Start BridgeFit

16-02-2023
Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - In de gezellige ambiance van restaurant De Buren is het BridgeFit project en programma in Bodegraven-Reeuwijk gestart met een officiële handeling van wethouder Dirk-Jan Knol. Anouk opende bijeenkomst en introduceerde de verschillende sprekers.Bridgeclinic voor de wethouder door Anouk en Eline.                                      (Beeld: Ger Velders)


Anouk Ruijters, 2de jaar student Bestuurskunde opende de bijeenkomst met een korte inleiding over het project.. BridgeFit is een project, waarbij jong en oud aan elkaar worden verbonden aan de hand van het spel Bridge. Uniek in het project is dat jong en oud samen sociale contacten leggen. Het is niet alleen een kaartje leggen, maar in blokken van twintig weken leren deelnemers niet alleen het spel maar ook elkaar goed kennen.
 

Henk Wijzenbroek, programma manager van het BridgeFit programma, vertelde dat BridgeFit een initiatief is van het District Leiden van de Bridgebond. Het BridgeFit programma is gericht op deelnemers van 8 tot 100. Deelnemers kunnen een kennismaking les krijgen en een advies op welk wijze ze het best Bridge kunnen gaan leren. Bridge is goed voor de cognitieve en non-cognitieve vaardigheden van mensen en helpt volgens wetenschappelijke onderzoeken jongeren om deze vaardigheden sneller en beter te ontwikkelen en voor ouderen om ze langer in stand te houden (stelt daardoor dementie uit). Ik ben blij dat ik met Praktijkpioniers een partner hebt gevonden. Het wordt steeds moeilijker vrijwilligers te vinden en je hebt mensen nodig om een project tot een succes te brengen.
 

Mijn droom is dat over 2 jaar alle bridgeclubs in de kernen van Bodegraven gegroeid zijn en voldoende vrijwilligers hebben om haar leden dat te bieden wat ze nodig hebben.

 

Joffrey Bielemans van Praktijkpioniers vertelde, dat hij het BridgeFit project omarmt heeft. Zijn organisatie heeft weliswaar nog meer “jong oud” activiteiten, maar de komende periode ligt op dit project de focus. In Leiden en Teylingen is hij gestart in samenwerking met Henk, maar ook in Berkenland is hij gestart. Voor hem is het belangrijk stagiaires en jongeren een goede invulling te geven aan hun stage en hun Maatschappelijke DienstTijd (MDT).
 

Marco van der Zwam, beleidsadviseur Sociaal Domein van de gemeente, zei dat de opzet van dit “jong oud” project een mooi voorbeeld is voor het realiseren van de beleidsdoelstelling “Jong en oud”. Hij hoopt, dat bij de verdere uitrol ook Bodegraafse jongeren hun plaats kunnen vinden in het project voor hun stage of MDT-tijd.
 

Wethouder Dirk-Jan Knol gemeente Bodegraven. Hij begon met een compliment aan de organisatie. MDT is een voorloper van de maatschappelijke dienstplicht. Hij constateert, dat jongeren op deze wijze daadwerkelijk kunnen bijdragen en hopelijk leren dat vrijwilligerswerk ook echt leuk is. Vrijwilligers werk is de olie in de maatschappij.
 

Het was hem opgevallen, dat het project het realiseren van meer beleidsdoelstellingen van de gemeente ondersteunt: Eenzaamheidsbestrijding, welzijn en preventie voor alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. De bijeenkomst werd afgesloten met bloemen van Praktijkpioniers en een Kwik-Bridge cursus voor de wethouder.
 


Bloemen voor Dirk-Jan Knol, Anouk Ruijters en Henk Wijzenbroek                 (Beeld: Ger Velders)

 


terug naar het overzicht


Deel dit bericht op:

© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina