in Boskoop. De ontdekking van het stoffelijk overschot vond plaats langs de Ridderbuurt, waar het donderdagmiddag werd aangetroffen in het water. Özkan was al een week vermist, nadat hij zijn huis in Waddinxveen had verlaten. De politie heeft bevestigd dat er geen sprake is van een misdrijf in verband met het overlijden van Özkan.Mannen Samen sterk huis naar Het Klooster

11-04-2024

Van de redactie

Woerden - Op vrijdagochtend 26 april om 10.00 uur vindt de Mannenochtend plaats van het Samen sterk huis. Deze keer brengen de mannen na de koffie een bezoek aan Het Klooster voor een rondleiding en kunnen ze een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven.

 

Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert Samen sterk huis een speciale Mannenochtend op de laatste vrijdagochtend van de maand met een bedrijfsbezoek of andere activiteit om zo het nuttige met het aangename te verenigen. Dat de behoefte bestaat, blijkt iedere keer weer, de gesprekken komen als vanzelf op gang. Ideeën voor aankomende Mannenochtenden zijn van harte welkom, eigen inbreng van de deelnemers wordt bijzonder op prijs gesteld.

 

De koffie en thee staan klaar en is een rondleiding door het huis mogelijk met uitleg over wat het Samen sterk huis aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden te bieden heeft.

 

Aanmelden of meer informatie vragen via: telefoon 06-14004496, email info@samensterkhuis.nl  of in het Samen sterk huis (openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl ).

 Ipse de Bruggen benoemt nieuw lid raad van bestuur

11-04-2024

Van de redactie

Zoetermeer - We zijn blij te kunnen melden dat Hanno Brandsema per 1 mei a.s. is benoemd tot lid raad van bestuur. Hij volgt hiermee Andrea van Steensel op. Hanno is sinds februari 2016 werkzaam bij Ipse de Bruggen. De eerste 2 jaar als manager Informatievoorziening en aansluitend 6 jaar als directeur services. Eerder was hij werkzaam met name in de zakelijke dienstverlening in diverse management- en directiefuncties.

 

‘Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van deze organisatie. Het is een eer om de missie van Ipse de Bruggen voort te zetten als bestuurder. Ik ben vastbesloten om mij met hart en ziel in te zetten voor cliënten en medewerkers,’ reageert Hanno op zijn benoeming.

 

Voorzitter raad van toezicht Willy Spaan: ‘We zijn ervan overtuigd dat we met Hanno een verbindende, bevlogen en kundige bestuurder hebben aangesteld. Hij kent en doorleeft het Manifest en heeft in de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Ipse de Bruggen. We zijn verheugd dat hij zijn kennis en ervaring nu voortzet in de rol als bestuurder.’
 

De komende periode vormen Jan van Hoek (voorzitter raad van bestuur), Hanno Brandsema en Ruud Tromp (interim lid raad van bestuur) de raad van bestuur.
 

Op 1 augustus start Angélique Koevoets als nieuwe voorzitter raad van bestuur, zoals eerder aangekondigd. Vanaf 1 september zijn Angélique Koevoets en Hanno Brandsema daarmee de nieuwe vaste raad van bestuur, tijdelijk aangevuld met Ruud Tromp.Internationaal wetenschappelijk onderzoeksprogramma slavernijverleden van start

11-04-2024

Van de redactie

Het koloniale slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen hebben wereldwijd verschillende landen diep gevormd. Toch is de kennis die beschikbaar is over dit gezamenlijke slavernijverleden vooral vanuit koloniaal perspectief geschreven. Om ons perspectief te verrijken, start minister Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vandaag op Aruba een wereldwijde samenwerking van wetenschappers op dit thema. Dat maakt hij vandaag bekend, tijdens een kennismissie in het Caribisch gebied.
 

Minister Dijkgraaf: “Meer wetenschappelijke kennis van ons gedeelde verleden is van groot belang. Daarbij is het essentieel dat er ruimte is om onderzoek te doen vanuit nieuwe perspectieven, op de plekken waar slavernij was. De kennis die dat oplevert is van grote waarde om onze gezamenlijke geschiedenis beter te begrijpen. Ik vind het heel waardevol om tijdens dit Herdenkingsjaar Slavernijverleden dit onderzoeksprogramma te kunnen starten.”
 

Aftrap in Caribisch gebied

Dijkgraaf wil de kennissamenwerking over het slavernijverleden tussen universiteiten wereldwijd bevorderen, te beginnen binnen ons eigen Koninkrijk. Hij trekt voor onderzoek in Aruba, Curaçao en Sint Maarten tot en met 2027 € 375.000 uit. Lokale wetenschappers kunnen daarmee in deze landen onderzoek doen naar het slavernijverleden. Voor onderzoek naar dit thema in Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) komt eveneens een mogelijkheid. Hier is apart budget voor.
 

Rode draad wereldwijd

Nederland heeft ook met Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika diepe banden door gedeeld slavernijverleden. Nederlanders stelden daar tot slaaf gemaakten te werk en verhandelden ze. De historische en hedendaagse context verschilt per land. Het bij elkaar brengen van de verschillende perspectieven is van grote meerwaarde voor een beter begrip van onze gezamenlijke geschiedenis. Daarom wil Dijkgraaf samen met Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika ook het wetenschappelijk onderzoek naar het slavernijverleden in die landen een impuls geven.
 

Het idee hiervoor ontstond tijdens kennismissies naar deze landen, waar Dijkgraaf sprak met diverse wetenschappers die onderzoek naar het slavernijverleden doen. Plan is de wetenschappelijk samenwerking op een zelfde soort manier vorm te geven als in het Caribisch deel van ons koninkrijk. De eerste gesprekken met deze landen zijn positief. Er is een groot gedeeld gevoel over het belang van wetenschappelijke samenwerking.
 

Kennisdelen

Het delen van kennis is een belangrijk uitgangspunt van het wereldwijde onderzoeksprogramma. Hoe dat eruit komt te zien wordt momenteel uitgewerkt. Eerste gedachten zijn het opzetten van een onderzoeksnetwerk, reizende tentoonstellingen, een boek of een start- en slotconferentie. Ook Nederlandse wetenschappers krijgen daarbij een rol. Later dit jaar krijgt dit verder vorm.
 

Meer ruimte voor verschillende perspectieven in onderwijs en onderzoek

Staatssecretaris Van Huffelen kondigde vorig jaar bij de Tula-herdenking op Curaçao aan dat het kabinet een leerstoel slavernijverleden instelt voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dijkgraaf geeft daar nu invulling aan met deze wetenschappelijke samenwerking. Ook kondigde het kabinet al de Tula-studiebeurs aan, vernoemd naar de leider van de grote opstand van tot slaaf gemaakten in 1795 op Curaçao. Via deze beurs krijgt één student per jaar uit Curaçao de kans om in Nederland een volledige voltijd bacheloropleiding docent geschiedenis op een hogeschool naar keuze te volgen. Zodat er in onderwijs en onderzoek meer ruimte is voor verschillende perspectieven.Schrijver Gerard van Gemert bezoekt de Willibrord!

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Maandag 8 april was kinderboekenschrijver Gerard van Gemert in de groepen 5 en 6 van de Willibrord op bezoek. De Willibrord heeft als doelstelling dat elke leerling een keer een schrijver ontmoet en leert hoe een kinderboek gemaakt wordt. Gerard van Gemert kon dit op een heel leuke manier vertellen! Hij schrijft vooral boeken over sport zoals voetbal en hockey en wat er allemaal op en rond het veld gebeurt. Ook schrijft hij spannende boeken en boeken over andere landen of geschiedenis. De boeken van Gerard van Gemert zijn populair in onze schoolbieb en worden veel gelezen.

 


Gerard van Gemert had een voetbal bij zich en vertelde over dat hij vroeger graag zelf profvoetballer wilde worden. Hij deed daarom niet zo goed zijn best op school. Hij vertelde hoe hij begonnen is met schrijven en hoe hij samen met een illustrator een boek maakt. Hij legde ook uit hoe je een verhaal begint en hoe je dit op kunt bouwen.  De kinderen hebben vragen gesteld aan de schrijver en hij heeft afgesloten met een leuke quiz!
 Schrijfster Sonja de Jong vertelt kinderen over de oorlog

10-04-2024

Van de redactie

Reeuwijk  -Vorige week donderdag gaf schrijfster Sonja de Jong drie gastlessen op OBS De Venen in Reeuwijk. De Jong heeft een waargebeurd verhaal geschreven over een Reeuwijkse jongen die wordt opgeroepen voor de Arbeitseinsatz, de verplichte tewerkstelling door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Samen met een klas vol kinderen woonde burgemeester Michiel Grauss een gastles bij. Zowel de kinderen als de burgemeester waren erg onder de indruk. De kinderen konden bijna niet geloven dat mensen elkaar zulke dingen konden aandoen. De burgemeester ontving een exemplaar van het boek van Sonja de Jong. “Het is belangrijk dat we blijven herdenken, zodat zulke vreselijke dingen niet nogmaals gebeuren,” zei burgemeester Grauss.

 

De gastlessen vonden plaats in de aanloop naar de 4 mei-herdenking in Reeuwijk-Brug volgende maand. Om 19.30 uur begint de processie bij Kerkcentrum De Ark en deze eindigt bij het oorlogsmonument aan de Thorbeckelaan, met om 20.00 uur de twee minuten stilte.Romeinse Wandeling

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - De Stichting Historische Kring organiseert zaterdag 20 april weer een Romeinse wandeling door het centrum. De wandeling gaat langs de belangrijkste punten waar in het verleden Romeinse vondsten zijn gedaan en waar replica’s zijn aangebracht. De romeinen bivakkeerden hier rond en na het begin van onze jaartelling. Experts van het Romeinse zijn de gidsen Chris Zwaan en John de Vries, zij leiden u rond met kennis van zaken.

 

 

De start is vanaf 10.15 uur in de Nova Bioscoop Prins Hendrikstraat 31, duurt ca. vijf kwartier en is gratis.

 

 Berichten over uw Buurt

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Deze week wordt in gemeente Bodegraven-Reeuwijk de nieuwe landelijke e-mailservice Berichten over uw Buurt ingevoerd. Dankzij deze e-mailservice kunnen inwoners (voorgenomen) besluiten die betrekking hebben op hun directe leefomgeving, rondom hun woonadres, gemakkelijk en snel digitaal inzien.

 

 

Alle inwoners van 25 jaar en ouder en waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid, krijgen een abonnement op Berichten over uw Buurt. Deze inwoners ontvangen deze week een welkomstmail, waarin zij op de hoogte worden gesteld van wat voor dienst Berichten over uw Buurt is en hoe ze daar gebruik van kunnen maken.


Kijk voor meer informatie op: bodegraven-reeuwijk.nl/berichten-over-uw-buurt

 Een toekomstbestendige Middelburg en Tempelpolder (MT-polder)

10-04-2024

Van de redactie

Reeuwijk  - Vorige week tekende wethouder Dirk-Jan Knol namens onze gemeente een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Alphen aan den Rijn, Provincie Zuid-Holland en Hoogheemraadschap Rijnland. Het gaat om een samenwerking in het uitvoeren van plannen voor de toekomst van de MT-polder, waarin agrarisch toekomstperspectief, energietransitie en recreatieve kansen centraal staan.
 

Ook een aantal grondeigenaren, de agrarische natuurvereniging Rijn & Gouwe Wiericke en de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop hebben getekend.
 

De Middelburg en Tempelpolder, ook wel MT-polder genoemd, is te vinden tussen Tempel, Reeuwijk-Dorp en Boskoop en bestaat vooral uit weideland en kwekersgebied. Het ligt voor 80% in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en valt voor de rest onder de gemeente Alphen aan den Rijn. Vanaf 2022 werken agrarische ondernemers samen met partners aan een toekomstperspectief, dat agrarisch blijft. Met de nu getekende overeenkomst komt er een plan voor het doorontwikkelen van de MT-polder tot een toekomstbestendige polder. Voor de gemeente betekent dit bijvoorbeeld dat boeren worden geholpen bij de energietransitie en dat de gemeente samen met bewoners van de MT-polder de recreatieve kansen gaat uitwerken.

 

Onderzoek en verkenning

Samen gaan de betrokken partijen werken aan een onderzoek naar de effecten van vernatting van het veenweidegebied op de kwel en het risico op het openbarsten van de grond in de MT-polder. Door vernatten van veenweiden willen we bodemdaling tegengaan en uitstoot van broeikasgas CO2 verminderen. Ook worden de mogelijkheden voor vrijwillige herverkaveling verkend, zodat de boeren makkelijker met hun koeien op hun land kunnen komen.

 

Meer weten? Zie ook: deboeraanhetroeropveen.nl/mt-polderKentekenherkenningscamera’s in het plassengebied

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Helaas wordt in het Reeuwijkse Plassengebied nog steeds te vaak met ongeautoriseerd zwaar verkeer door het plassengebied gereden, met alle gevolgen van dien, zoals ook op de foto te zien is. Om dit tegen te gaan, is de gemeente van plan om eind 2024 automatische kentekenplaatherkenningscamera’s te plaatsen, ook bekend als ANPR-camera’s.

 

In het Reeuwijkse plassengebied zijn veel smalle wegen. In combinatie met de slappe veengrond is groot en zwaar verkeer op deze wegen niet wenselijk. Om het leefbaar en verkeersveilig te houden, is het in dit gebied verboden toegang voor dat grote en zware verkeer. Is het toch nodig om met een wat groter of zwaarder voertuig te rijden, omdat er geen alternatief is? U kunt een ontheffing aanvragen om toch toegang te krijgen tot het gebied. Daarmee wordt een uitzondering gemaakt.

 

Deze nieuwe camera’s registreren straks alle voertuigen die het plassengebied in- en uitrijden. Als een voertuig wordt opgemerkt dat te zwaar is en geen ontheffing heeft, wordt de eigenaar van het voertuig aangeschreven en volgen er maatregelen. Voor personenvoertuigen verandert er niets; de nadruk ligt op vrachtwagens en landbouwvoertuigen.

 

 

Meer informatie

Alle informatie over dit onderwerp kunt u vinden op: bodegraven-reeuwijk.nl/anpr-cameras-plassengebied Heeft u nog aanvullende vragen? Daarvoor is er op 15 en 17 april een vragenuurtje in zalencentrum ‘De Brug’ in Reeuwijk, tussen 19.00 en 20.30 uur. U bent van harte welkom.

 

 Bent u onze nieuwe trouwambtenaar?

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is op zoek naar een enthousiaste Trouwambtenaar ofwel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) die huwelijken voltrekt en partnerschappen registreert. Als trouwambtenaar wordt u echt als ambtenaar beëdigd. U voert de huwelijksceremonie of het geregistreerd partnerschap uit naar wens van het bruidspaar met inachtneming van wat er in de gemeente mogelijk en werkbaar is.
 


Bent u enthousiast geworden?

Reageren op deze vacature kan tot 17 april 2024. Vervolgens nodigt de gemeente u graag uit om op maandagmiddag 22 april vanaf 13.00 uur uzelf 15 minuten te komen presenteren in de Trouwzaal van het gemeentehuis.


Kijk voor meer informatie op bodegraven-reeuwijk.nl/babs

 Laatste kans inschrijven Boreftse Dorpskwis!

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Maar liefst 48 teams hebben zich al aangemeld voor de Boreftse Dorpskwis! Is jullie team nog niet ingeschreven? Dit kan nog tot en met 12 april 2024 via  www.boreftsedorpskwis.nl. Gaat het komende editie lukken om team ‘Tropische wijn’ van de troon te stoten?
De datum voor de 3e editie van de Boreftse Dorpskwis is vrijdagavond 19 april 2024. De uitslagavond zal 4 weken later plaatsvinden op vrijdagavond 17 mei 2024. De dorpskwis is een evenement voor alle inwoners van Bodegraven. Voor iedereen die het zich niet kan herinneren, volgt hier een kleine uitleg; De organisatie heeft een kwisboek vol vragen en opdrachten opgesteld. Deze wordt op de avond van de Dorpskwis om exact 19:30 uur overhandigd aan de teamcaptain in de Willibrordschool. De teamcaptain vertrekt hierna naar zijn of haar thuisbasis om met het team te beginnen aan de vragen en opdrachten: van kruiswoordpuzzels tot foto-opdrachten, van het thema muziek tot het thema sport: je kunt het zo gek niet bedenken! Om uiterlijk 23:30 uur levert de teamcaptain het – zo goed mogelijk ingevulde – kwisboek in bij de organisatie. Tijdens de kwis mogen alle mogelijke hulplijnen worden ingeschakeld: mobiele telefoons, laptops, kranten, opa’s en oma’s…


De samenstelling van het team mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt een team maken met vrienden, buren, collega`s, vage kennissen, etc. De ideale samenstelling is een team van ca. 10 personen en een mix van jong en oud, vanwege de diversiteit van de vragen. Het zou zomaar kunnen dat je tijdens deze avond op pad moet in het dorp om het juiste antwoord op een vraag te vinden… Ieder team wijst één teamcaptain aan, welke het team vertegenwoordigt.


De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitslagavond op vrijdagavond 17 mei 2024. Het team met de meeste punten wordt de winnaar van de Boreftse Dorpskwis! Na de prijsuitreiking is er tijd voor wat geklets, een hapje en een drankje.


Aanmelden kan tot en met 12 april 2024 via  www.boreftsedorpskwis.nl. De inschrijfkosten per team bedragen €35,-. De opbrengsten gaan naar het goede doel: het Rode Kruis afdeling Bodegraven.

Vragen? Stel ze via  dorpskwis@kpj.nl of 06-12882250.Praise Avond Refresh

10-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Zondagavond 21 april is er weer een praise-avond in de Dorpskerk. Het thema van deze praise-avond is ‘Your love never fails’. Aansluitend aan de avonddienst is er koffiedrinken in het koor van de kerk waarna we samen, rond 20:15 uur, in de kerk liederen zingen rondom dit thema. Bij de uitgang zal er een collecte zijn voor de onkosten.

 

 

Nodig gerust iemand uit; iedereen is natuurlijk van harte welkom! Dorpskerk (Oude markt 1 in Bodegraven).Winst voor BZ dames 1 in de laatste 13 seconden!

10-04-2024

Door: Kaylee Schellingerhout

Bodegraven - Met nog drie wedstrijden te spelen dit seizoen, mocht Dames 1 naar Leiden om tegen ZVL 4 de drie punten veilig te stellen. In de thuiswedstrijd waren het de Leidenaren die de winst naar zich toetrokken. Maar om als tweede te eindigen was het van belang dat BZ zou winnen. En dat lukte, maar ging niet vanzelf. Eindstand: 5-6.

 


Keepster Astrid, die opnieuw in deze wedstrijd een belangrijke rol speelde!

 

Met een duidelijke missie sprongen de dames het frisse water in van het nieuwe zwembad van ZVL. Helaas bleken het scorebord en daarmee ook de klok en 30 secondeklokken niet te werken. Een uitdaging voor beide teams. Want waar je bij waterpolo constant ‘op de klok speelt’, was dat nu onmogelijk.

 

Vanuit die extra moeilijkheidsgraad werd de wedstrijd uiteindelijk ook beslist. Waar het eerst ZVL was die de leiding nam, kwam BZ daarna langszij en scoorde vier keer op rij. Toen was het toch weer ZVL die terugkwam in de wedstrijd en zo stond het 13 seconde voor het laatste fluitsignaal nog 5-5.

 

Maar toen kwam daar, met nog 13 seconden te spelen, de manmeer voor BZ. Meteen nam coach Kors een tactische time-out. De tijd zou worden uitgespeeld en via de vrije man zou het winnende doelpunt moeten volgen. Vanaf de wisselbank werd luid meegeteld. Met nog 5 seconden te spelen kwam Nicole van Jaarsveld in een schotpositie maar raakte de lat. De bal ketste weg maar kwam toch in handen van ZVL. Al meetellend in het hoofd, leek het tijd.

 

Echter ging ZVL nog in de tegenaanval en kwamen zij met twee dames vrij voor het doel. Niemand begreep waarom de wedstrijd nog niet was afgefloten, maar het spel ging door. Een schot van ZVL volgde, maar deze werd knap gestopt door keepster Astrid! De dames van BZ keken naar de jurytafel. Nog steeds geen tijd? Dan weer een time-out van Kors. Dat gaf tijd om naar de overkant te gaan en op te stellen.

 

De bal ging vervolgens even rond en toen naar Kaylee Schellingerhout die geen seconde (want die waren nu écht bijna om) twijfelde en raak schoot in de kruising. 5-6! Maar ook op dat moment had het laatste fluitsignaal nog niet geklonken en gaf de jury aan dat er nog 3 seconde te spelen was. Met twee extra verdedigers in het doel bij Astrid werd dan toch echt het laatste schot gestopt.

 

Hiermee heeft BZ Dames 1 een belangrijke zegen binnengesleept. Met nog één punt in de komende twee wedstrijden stellen zij de tweede plaats vast. Zaterdag 13 april spelen zij hun laatste thuiswedstrijd tegen Katwijk, om 18.00 uur in de enige echte Kuil.
 

Doelpunten: Karen Weerd 2, Kaylee Schellingerhout 2, Jennifer den Besten 1, Kim de Vor 1
Periodestanden: 2-2, 2-4, 4-4, 5-6

 Heren 1 BZ&PC pakt 6 belangrijke punten richting de Eredivisie

10-04-2024

Door: Kaylee Schellingerhout

Bodegraven - Op donderdag avond om 20:45 was eerst Swol 1894 de tegenstander. Deze wedstrijd begon spannend maar vanaf de tweede periode van het BZ die de wedstrijd naar zich toe trok. Met heel mooi spel en plezier werd er gespeeld, wat een 5-9 voorsprong met zich mee nam.


De tweede helft van de wedstrijd was eigenlijk niet anders, BZ&PC wist verdedigend scherp te blijven en aanvallend te blijven scoren. Als zelfs alle veldspelers weten te scoren in de wedstrijd weet je dat het samenspel op zijn top was. Dit spel resulteerde in een 12-20 overwinning in Zwolle. 

Afgelopen zaterdag was daar dan het altijd lastige Katwijk. En dat het lastig was bleek in de wedstrijd, waar een hoop aanvallend lukte afgelopen donderdag ging het hier meermaal mis en met een contra ploeg als Katwijk is dat niet altijd even makkelijk. Dit resulteerde zelfs in een 5-5 stand na 2 periodes.

 

In de derde periode had BZ het lastig en kwamen ze zelfs op een 7-5 achterstand. Toen ging de knop om en wist BZ met sterk verdedigend spel, maar vooral een uitblinker als keeper Niels Zwijnenburg op doel de tegenstander nog maar 1x te laten scoren in de rest van de wedstrijd. Dit resulteerde in een zwaarbevochten 8-10 overwinning.

 

Volgende week 13 april is voor BZ&PC heren 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en alle support is natuurlijk welkom op weg naar het kampioenschap. De wedstrijd begint om 19:25 en beloofd een leuke wedstrijd te worden! Kom dus vooral kijken en neem je familie, vrienden, kinderen en wie je nog meer kan bedenken mee en laten we zorgen dat net als vroeger een Kolkende Kuil is waar tegenstanders eigenlijk niet durven te spelen!Stadsmuseum Woerden nodigt uit voor Living Museum

10-04-2024

Van de redactie

Woerden - Komende zondag 14 april brengt de Stichts-Hollandse Historische Vereniging opnieuw de rijke geschiedenis van Woerden tot leven met optredens van de Werkgroep Historische Storytelling. Tijdens dit boeiende evenement kunnen bezoekers om 13.30 uur en om 15.00 uur kennismaken met verschillende personages uit het verleden van de stad.

 


Storytellers tijdens het vorige Living Museum op 27 januari 2024: Burgemeester Schalij, de vrouw van Hugo Kotestein, stadstimmerman in de 17e eeuw, en Renée Boussard, musketier in het Franse bezettingsleger in 1672. (Beeld: Erik Oosterhof)

 

Historische Storytelling is een unieke manier om personen en gebeurtenissen uit het verleden tot leven te brengen. De vertolkers nemen het publiek mee terug in de tijd door het verhaal te vertellen in de ik-vorm, terwijl ze gekleed zijn in passende historische kostuums. Elk verhaal, gebaseerd op historische feiten of aannemelijke historische context, biedt de toehoorders een levendige inkijk in het leven van een vroegere stadgenoot. Na afloop is het mogelijk om na te praten met de personages.
 

Deze keer kunnen bezoekers kennismaken met drie fascinerende historische figuren. Zo zal onder andere de vrouw van Jan de Bakker, Jacoba Jansdochter, het verhaal vertellen van haar man, die om zijn geloofsovertuiging werd vermoord in Den Haag. Daarnaast zullen bezoekers meekijken met de komst van Molukse Woerdenaren in 1951 door de ogen van tante Jo en horen ze de belevenis van de directeur van de Latijnse school die in 1672 getuige was van een verwoestende brand en zijn huis, de school en de Petruskerk in vlammen ziet opgaan.
 

De verhalen worden verteld in de sfeervolle Vroedschapszaal op de eerste verdieping van Stadsmuseum Woerden. Het programma duurt ongeveer één uur, waarbij de verhalen achter elkaar worden gepresenteerd. Zorg ervoor dat je op tijd in de zaal bent, want eenmaal begonnen is het niet mogelijk om nog binnen te komen. Het volgende Living Museum vindt plaats op 6 juli.
 

Het museum zal die dag geopend zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en aanmelden voor het Living Museum Storytelling evenement is niet nodig. Voor meer informatie over toegangsprijzen kunt u terecht op de website van Stadsmuseum Woerden: www.stadsmuseumwoerden.nl.

 

 

 

 Gasrekening omlaag: kook slim, bespaar direct

10-04-2024

Van de redactie

Om uw gasrekening te verlagen, hoeft u niet eerst grote maatregelen te nemen of uw huis te verbouwen. Met kleine aanpassingen kunt u al direct besparen. Zoals tijdens het koken. Al verbruikt u dan maar een beetje gas, u kunt met een paar kleine aanpassingen nóg minder verbruiken.

 

 

‘Wat kan ik dan doen?’ vraagt u zich misschien af. Kies liever een iets te grote dan een te kleine pan. Op die manier gaat de warmte niet langs de pan. Kook ook met de deksel op de pan en zet de temperatuur lager zodra het water aan de kook is. Als u dit doet, verliest u geen warmte tijdens het koken en verbruikt u minder gas.Aantal Zuid-Hollandse woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd ruim verdubbeld

10-04-2024

Van de redactie

Het aantal Zuid-Hollandse woningen met zonnepanelen op het dak is in 2,5 jaar tijd ruim verdubbeld (+120,4%). Met deze toename heeft de provincie zelfs de sterkste stijging van heel Nederland. Tussen gemeenten zijn er grote verschillen: de toename in Albrandswaard is zelfs 202,8%, terwijl Zoeterwoude blijft steken op 71,4% meer huizen met zonnepanelen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS.
 

Sterkste toename in Albrandswaard

In de gemeente Albrandswaard zijn zonnepanelen in korte tijd het sterkst in populariteit gestegen. Volgens meest recente cijfers lagen hier in het tweede kwartaal van vorig jaar zonnepanelen op 4.036 woningdaken, een verdrievoudiging ten opzichte van eind 2020 (+202,8%). Toen ging het om 1.333 installaties. 
 

Ook in Krimpen aan den IJssel (+190,6%) en Krimpenerwaard (+174,4%) kiezen steeds meer inwoners ervoor om zelf zonne-energie op te wekken. In Zoeterwoude (+71,4%) was de toename juist het minst sterk.
 

Lokale uitschieters: hier wonen de grootste liefhebbers van zonne-energie

Binnen de provincie vind je op 22,3% van de woningen installaties om zonne-energie op te wekken. Dit percentage ligt veel lager dan het landelijk gemiddelde van 30,2%. 
 

Op gemeenteniveau zijn er grote verschillen. Koploper is Lansingerland. In deze gemeente had in het tweede kwartaal van 2023 48% van de woningen zonnepanelen. De provinciale top 5 gemeenten met de meeste installaties ziet er als volgt uit:

Lansingerland: 48% van de woningen heeft zonnepanelen
Hardinxveld-Giessendam: 46,5% van de woningen heeft zonnepanelen
Goeree-Overflakkee: 46,5% van de woningen heeft zonnepanelen
Pijnacker-Nootdorp: 45,2% van de woningen heeft zonnepanelen
Kaag en Braassem: 44,7% van de woningen heeft zonnepanelen
 

In Rotterdam lijken inwoners vooralsnog het minst geïnteresseerd in zonnepanelen. Slechts 8,8% van de woningen wekt zelf zonne-energie op, het laagste percentage van heel Zuid-Holland.
 

"Grote steden lopen vaak achter omdat er relatief meer huurwoningen zijn. Ook is er vaak veel hoogbouw te vinden, waar het installeren van een installatie veel ingewikkelder is. Ook kun je denken aan een stad als Leiden met veel beschermde stadsgezichten, daar kun je niet zomaar zonnepanelen op het dak leggen”, aldus energie-expert Joris Kerkhof.
      

Benieuwd hoe het zit in jouw gemeente? Bekijk dan de onderzoekspagina.


Zonnepanelen in combinatie met dynamisch contract 

Heb je zonnepanelen en een dynamisch contract, of overweeg je een dynamisch contract, dan is het belangrijk om met een tweetal zaken rekening te houden. Het salderen van opgewekte stroom met het stroomverbruik wordt bij dynamische contracten ‘direct’ gedaan in plaats van over een heel kalenderjaar. Bij de andere contracten kun je de in de zomer opgewekte stroom wegstrepen met je verbruik in de winter. Bij dynamische contracten werkt het dus anders. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, dan ontvang je daar een terugleververgoeding voor. Bij dynamische contracten is deze terugleververgoeding gelijk aan het kale leveringstarief dat leveranciers betalen op de beurs. Bij een zonnige dag kan dat kale leveringstarief 0 of negatief zijn, waardoor je moet bijbetalen als je stroom teruglevert. Daarom zijn er inmiddels dynamische leveranciers die apps bieden om omvormers uit te zetten op zonnige uren. Als je een elektrische auto hebt is het verstandig om die op te laden als de prijzen negatief zijn. Het voordeel van een dynamisch contact is ook dat je er meteen van profiteert wanneer de prijs op de markt daalt.Bart Lageweg nieuwe voorzitter Rohda’76

09-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - In de achterliggende maanden moest Rohda’76 het stellen zonder voorzitter. Aan dat tijdperk komt nu een einde. Bart Lageweg heeft laten weten de voorzittershamer graag ter hand te willen nemen.

 

Uiteraard moet de algemene ledenvergadering van november aanstaande zijn voordracht nog goedkeuren, maar doorgaans geldt dat als een formaliteit. Vooral het familiaire karakter van Rohda’76 spreekt bij Lageweg tot de verbeelding. ,,Dat maakt de vereniging - die ikzelf vanuit mijn jeugd niet heb gekend - als een bijzonder en waardevol sociaal element in de maatschappij. Daar wil ik me graag voor inzetten.”

 

‘Voetbalvader’ en ondernemer

Overigens is Lageweg bepaald geen onbekende op sportcomplex De Broekvelden. Hij vervult al acht jaar de rol van ‘voetbalvader’ en is als sponsor verbonden aan de club. Want velen zullen hem ook kennen als eigenaar van Bizway, gevestigd aan de Klipperaak op bedrijventerrein Rijnhoek. Bizway verzorgt voor haar cliënten hosting van websites, werkplekbeheer, security en cyberherstel van IT-infrastructuur. Ook de hosting van de Rohda’76-website neemt Bizway voor haar rekening.

 

Succes

Lageweg gaat zich de komende tijd oriënteren op zijn nieuwe functie en het reilen en zeilen binnen de club. ,,Van de ukkies tot en met de senioren en alles wat daarbij hoort. We hebben een bijzonder mooie club en ik kijk er naar uit om er de komende jaren samen met de spelers, vrijwilligers, overige bestuursleden en sponsoren een succes van te maken.”


Beeld: Danny de VriesBoreftse Eettafel nodigt uit voor Koningsdagfeestmaal met thema "Oranje boven!"

09-04-2024

Van de redactie

Bodegraven - Op 20 april staat de Boreftse Eettafel weer klaar om culinaire hoogstandjes te serveren, ditmaal met een vrolijk knipoog naar Koningsdag. Het thema van de avond? "Oranje boven!" De keukenbrigade heeft zich laten inspireren door de naderende festiviteiten rondom de verjaardag van onze geliefde koning en heeft een smakelijk menu samengesteld vol met oranje lekkernijen, afgewisseld met rood-wit-blauwe en traditionele Hollandse gerechten die een verrassende twist hebben gekregen. Want bij de Boreftse Eettafel wordt elke maaltijd een feestje!
 

Vanaf 9 april kunnen liefhebbers van lekker eten zich aanmelden voor deze bijzondere avond. Of je nu jong of oud bent, iedereen is van harte welkom om aan te schuiven en te genieten van de gezelligheid en heerlijke gerechten. Aanmelden kan eenvoudig via de website www.deboreftseeettafel.nl of neem contact op met Asha Bruinsma via telefoonnummer 06 53102893.
 

De kosten voor deze culinaire belevenis bedragen slechts 10 euro per persoon, exclusief drankjes die ter plekke apart worden afgerekend. De deuren van de zaal zwaaien open vanaf 18.00 uur, waarna het genieten kan beginnen.
 

Dus, heb je zin in een smakelijke avond vol culinaire verrassingen en gezelligheid? Schrijf je dan snel in voor de Boreftse Eettafel op 20 april en laat je verrassen door het "Oranje boven!" Koningsdagfeestmaal!


© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina